C

CITY GUIDE BERLIJN: 10 x CULTUREEL EN CULINAIR BERLIJN

wat te doen in berlijn - tips berlijn - citytips berlijn - weekendje berlijn - uitjes in berlijn - eten in berlijn - hotspots berlijn

Binnenkort een stedentrip naar Berlijn op de planning staan? Dé stad voor een flinke dosis inspiratie. Berlijn bruist van de historische en moderne kunst en heeft top locaties voor een hapje en een drankje. Daarnaast is het niet eens zo ver weg: ideaal, als je het ons vraagt. Hierbij onze tips voor een heerlijk weekendje Berlijn!

1. Pergamon Museum

Het Pergamon is misschien wel één van de bekendste musea in Berlijn, met goede redenen. Het museum heeft drie afdelingen met: Assyrische, Babylonische en Perzische kunst. Top stukken die je absoluut gezien moet hebben zijn: het Pergamonaltaar, de Isjtarpoort en de Marktpoort van Milete. De verschillende afdelingen zullen je honderd procent zeker verwonderd achterlaten!

2. Schwarze Traube

Deze cocktailbar is een bucketlistwaardige bar. Hier hebben ze geen menu, maar luisteren ze naar wat jij lekker vindt. Aan de hand daarvan zetten een cocktail in elkaar, speciaal voor jou. Fun fact: de eigenaar, Atalay Aktas, heeft al meerdere keren de titel ‘Germany’s Best Mixologist’ gewonnen. Moet goed komen dus!

wat te doen in berlijn - tips berlijn - citytips berlijn - weekendje berlijn - uitjes in berlijn - eten in berlijn - hotspots berlijn
Foto: Pergamon Museum / Staatliche Museen zu Berlin – Achim Kleuker

3. Berlin Tempelhof

Vliegveld Berlin-Tempelhof werd ooit gebouwd om het grootste vliegveld ter wereld te worden.  Inmiddels is Tempelhof een stadspark waar je van alles en nog wat kunt doen. Als je de gebouwen zelf in wilt, moet je vooraf een tour boeken – dit is namelijk niet alleen toegestaan. Aanrader wel: je leert iets over de geschiedenis van het vliegveld en je mag de schuilkelders in!

4. Bikini Berlin

Als je het liefst alles op één plek hebt, is Bikini Berlin the place to be. Deze concept-mall bestaat uit allerlei tentjes die hun concepten kunnen testen. Geen standaard H&M, maar jonge ontwerpers die hun werk verkopen. Ook kan je bij een pop-up cafeetje een kop koffie of lekkere lunch halen. Er is dus altijd iets nieuws te ontdekken in Bikini Berlin!

7 x Terrassen en zomerse barren in Antwerpen >

5. Street Art

Berlijn is dé stad in Europa als het om deze kunstvorm gaat. Overal waar je gaat en staat, zie je street art voorbij komen. In Berlijn is het op veel plekken ook legaal om de muren vol te zetten. Als je niet goed weet waar je moet beginnen, helpt Marjolein, van Berlijn Blog, je verder. Zij heeft een wandeling opgezet waarbij je de mooiste werken tegenkomt, zeker een aanrader!

ReizenReizen

6. Bauhaus-Archiv

Het Bauhaus museum gaat over de invloedrijke Duitse school voor design, architectuur, kunst en fotografie uit het interbellum. Het ging hierbij om de combinatie van design en functie. Er zijn veel werken, interieurstukken en bouwtekeningen te zien. Al is het gebouw zelf ook al tof genoeg.

Ook handig: 6 x bijzondere brunchtips in Berlijn >

7. Vlooienmarkten

Zondagen zijn voor de vlooienmarkten in Berlijn. Bijna iedere wijk heeft zijn eigen markt waar je lekker kan struinen en pareltjes spot om mee te nemen. De bekendste zijn: Mauerpark, Arkonaplatz, Boxhagener Platz en RAW-Gelände.

wat te doen in berlijn - tips berlijn - citytips berlijn - weekendje berlijn - uitjes in berlijn - eten in berlijn - hotspots berlijn
Foto: Markthalle IX – visitberlin – tips berlijn – hotspots berlijn

8. Markthalle IX

De historische markthallen van Markthalle Neun komen uit 1891 en zijn inmiddels uitgegroeid tot een bruisende plek voor je boodschappen, maar ook top voor iets anders dan een braadworst en bier. Bovendien hebben ze themamarkten: Street Food Thursday en één keer in de maand speciaal voor ontbijt. Check wel van tevoren de agenda, dan sta je niet voor een dichte hal.

9. Olympisch dorp

In het jaar 1936 werden de Olympische Spelen in Berlijn gehouden. Dit was voor Hitler de uitkomst om het sterke Arische ras te tonen. In het dorp dat is gebouwd voor de atleten kun je de vervallen gebouwen bezichtigen, maar ook het stadion en de klokkentoren bij het Maifeld passen in het rijtje.

Beste bestemmingen voor een soloreis >

10. Cookies Cream

Dit restaurant zit verstopt in het pand van een voormalige club. Het menu is 100% vegetarisch: met groente, fruit, noten en meer wordt er in de keuken getoverd. De meest kleurrijke gerechten worden voor je op tafel getoverd en jij kan meekijken in de open keuken. De ingang zit echter wel verstopt in een zijstraatje, maar het zoeken waard.

Wat zijn jullie ultieme Berlijn tips?
Deel het met ons op Instagram of in de reacties hier onder!

VOLG ONS OP INSTAGRAM VOOR MEER INSPIRATIE..

CategoriesEuropa