C

CITY GUIDE DUBLIN: 15 x TO DO’S & TOFFE HOTSPOTS

dublin // to do // city guide // citytrip

Het zuiden van Europa is altijd heerlijk voor een citytrip in de lente en de zomer. Maar voor de herfst en de winter leent het noorden zich altijd net iets beter, zo ook Dublin. Je vindt hier alles wat je zoekt: lekker eten, culturele uitjes en genoeg verschillende biertjes voor een hele week.

Wat te doen in Dublin?

1. Bezoek de Kilmainham Gaol

Is één van de grootste, leegstaande gevangenissen in Europa. Dikke, koude muren bewaren de verhalen van mensen die hebben vastgezeten. Er hebben veel politieke figuren vastgezeten voor de gevangenis dicht ging in 1924, zoals president Eamon de Valera. Heel indrukwekkend.
Meer informatie >

2. Bewonder de National Gallery of Ireland

Deze nationale galerij is misschien niet de grootste van alle, maar heeft zeker hoogstaande kunst. Hier vindt je namen als Vermeer, Monet en Caravaggio. Daarnaast zijn er vaak activiteiten in het museum, zoals bijvoorbeeld yoga tussen de kunst – hoe gaaf is dat!
National Gallery of Ireland >

Check ook onze andere herfsttip: Edinburgh>

3. Christ Church Cathedral & St. Patrick’s Cathedral

De grootste kerk van Dublin is aan de beschermheilige van Ierland gewijd: Sint Patrick. De kerk werd gebouwd waar Sint Patrick de Ieren doopte die zich hadden bekeerd. De oudste kerk van Dublin is Christ Church Cathedral. Aan deze kerk zit een bruggetje gebouwd, de ‘Brug der Zuchten’ die de kerk verbindt met de oude Synod Hall.
Meer info >

Dublin // kerk // bezienswaardigheden // St. Patrick's Church
Dublin // kerk // bezienswaardigheden // St. Patrick’s Church

4. Chillen in het Phoenix Park

Dublin heeft veel ‘de grootste van’, want dit park is weer één van de grootste van Europa met 6,9 vierkante kilometers. Er leven nog altijd wilde herten, dus zeker ‘s avonds moet je even oppassen met oversteken.
Phoenix Park >

Wil je Scandinavië in huis halen? Hier zijn 8 zoete recepten >

5. Bekijk de The Spire

The Spire is een monument van licht in Dublin in het midden van O’Connell Street. De naald is 120 meter hoog en begint met 3 meter in de diameter en eindigt met 15 centimeter. Vooral insta-waardig met het avondlicht erop.
The Spire >

6. Verdwaal in de National Botanic Gardens

Je kan hier makkelijk een hele dag kwijt. Dromend door de tuinen langs alle planten en bloemen moet je niet vergeten af en toe een plaatje te schieten. Er is bovendien een beeldentuin, een groentetuin en een glazen huis dat er net uit ziet als een paleisje.
Botanic Gardens >

Dublin // to do // city guide // citytrip // Trinity College Library
Wat te doen in Dublin // citytrip Dublin  // Trinity College Library

7. Proef whiskey in het Irish Whiskey Museum

Geschiedenis en drankjes – heerlijk. Je krijgt alle kennis die je ooit over whiskey had kunnen verzamelen voorgeschoteld. Je eindigt de tour met drie verschillende whiskey’s om te proeven, maar als je de plus-versie kiest, krijg je een speciale vierde erbij en nog een exclusief shotglas.
Irish Whiskey Museum >

8. ..Of bier bij de Guinness Storehouse Factory

Meer van het bier? In de hoge opslagtoren van de oude bierbrouwerij zijn verschillende tours te volgen over het brouwen van hét bier van Ierland. Eenmaal op de bovenste verdieping kun je genieten van een biertje met 360 graden uitzicht over de hele stad.
Guiness Storehouse Factory >

 

Dublin // to do // city guide // citytrip // Guinness // bier
Dublin tips // to do // city guide Dublin // citytrip // Guinness // bier

Heerlijke burgerrecepten voor wanneer je Guinness zelf in huis hebt gehaald >

9. Bezoek de Trinity College Library

De echte boekfanaten kennen dit indrukwekkende gebouw als het huis van het meer dan 1000 jaar oude Book of Kells, een geïllustreerd manuscript van de vier Gospels van het Nieuwe Testament. De collectie bevat meer dan 4,5 miljoen werken! Ook wordt één van de delen van de bibliotheek gebruikt als Jedi Archives in Star Wars – voor de fans.
Trinity College Library >

Hotspots in Dublin

1. The Temple Bar

Misschien iets te toeristisch, maar zeker een must op het Dublin-lijstje. The Temple Bar zit al sinds het begin van de 17e eeuw in hartje centrum. Niet alleen studenten on tour komen hier, ook locals drinken hier een glaasje (of twee) whiskey mee.
The Temple Bar >

2. The Church Bar

Eén van de meest unieke barren is The Church Bar. Deze bar zit in de St. Mary’s kerk, welke 1964 sloot als kerk. Naast een kopje koffie of een biertje, kun je ‘s nachts genieten en dansen in de club die zich beneden verstopt.
The Church Bar >

3. Honest to Goodness

Wil je genieten van een full Irish breakfast of heerlijke pannenkoeken van natuurlijke ingrediënten? Dan kun je uitstekend terecht bij Honest. Ook met haast zijn ze top, to-go is namelijk ook gewoon een optie!
Honest to Goodness >

Dublin // to do // drink // city guide // citytrip // The Temple Bar
Hotpots Dublin // city guide Dublin // citytrip Dublin // The Temple Bar // Dublin Tips

4. Avoca

Ontbijten kan ook op de bijzondere locatie van Avoca. Hier kun je verse, Ierse ingrediënten toevoegen aan een kom yoghurt of lekker pannenkoekjes met een rooftop uitzicht. Daarnaast verkopen ze ook boeken, kleding en homeware.
Avoca >

5. FIRE Restaurant

Een goede optie om de échte Ierse keuken te ontdekken is FIRE. Inside tip is om wat minder te lunchen en hier je buik vol te eten tijdens de Sunday Roast. Dit houdt in dat je rond drie/vier uur ‘s middags uitgebreid gaat tafelen met de hele familie.
FIRE >

Even ertussenuit? Check ook steden in eigen land als Zwolle >

Slapen in Dublin

6. Merrion Hotel

Ook iets typisch en traditioneels is de high tea, bijvoorbeeld bij het Merrion Hotel. Ze noemen het zelf Art Tea, aangezien alle hapjes geïnspireerd op kunstenaars zijn. Bovendien kan iedereen meedoen, aangezien ze de high tea nu ook vegan serveren.Booking.com

En, wat ga jij doen in Dublin?

CategoriesEuropa