B

BRABANTS WORSTENBROODJE: MET DIT PAKKET MAAK JIJ ZE ZELF

Brabanse worstenbroodjes -Brabantsche worstenbroodjes vegetarisch - Keilekker Brabantsche worstenbroodjes

Zin in iets hartigs of even iets anders willen bakken dan de standaard taart- en cakerecepten? Dan zijn Brabantse worstenbroodjes een perfect alternatief! En het leuke is: met het doe-het-thuispakket van Keilekker Brabantsche worstenbroodjes hoef je niet eens naar de supermarkt! Hier vind je hoe je het Brabantse worstenbroodje zelf maakt. 

Worstenbroodjes: het ambachtelijk broodje van Noord-Brabant én het lekkerst huisgemaakt. Wat als wij je vertellen dat je heel makkelijk zelf Brabantse worstenbroodjes kan maken met dit pakket? > 

Wat zijn worstenbroodjes?

Het Brabantse worstenbroodje is een broodje van ongeveer 15 centimeter lang met een vulling van gekruid gehakt. Verwar het Brabantse worstenbroodje niet met haar zusje het saucijzenbroodje. Het omhulsel van het worstenbroodje is namelijk van zacht witbrooddeeg gemaakt, terwijl een saucijzenbroodje juist van bladerdeeg is gemaakt.

Hoogstwaarschijnlijk raad je het al: het Brabantse worstenbroodje komt uit de provincie Noord-Brabant en is (lang geleden) ontstaan om de houdbaarheid van vlees te verlengen. Tegenwoordig genieten niet alleen Brabanders meer van het broodje met gehakt: het broodje vindt zijn weg naar de monden van héél Nederland.

Zin om brood te bakken? Hier vind je 15 x brood recepten >


Wat zit er in het doe-het-thuispakket 

In het pakket van Keilekker Brabantsche worstenbroodjes  krijg je de ingrediënten om tien mini worstenbroodjes te maken. In de bundel vind je een mix voor het brood en staafjes vlees van gehakt met kruiden. De enige ingrediënten dat je zelf nodig heb is water en je zin om te bakken!

Liever vegetarische Brabantse worstenbroodjes? Dat kan ook! In dat geval kies je voor de vegetarische optie en krijg je een staafje op basis van tarwe eiwitten in plaats van een gehaktstaaf.

Brabantse worstenbroodjes

Hier vind je kant-en-klaar belegde broodjes in Amsterdam (per wijk) >

Hoe maak je de worstenbroodjes?

Als het doe-het-thuispakket voor worstenbroodjes afgeleverd is, kan je beginnen! Stroop je mouwen op en pak een kom erbij. Doe het worstenbroodmix in de kom en voeg daar de 25 gram boter en 125ml lauw water bij toe. Kneed het tot een geheel en laat het dan twintig minuten rijzen.

Vervolgens rol je het in een grote staaf en snijd je er 10 kleine stukjes van 50 gram uit. Verwarm alvast de oven op 230 graden, terwijl je op elke stuk een staafje (vegetarisch) vlees plaatst. Vouw de stukjes om het vlees en voíla ze kunnen de oven in. Bak ze 12 tot 14 minuten en smullen maar!
Bekijk het instructiefilmpje hier. 

Ga jij thuis ook zelf de ambachtelijke Brabantse worstenbroodjes maken? Of bestel jij ze liever kant-en-klaar? (Ook lekker!)