H

HUISFEEST HACKS: TIPS VOOR EEN ONVERGETELIJKE THUISFEEST

Huisfeest organiseren tips - Tips voor een huisfeest - origineel feestje geven - feestje organiseren checklist - Ideeën huisfeestje - Feest volwassenen thuis - huisfeest hacks

Wist je dat thuis ook héél goed een feestje kunt geven? Van leuke thema’s, lekkere hapjes én gezellige spelletjes: deze huisfeest hacks zorgen voor een onvergetelijke thuisfeest bij jouw thuis!

Let op: houd tijdens een thuisfeest rekening met de huidige maatregelen omtrent het coronavirus. Deze vind je hier >

Kies een thema, datum & je gastenlijst

Voordat we kunnen beginnen met de voorbereiding van de onvergetelijke thuisfeest, is het belangrijk om de praktische zaken op een rijtje te hebben. Bedenk van te voren de datum van het huisfeestje, maar ook wie je wilt uitnodigen en of je een thema aan het feest wilt koppelen. Dat is flink wat denkvoer dus!

Themafeestjes klinken misschien niet nodig, maar geven een leuke toevoeging aan je party. Zo komen mensen verkleed, kun je speciale decoraties kopen én kun je de hapjes & drankjes afstemmen op de gelegenheid. Leuke thema’s zijn: Dress as the first letter of your name, landenthema’s of bepaalde kleuren.

Ook leuk! 25 x ideeën & tips voor een date night thuis >

Maak je huis partyproof

Een huisfeest vraagt ook om aanpassingen in het interieur. Verplaats bijvoorbeeld meubilair om ruimte te creëren, maar zorg ook voor voldoende zitplekken en berg breekbare spullen op. Denk na waar je alles wilt hebben: waar komen de hapjes en in welke ruimtes mogen de gasten wel of niet komen. Laat dit duidelijk weten.

Versier je huis gezellig

Van slingers en confetti tot leuke (figuurtjes)ballonnen: maak je huis gezellig met versieringen gelinkt aan je gekozen thema. En, vergeet vooral de verlichting niet. Lichtjes en lampjes maken alles duizend keer leuker!

Zorg voor hapjes & drankjes

Een andere leuke huisfeest hack is om de tafel te vullen met allerlei lekkernijen. Want, bij een feestje horen natuurlijk appetijtelijke hapjes & drankjes. Zo kun je zelf de hele dag in de keuken staan om de snacks voor te bereiden, kant-en-klare snacks kopen óf je kunt het laten verzorgen door een cateraar.

Hier vind je 10 x feestelijke hapjes om zelf te maken >

Draai muziek voor de sfeer

Wat voor muziek er draait, is een belangrijk detail. Het kan een extra toevoeging zijn aan de gekozen thema, maar het brengt ook de feestgangers in de feestsfeer. Houd dus rekening met verschillende muziekstijlen of ga voor een ultieme throwback met oude nummers, dat doet het altijd goed! Handige huisfeest hack: laat je gasten kiezen en draai op verzoek nummers!

Zorg voor entertainment

Van een pubquiz, drankspelletjes of andere leuke (bord)spellen. Een andere handige huisfeest hack is om entertainment van te voren te regelen. Zo kun je in de hoek van je kamer een bierpong tafel neerzetten óf met z’n allen Party & Co’en. Ook leuk: pak groots uit en koop cadeautjes voor het winnende team.

Andere handige huisfeest hacks >

– Wordt er hard muziek gedraaid? Informeer de buren alvast.
Zorg voor stiften en plakkertjes zodat iedereen haar of zijn naam op de beker kan schrijven
– Stuur een handgeschreven uitnodiging naar je gasten, dat voelt gelijk wat persoonlijker.
– Maak ruim van tevoren een boodschappenlijst voor de hapjes & drankjes. Zo vergeet je niets.
– Te veel hapjes voorbereid? Zet alvast je tupperware klaar om de restjes te bewaren voor later.
– Zet je camera klaar om leuke kiekjes te maken!

En, welke huisfeest hacks ga jij gebruiken voor een onvergetelijke thuisfeest?

CategoriesDress Up