TRAVEL / Nederland

CITY GUIDE ZWOLLE: 8 x TIPS VOOR 48 UUR

Even lekker een dagje of weekendje ertussenuit? Alle toeters en bellen negeren, telefoon uit en een break nemen in één van de meest heerlijke Hollandse steden die er is: Zwolle. Er is genoeg te zien, doen en proeven. Nog wat overtuiging nodig? Lees dan snel verder!

1. Peperbustoren

Utrecht heeft de Domtoren, Zwolle de Peperbustoren. De 75 meter hoge Onze Lieve Vrouwe toren, zoals de toren eigenlijk heet, is de klokkentoren van de Onze Lieve Vrouwe basiliek. De eerste bouwfase begon al in 1463 en heeft meerdere branden moeten doorstaan. Bovenop heb je een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving.
Adres: Drostenstraat 3, 8011 MT Zwolle

2. Waanders In De Broeren

Gevestigd in de Broerenkerk zit één van de mooiste boekhandels van Nederland. De inrichting is een mix van het traditionele van de kerk en het moderne, strakke wit van de boekhandel. Ook de niet-zó-boekenwurmen kijken hier hun ogen uit. En anders pak je er even een kopje thee bij in het kleine café.
Adres: Achter de Broeren 1, 8011 VA Zwolle

Toch de andere kant van Nederland zien? Onze tips voor 48 uur Alkmaar >

3. De Vierjaargetijden

Dranck- en speijslokaal De Vierjaargetijden Zwolle is een begrip bij de locals. Geniet hier zeker van je lunch of doe een speciaalbiertje op advies – want ze helpen je graag een keuze te maken. Binnen krijg je een heerlijk huiskamergevoel en kun je lekker kaartspelletjes doen – prima vermaak toch?
Adres: Melkmarkt 8, 8011 MC Zwolle

Waanders In De Broeren - boekhandel // Zwolle // tips // te doen
Foto: Waanders In De Broeren – boekhandel // Zwolle // tips // te doen

4. Hanze Hotel

In één van de monumentale panden in hartje Zwolle zit Hanze Hotel. Je hebt er een mooi uitzicht over de grachten van de stad en voor lekker eten hoef je ook niet ver – voor het tapasrestaurant Las Rosas hoef je alleen de trap af te lopen.
Adres: Rodetorenplein 10-11, 8011 MJ Zwolle

De beste stad voor een citytrip volgens deskundigen >

5. Sassenpoort

Rond de 14e en 15e eeuw is een stadsmuur om het hele centrum van Zwolle gebouwd. Op verschillende plekken zijn acht poorten in de stadsmuur aangebracht, alleen de Sassenpoort is in zijn geheel bewaard gebleven. Deze poort behoort dan ook tot de Top 100 UNESCO-monumenten in Nederland – een must see dus.
Aders: Sassenstraat 53, 8011 PB Zwolle

6. Coperto Restobar

Zin in wat fine dining om mee af te sluiten? Neem zeker Coperto in overweging. Eén blik op hun Instagrampagina en je bent overgehaald. Prachtige, kleurrijke gerechten die met zorg worden bereid en een collectie van 50 bijzondere wijnen.
Adres: Stationsweg 9, 8011 CZ Zwolle

Foto: Hanze Hotel Zwolle - hotel // Zwolle // tips // overnachten
Foto: Hanze Hotel Zwolle – hotel // Zwolle // tips // overnachten

7. Museum de Fundatie

Tussen 1838 en 1841 is dit neoclassicistische pand gebouwd naar ontwerp van de Haagse architect Eduard Louis de Coninck. Museum de Fundatie bezit een collectie beeldende kunst van de late middeleeuwen tot nu. De bol bovenop wordt ook wel toepasselijk ‘de ufo’ genoemd.
Adres: Blijmarkt 20, 8011 NE Zwolle

Nog genieten van de nazomer? Dit zijn de tofste rooftop bars >

8. Bed & Breakfast Kort Jakje

Kort Jakje is een Bed & Breakfast in het schattigste pakhuis(je) van de stad. Voor een unieke overnachting boek je hier een kamer en droom je weg midden in het centrum. Bonus: je hebt het hele huisje voor jezelf!
Adres: Kromme Jak 22-24, 8011 NP Zwolle

Enjoy je dagje of weekendje weg en vergeet niet jouw tips met ons te delen!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Gerelateerde artikelen

overnachten in de veluwe - slapen in de veluwe - bilderberg hotels

TIP: OVERNACHTEN IN DE VELUWE BIJ BILDERBERG OOSTERBEEK