R

RECEPT VEGAN LASAGNE MET AMANDEL EN COURGETTE

recept vegan lasagne - recept rauwe lasagne - lasagne rauw - recept veganistische lasagne - hoe maak ik rauwe lasagne - lasagne met amandel en courgette

Geen geduld om te wachten tot je lasagne klaar is? Ga dan eens voor een rauwe optie en geniet bijvoorbeeld van dit 100% veganistische gerecht gemaakt van noten en groente. Loopt het water je al in de mond? Hieronder vind je het recept voor de lasagne met amandel en courgette.

Zin in lasagne vanavond? Vind hier het recept voor de vegan lasagne met amandel en courgette >

Bereiding

Bereidingstijd: 5 minuten 
Gaartijd: 45 minuten 
Aantal personen: 6 personen

Ingrediënten

500 gr courgette

Voor de amandel en cashew laag: 

½ kop geweekte cashewnoten  
½ kop geweekte, witte amandelen 
Sap van een halve citroen
2 el voedingsgist
Peper en zout

Voor de laag pesto: 

1 avocado
2 kopjes kruiden of groene blad groenten (zoals basilicum, spinazie, rucola etc.) 
1 teentje look
1 el voedingsgist 
Sap van een halve citroen
Peper en zout

Voor de laag tomatensaus: 

½ kopje gedroogde tomaten in stukjes 
1 kopje kerstomaten in 2 gesneden 
Een portie verse basilicum 
1 teentje look 
Peper en zout 

Om te serveren: 

1 el pijnboompitten 
1 el maanzaad 

Ook lekker! Vind hier nog meer veganistische recepten om zelf te maken > 

Bereidingswijze voor de rauwe vegan lasagne met amandel en courgette

  1. Snijd de courgettes met een groenteschiller in lange reepjes.
  2. Bereid de verschillende lagen voor. Voor de amandel- en cashewnoten laag, voeg je de ingrediënten toe in een keukenmachine en meng je tot een gladde massa. Voeg eventueel nodig een paar eetlepels water toe.
  3. Voor de pesto laag voeg je de avocado, kruiden of groenten naar keuze, knoflook, gist, citroensap, zout en peper toe in de keukenmachine en meng tot een gelijke ‘pasta’.
  4. Voeg voor de tomaten laag de kerstomaten, gedroogde tomaten, basilicum, knoflook en kruiden toe in de keukenmachine en meng tot het verkrijgen van een romig mengsel.
  5. Nu kan je beginnen met stapelen. Voeg een laagje courgette, een laagje cashew en amandelspread, een laagje courgette, een laagje pesto, een laagje courgette en een laagje tomatensaus toe. Herhaal en eindig met een laagje courgette.
  6. Besprenkel met noten en granen naar keuze.
  7. Nu is het tijd om te gaan genieten!

En, wanneer ga jij aan de slag met dit recept voor rauwe vegan lasagne met amandel en courgette?