citytips kopenhagen - wat te doen in kopenhagen - hotspots kopenhagen - citrytrip bestemming kopenhagen
D

DEZE EUROPESE STAD IS VERKOZEN TOT CITYTRIP BESTEMMING VAN 2019

Girls Who Travel! Nieuwe steden ontdekken door middel van korte citytrips, wij houden ervan. Maar welke Europese stad ga je bezoeken voor jouw getaway? Wat dacht je van Kopenhagen, dé citytrip bestemming van 2019.

Aldus Lonely Planet, want zij verkiezen ieder jaar één stad tot citytrip van het jaar. Dit jaar werd Kopenhagen uitgekozen, wat slechts 1 uur en 25 minuten vligen is.

Cityguide: 5 x waarom je naar Bristol wilt >

Waarom Kopenhagen?

Om verschillende redenen, maar in ieder geval vanwege de veelzijdigheid van de stad. Kopenhagen biedt voor ieder wat wils: de leuke straatjes in de oude binnenstad, prachtige koninklijke paleizen, architectonische hoogstandjes en bijzondere boetieks.

10 onontdekte steden voor een citytrip die zeker de moeite waard zijn >

Maar ook..

Kopenhagen is extreem schoon (de haven is zelfs zo schoon dat je er in de zomer kunt zwemmen), groen en lekker compact. Belangrijke elementen voor het uitzoeken van een citytrip bestemming, als je het ons vraagt.

Paradijs voor foodies

Een ook niet onbelangrijk, foodies kunnen helemaal los in Kopenhagen. Zo hebben ze sindskort één van de hipste foodhallen van Europa. Op Refshaleøen is een oude scheepswerf omgetoverd tot Reffenmarkt. En ook leuk: visliefhebbers kunnen terecht bij het bijzondere Fiskenbaren.

Wat is jouw favoriete bestemming voor een citytrip?

CategoriesEuropa