wat te doen in plovdiv - cityguide plovdiv - stad in bulgarije - tips in plovdiv - hotspot in plovdiv - restaurants plovdiv
1

12 x DE LEUKSTE PLEKKEN VAN PLOVDIV, BULGARIJE

De één naar grootste stad van Bulgarije, Plovdiv, is niet erg bekend. Sterker nog, veel mensen hebben er nog nooit over gehoord. Zonde, vinden wij! Door zelf op ‘ontdekkingstocht’ te gaan in bijna de oudste stad van Europa, kwamen we achter de charmes van Plovdiv. We kunnen je met overtuiging aanraden deze stad te bezoeken.

En als je daar bent, maak dan gebruik van dit lijstje met daarin 12 leuke plekken in Plodviv.

Vino Culture

Een heerlijk plekje in de zijstraat van de grote winkelstraat, waar op hun kleine terrasje de zon tot het laatste moment van zich laat zien. En de naam van deze wijnbar zegt het eigenlijk, de kleine en eclectisch ontworpen bar is ideaal voor een wijnproeverij. Er zijn regelmatig proeverijen van wijnen uit de hele wereld en ‘s avonds livemuziek.
Adres: ul. “Otets Paisiy” 5, 4000 Staria grad, Plovdiv, Bulgarije

Riviera

Een plek waar je nooit terecht zou komen als je hier niet had gelezen in dit artikel. Per toeval kwamen wij hier namelijk terecht, en het bleek een van de leukste lunchervaringen van de hele trip. Een stukje buiten het centrum, op een groot, groen terras waar geen woord Engels gesproken wOrd. En ondanks we normaliter afschrikken van ‘menu-plaatjes’, kwam het hier heel goed van pas. Het is er spotgoedkoop, dus laat je tafel vooral lekker vol zetten met hetgeen je niet kent.
Adres: Генерал Данаил Николаев 75, 4002 Tsentar, Plovdiv, Bulgari

Al onze tips voor een Citytrip naar Sofia >

Green Library

Je kunt de schreeuwende felgroene gevel van de ‘Groene Bibliotheek’ in de leuke wijk Kapana niet missen. Geen zaakje gevuld met boeken, maar met een keuken met gezond voedsel, smoothies, sandwiches, cakes en brood. Eet daar, neem mee, of geniet gewoon van een veganistische chocoladekerscake en koffie op het fijne terrasje.
Adres: ul. “Pavel Kurtevich” 1, 4000 Kapana, Plovdiv, Bulgarije

wat te doen in plovdiv - cityguide plovdiv - stad in bulgarije - tips in plovdiv - hotspot in plovdiv - restaurants plovdivHotspots Plovdiv // wat te doen in Plovdiv // cityguide Plovdiv // tips in Plovdiv

Kapana

Ook wel de hipster wijk van Plovdiv genoemd, alternatieve kunst en dito pubs. Kris kros door de smalle en gezellige straatjes waar je, naast prachtige Street art, piepkleine cafés of restaurantjes tegenkomt. Kapana is overigens ook the place to be voor het nachtleven van Plovdiv.

Smokini

Dit restaurant in Plovdiv wordt wel vaker genoemd in lijstjes. En terecht. Op hun rooftopterras kun je genieten van leuke en creatieve gerechten met een Bulgaarse twist. Daarnaast hebben ze een trendy interieur, met verschillende eetgedeeltes en vriendelijk personeel.
Adres: ul. “Otets Paisiy” 12, 4000 Tsentar, Plovdiv, Bulgarije

Tam’s House

In diezelfde wijk springt een restaurantje er absoluut uit; Tam’s House. Het kleine zaakje heeft een terrasje waar je alle gezelligheid van de wijk meekrijgt. En dat terwijl je voor een prikkie geniet van bijzondere gerechten en heerlijke wijnen. Denk aan foie gras gemaakt met Bulgaarse rakia, port wine, pistache en een butter brioche. Of een huisgemaakte tagliatelle met 64-graden eitje, pancetta en hazelnoot. Zó lekker.
Adres: Zagreb 4, 4000, Bulgarije

wat te doen in plovdiv - cityguide plovdiv - stad in bulgarije - tips in plovdiv - hotspot in plovdiv - restaurants plovdiv Tips in Plovdiv // hotspot in Plovdiv // restaurants  in Plovdiv // Wat te doen in Plovdiv

Da Za Teb

Misschien wel het leukste plekje voor goede koffie in Plovdiv. Naast koffie serveren ze hier ook hele goede Bulgaarse wijnen.
Adres: ul. “Rayko Daskalov” 57А, 4000 Tsentar, Plovdiv, Bulgarije

Marmalad

Een gezellige bar in de ‘vlaggetjesstraat’ met een fijne sfeer die regelmatig karaokeavonden organiseert (met een zeer Bulgaarse draai) in hun kelder. Waarom niet?!
Adres: ul. “Bratya Pulevi” 3, 4000 Kapana, Plovdiv, Bulgarije

wat te doen in plovdiv - cityguide plovdiv - stad in bulgarije - tips in plovdiv - hotspot in plovdiv - restaurants plovdivPlivdiv Tips // hotspots in Plovdiv // leuke wijken in Plovdiv // Wat te doen in Plovdiv

Ak Tea & Wine

Deze thee- & wijnbar bevindt zich in een van de leukste straten van Plovidv, waar de ene hippe zaak naast de andere vindt. Op het kleine terrasje kun je makkelijk van liters thee over stappen naar een goed glas wijn.
Adres: ul. “Bratya Pulevi” 6, 4000 Kapana, Plovdiv, Bulgarije

Het park “Tzar Simeon”

Een prachtig park op loopafstand van het centrum met fonteinen, speeltuinen, mini-vijvers en spelletjes spelende locals. Er is ook een cocktailbar naast de grootste fontein, waar je in de zomer van de water-muziekshow kunt genieten.

Zonsonderganglocaties

De sunset venues zijn eindeloos in Plodviv, en openbaar drinken wordt helemaal aanvaard in Plovdiv, waardoor veel locals hun dag afsluiten met een biertje bovenop een heuvel.

De meest populaire locatie is Nebet Tepe met zijn verwoeste fort, maar een nog mooie plek om de zonsondergang te bekijken is aan de voeten van Alyosha, een kolossaal standbeeld van een Sovjet soldaat die in de jaren 1950 met panoramisch uitzicht op de stad werd opgericht.

wat te doen in plovdiv - cityguide plovdiv - stad in bulgarije - tips in plovdiv - hotspot in plovdiv - restaurants plovdiv

Slapen in PlovdivBooking.com

Genoeg redenen om Plodviv te bezoeken, toch?
Zo niet, bekijk dan Sofie Cityguide met daarin al onze tips over de Bulgaarse hoofdstad. Een citytrip naar Sofia en Plodviv kun je perfect met elkaar combineren!

CategoriesEuropa