I

ITALIAANS RESTAURANT VINCENZO’S OSTERIA OPENT HAAR DEUREN IN DEN HAAG

Ze veroverden Den Haag al met hun pizza’s. Nu voegen Vincenzo Kramer en Yaron Menneken van Vincenzo’s daar die andere eerste Italiaanse levensbehoefte aan toe. Bij  Vincenzo’s Osteria – tegenover hun pizzeria – draait alles om pasta. En die komen bij Vincenzo’s niet uit het kookboek van Nonna. Ze geven een moderne Haagse draai aan allerlei Italiaanse klassiekers. Wij gingen alle overheerlijke en originele gerechten even voorproeven bij het net geopende restaurant.  

Avondvullend pasta prikken

Een aperitief om het borrelmoment af te trappen, een antipasti tegen de eerste trek en een pasta voor ’t diner. Italianen weten hoe ze moeten eten. Zo ook Vincenzo’s Osteria. Als het aperitivo genipt is en de dagverse Zeeuwse oesters met vinaigrettes verorberd zijn, begint het avondvullend pasta prikken.

De houten tafels vullen zich met grote borden huisgemaakte pasta: bucatini met scarmoza en vijgen, ravioli met kreeftensaus of het pronkstuk van pappardelle met truffel uit een gigantische Parmigiano.

Uit eten in Den Haag // Vincenzo’s Osteria Den Haag // Leuke restaurants Den Haag // Zeeheldenkwartier Den Haag // hotspots Den Haag

Lokale leveranciers

De liefde voor pasta van eigenaar Vincenzo – zelf half Italiaans – mag dan authentiek zijn, alle Italiaanse klassiekers krijgen in zijn Osteria een moderne slag. Net even anders dan verwacht. Een burrata ligt niet tussen frisse tomaatje, maar krijgt een lik crème van wortel. En de Pasta Vongole verschijnt als Pasta Kongole met Nederlandse kokkels op de kaart. Met lokale leveranciers vinden de mannen van Vincenzo’s elke maand nieuwe smakencombinaties. Voor zij die moeilijk kunnen kiezen, of simpelweg alles willen proeven, zijn de borden pasta ook in half formaat te bestellen. Vincenzo’s snapt dat.

De maaltijd eindigt hier traditioneel met tiramisu. Minder traditioneel is hoe deze op tafel verschijnt. Vincenzo’s signature tiramisu verrast met al haar texturen door elk element een eigen plekje op ’t bord te geven.

8 x de leukste cafés in Den Haag >

Haags-Italiaans aperitief

Net zoals de gerechten vermijden de wijnen de gebaande paden. Wie relaxed op het terras een fles opentrekt of avondlang dineert beperkt zich niet ’t Italiaanse. In het hoekpandje van Vincenzo’s komen de verrassende flessen naast Italië uit Hongarije, Duitsland, Libanon, Spanje en Portugal. Het traditionele Italiaanse aperitivo geeft bij Vincenzo’s al aan het eind van de middag reden voor een toast. Bitterzoete aperitieven, charcuterie en kaas starten de avond.

Bron: Vincenzo’s Osteria | Dineren in Den Haag // Lekker uit eten Den Haag // Leuke restaurants Den Haag

Ook leuk om even te benoemen: ze maken hier bijna alles zelf. Van het pastadeeg tot aan de lange vingers in de tiramisu. Zelfs de limoncello op de foto is huisgemaakt, en dat is meteen ook het enige recept uit het kookboek van di mama. Letterlijk, want deze fris zoete limoncello wordt gemaakt door Vincenzo’s moeder.

Meer toffe hotspots in Den Haag vind je hier >

Vincenzo’s Osteria is gelegen in het leuke en hippe zeeheldenkwartier van Den Haag. Trust us: in dit restaurant met een menukaart vol overheerlijke gerechten met een funky twist wil je eten. En hadden we al gezegd dat het erg betaalbaar is? Ook niet vervelend. Reserveren kan via info@vincenzososteria.nl.

CategoriesFijne Foodspots