1

10 x HUISHOUDELIJKE HACKS MET COCA-COLA

Coca-Cola is niet alleen om te drinken, laten we dat vast voorop stellen. Het vloeibare goedje is voor zo veel meer dingen geschikt. Veel mensen denken bij Coca-Cola niet aan het schoonmaken van een toilet of het ontroesten van gereedschap. Hier vind je 10 x huishoudelijke hacks met Coca-Cola.

Check hier 10 x huishoudelijke hacks met Coca-Cola >

1. Vlekverwijderaar

Wanneer je een beetje cola bij je wasmiddel gooit, trekken alle vlekken uit je kleding. Dit komt door het koolzuur en fosforzuur wat in Coca-Cola zit. Van de geur moet je wel maar net houden.

2. Toiletreiniger

Niet alleen uit kleding verwijder je met cola vlekken. Om vlekken en vuil uit de toiletpot te krijgen, giet je er een blikje cola in. Vervolgens ga je de hele pot langs met je wc-borstel en is het zooitje in no-time weer schoon.

Je bed verschonen in één minuut: zo doe je dat >

3. Roestvrij

Eén van de bekendere hacks met cola is het ontroesten van dingen. Of je nu een muntje of gereedschap in een bak met het drankje legt, het komt er mooi en glimmend uit. Ook hier heeft het fosforzuur een rol in.

4. Aanbaklaag

Dikke aanbaklaag in je pan? Giet een laagje Coca-Cola in de pan en laat het even staan. Door de chemicaliën laat de aanbaklaag los en schrob je zo de pan weer schoon. Oude pannen zijn zo weer als nieuw.

5. Kauwgom

Dit gebeurde misschien eerder vroeger, maar ook nu zit een ongeluk in een klein hoekje. Kauwgom in je haar? Schenk een klein beetje cola op de kauwgom en laat het een paar minuten intrekken. Je zult zien dat de kauwgom een heel stuk makkelijker uit het haar te vissen is.

Gratis stockfoto met artikel, blikjes, coca cola

6. Anti-vries

Krabben is een hele klus, maar met cola gaat het een stuk makkelijker. Wanneer je het drankje over je ruit schenkt, komt het ijs er na een paar minuten vanzelf af. Het raam wordt wel plakkerig, dus maak het erna goed schoon!

7. Een batterij

Coca-Cola heeft een dusdanig zuurgehalte dat je er een batterij mee kan schoonmaken. En ja, zonder dat de batterij kapot gaat. Mocht je dus pech hebben met je auto en is een vieze accu het probleem? Dan is een flesje cola voldoende.

Hacks! 4 manieren om je wijn sneller te koelen >

8. De vloer

Niet alleen je toilet kan een goede schoonmaakbeurt gebruiken, ook je vloer heeft er profijt van. Pak een emmer met water, gooi er een blikje cola bij en dweil de vloer. Zo schoon is hij in tijden waarschijnlijk niet geweest.

9. Je haar

Daarnaast gaat je haar goed op een Coca-Cola wasbeurt. De zuuroplossing in de populaire frisdrank zorgt ervoor dat de schubbenlaag in het haar wordt samengetrokken. Hierdoor krijg je stralende lokken en een mooie slag in je haar! 

10. Voor je tuin

In veel delen van de wereld wordt dit drankje gebruikt als favoriet alternatief voor de agressieve pesticiden die veel telers gebruiken om hun gewassen vrij te houden van insecten en ongedierte. Hoewel het niet bepaald 100% natuurlijk is, is het nog steeds veel minder schadelijk dan andere chemicaliën.

Welke Coca-Cola hacks pas jij toe?

CategoriesNiet gecategoriseerd