J

JE FAVO ARTIESTEN LIVE ZIEN? ZO SCOOR JE TICKETS

tips concert tickets - concerten nederland - concerten 2022 - wachtrij ticketmaster - Ticketmaster - veilig tickets kopen concert - Tickets coldplay amsterdam - tickets harry styles amsterdam -

Coldplay & Harry Styles die de Arena binnenkort op z’n kop zetten. Stromae, Celine Dion & Bryan Adams de Ziggo Dome. Ahoy staat vol met toffe evenementen, net zoals de Melkweg, Tivoli Vredenburg & de Effenaar. Ja, concerten zijn weer volledig happening en artiesten komen weer volop naar ons kikkerlandje. En concert tickets kopen? Dat kan soms knap lastig zijn. Maar, no worries! Girls Who tipt je hieronder door de kaartverkoop heen. Zodat je (hopelijk) jouw favo artiesten live kunt zien.

Van voorbereiding tips en wat te doen tijdens de kaartverkoop tot achteraf concert tickets kopen: zo zie jij je favo artiesten live >

1. Wees op de hoogte

Hoe laat begint het kaartverkoop, op welke websites kun je tickets bemachtigen, is er een voorverkoop en hoe zorg je dat je mee mag proberen in de pre-sale? Om tickets te scoren is het belangrijk om goed op te hoogte te zijn van wat er speelt. Schrijf je bijvoorbeeld in voor wekelijkse nieuwsbrieven, hier worden concerten in aangekondigd. Maar volg ook je favo artiesten, Ticketmaster én eventorganisators op social media. Zo ben je altijd op de hoogte en grijp je niet achteraf mis.

Hapje eten voor de show? Dit zijn restaurants vlakbij Ziggodome, AFAS & Arena >

2. Zorg dat je een account hebt

Voorbereiding is het halve werk. Nadat je helemaal up-to-date bent van de artiesten die komen én weet waar je de tickets scoort, is het tijd om je verder voor te bereiden. En dat doe je door alvast een account aan te maken op het desbetreffende kaartverkoopwebsite. Het bespaart je een hoop tijd om niet tijdens, maar vóór het bestelproces te registreren.

3. Log alvast in en houd je betaalmiddel gereed

Heb je eenmaal tickets vast? Dan gaat het aftelklokje aan en heb je 10 minuten de tijd om alles in te vullen en te betalen. Door van te voren al in te loggen op je account en niet last minute nog naar boven te hoeven rennen voor je bankpasje, scanner of creditkaart (we’ve been there), win je tijd. En voer je zonder stress je gegevens in.

4. Zorg dat je voor het tijdstip van verkoop op de website bent

Of precies op het tijdstip. Dus niet om 10:01 – als de kaartverkoop om 10:00 begint. De kans is groot dat je bij grote artiesten dan al te laat bent… Op Ticketmaster zie je voor de verkoop een klok aflopen. Als de ticketsale opengaat, word je random in een wachtrij van Ticketmaster geplaatst. Bij gewilde concerten opent deze wachtrij al 30 minuten voor de start.

Hoe werkt de wachtrij van Ticketmaster?

Een wachtrij, dat klinkt heel stressvol. We know, we know. Maar je hoeft niet uren van te voren op de website te staan om een plekje vooraan de wachtrij te bemachtigen. Zodra de verkoop begint, krijgt iedereen in de wachtrij een willekeurige plek in de rij. Het maakt daarbij niet uit of je 7:00 of 9:55 op de website was. Ben je een minuut later, schuif je wel achteraan aan. Wél belangrijk: refresh niet(!), anders raak je – je plekje kwijt. Meer uitleg vind je hier >

Hapje eten voor de show? Dit zijn 7 x leuke restaurants vlakbij Ahoy >

5. Blijf refreshen als het ‘uitverkocht’ is

Soms vallen er tickets terug, bijvoorbeeld wanneer een persoon niet binnen 10 minuten de bestelling afrond (daarom is tip 3 zo belangrijk!!). Het kan dus goed dat als je blijft refreshen, je één van de terug gevallen tickets scoort. Geef dus niet te snel op.

Concert uitverkocht en geen tickets kunnen scoren? Zo kun je achteraf concert tickets kopen >

Regelmatig blijven proberen

Later op de dag, een paar weken later of zelfs op de dag van het concert. Soms wilt Ticketmaster – of andere kaartverkoopwebsites – nog tickets vrijgeven.

Houd social media in de gaten

Misschien dat er extra kaartjes vrijkomen of dat een artiest een extra datum aankondigt en je daar tickets voor kunt scoren. Houd dus de social media van de artiest in de gaten, maar bijvoorbeeld ook Ticketmaster zelf.

Na de afbeelding meer tips voor achteraf concert tickets kopen >

Doorverkoop tickets

Soms kunnen fans niet meer gaan en verkopen zij hun ticket. Tegenwoordig vind je ‘doorverkooptickets‘ op Ticketmaster. Dit is een veilige manier om tweedehands tickets te scoren. Let op: doe het wel via de officiële websites, dan weet je zeker dat je niet in de maling wordt genomen. Niets is erger dan met nep kaartjes voor de entree te staan. (Je kunt ook via TicketSwap tickets kopen. Ondanks het niet gegarandeerd is dat alle tickets ‘echt’ zijn. Krijg je bij nep tickets wel je geld terug).

Winacties

Bij grote artiesten kun je soms tickets scoren via het bellen naar radiostations of het invullen van een vragenlijst via (online) tijdschriften. Wie weet ga jij wel helemaal gratis naar je favo artiest!

En, voor welke artiesten scoor jij met deze tips concert tickets?

CategoriesNiet gecategoriseerd