recept camamber fondue - kaas fondue met camamber - camambert uit de oven - recept camambert
R

RECEPT CAMAMBERT FONDUE IN PIZZA VULLING MET HONING

Op zoek naar een nét iets anders kaasfondue recept om thuis te maken? Deze camembert fondue is het ideale gerecht om midden op tafel te zetten en lekker met z’n allen te delen. Daar houden we van! Ook maak je het deeg zelf, wat leuk is om samen te doen. Hier vind je het recept voor een heerlijke Camambert fondue. 

Bereidingstijd camambert fondue: minimaal 2 uur, maar erg gezellig om samen met iemand te maken!

Ingrediënten Camambert fondue

Fondue
– 1 camembert
– Scheutje honing
– Paar takjes rozemarijn

Pizza deeg
– 125 gr. Bloem
– 2 gr. Gist
– 3 gr. Zout
– 75 ml Lauwwarm water (37*C)

Vulling
– 1 kaki
– Scheutje honing

Ook lekker: recept voor fondue met truffel kaas >

Bereidingswijze Camambert Fondue

1. Los het zout op in het lauwwarme water en doe het in een grote kom. Mix de bloem en gist samen, voeg dit beetje bij beetje toe aan het zoute water en kneed het uiteindelijk tot een mooie deegbal. Kneed het deeg daarna voor nog zo’n 10 minuten op je keukenblad tot je een mooi glad en soepel deeg hebt.

Vet het deeg in met een beetje olijfolie en laat voor minstens 1,5 uur rijzen in een grote kom, afgedekt met een vochtige theedoek. Hoe langer je het deeg zal laten rijzen, hoe lekkerder het wordt.

2. Verwarm de oven voor op 220 graden en snij ondertussen de kaki in kleine blokjes en mix met een scheutje honing

7 x Actieve shared dining gerechten om lang te tafelen >

3. Besprenkel je keukenblad met bloem en rol het deeg uiteindelijk uit in een ronde vorm. Leg de camembert in het midden en verplaats alles naar een bakplaat met bakpapier. Kerf de camembert in met verticale en horizontale lijnen en verdeel de kaki rondom de camembert.

4. Vouw het pizzadeeg voorzichtig om de kaki stukjes heen (naar binnen), en druk goed aan zodat je een mooie ronde krans rondom de camembert krijgt. S

5. top wat takjes verse rozemarijn tussen de camembert en besprenkel als laatst nog met een scheutje honing

6. Bak de krans in het midden van de oven voor zo’n 20- 25 minuten gaar  tot alles mooi goudbruin is. Serveer direct, eetsmakelijk!

Dit heerlijke recept is onderdeel van de e-book van Ciel Table Tales, die vol staat met  feestelijke recepten als deze.