DO / Walk & Visit

DIT ZIJN DE 8 CHILLSTE STRADSSTRANDEN VAN AMSTERDAM

Stadsstranden in Amsterdam. Stadsstranden Amsterdam. City Beach. Er komt een soort Nederlandse hittegolf en het koel de komende dagen (gelukkig) nog niet af. Tijd om verkoeling te zoeken. Maar wat doe je als je hoofd in een ver land zit, maar je lichaam toch echt nog ff thuis moet blijven? Yes, verkoeling zoeken bij Amsterdamse zoetwaterstranden. Van industriële locaties tot bosrijke plekken, voor zand tussen je tenen en een briesje door je haar moet je bij deze stadsstranden in Amsterdam zijn. 

Er komt een soort Nederlandse hittegolf aan en het koelt de komende dagen (gelukkig) nog niet af. Tijd om verkoeling te zoeken. Maar wat doe je als je hoofd in een ver land zit, maar je lichaam toch echt nog ff thuis moet blijven? Yes, verkoeling zoeken bij Amsterdamse zoetwaterstranden. Van industriële locaties tot bosrijke plekken, voor zand tussen je tenen en een briesje door je haar moet je bij deze stadsstranden in Amsterdam zijn. 

Zwemstrand Sloterplas

Iets dat maar weinigen weten, is dat je sinds kort bij de Sloterplas ook heerlijk op het strand liggen. En deze voelt dan net iets realistischer dan andere horecastranden (die overigens ook héél fijn zijn!). Dit zwemstrandje is nog steeds volop in ontwikkeling maar is nu al omgetoverd tot een fijn stadsstrand. Je kunt er (zoals dat hoort op een strand) volleyballen, sport- en spelprogramma’s doen. Heb je trek? Ga dan ff een vorkje prikken bij Hotel Buiten, leuke plek!
Google Maps: Zwemstrand Sloterplas, Sloterplas 

stadsstranden amsterdamBron: Amsterdamheefthet

Nog niet op het level strandbezoek met je prille date, maar wel op zoek naar een romantische plek in de zomer? Hier moet je zijn!

StrandZuid

Zuid-Amsterdammers weten het gegarandeerd, maar zijn de Westelingen onder ons ook op de hoogte? Niet? Nou, bij deze. Tussen evenementenlocatie de RAI en het Beatrixpark ligt een redelijk verstopt strandje. Nou ja, zeg maar strand. Verspreid over zo’n 2000 vierkante meter geniet je hier van een zonnige brunch of een zomers diner op het terras aan het water. Loungen op een ligbedje kan ook, terwijl je vrienden aan het pingpongballen zijn en de dj’s achter de draaitafel staan.
Google Maps: Strandzuid, Europaplein 22 

Strand Zuid Amsterdam terras Stadsstranden Amsterdam

Blijburg aan Zee

Op het altijd levendige IJburg vind je hotspot Blijburg aan Zee. Vertoef hier op zonnige dagen en geniet van de fijne en bijzondere sfeer. ’s Avonds is er vaak live muziek te horen en maken muziekproducers het feestje compleet terwijl jij inmiddels alweer aan het opwarmen bent rond het kampvuur. Zwemmen kan en mag hier, en er zijn de hele zomer door gezellige feestjes.
Google Maps: Blijburg aan Zee, Pampuslaan 501

Bron: Blijburg aan Zee
Bron: Blijburg aan Zee | Stadsstranden Amsterdam

Gaasperplas

De Gaasperplas ligt tussen het bebouwde Amsterdam Zuidoost en het riviertje genaamd de Gaasp en heeft een oppervlakte van zo’n 166 hectare. Het is een uitgestrekt zandstrand dat zich goed leent voor een romantisch middagje strandhangen. Wat de Gaasperplas nog chiller maakt zijn de douches, wc’s en barbecueplekken. Oh, en je kunt hier ook gewoon in je nakie liggen. Al dan niet op het naaktstrandje.
Google Maps: Gaasperplas, Gaasperpark

Op deze terrassen in Amsterdam-West kun je heerlijk dineren!

Pllek

Een creatieve omgeving waar veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Vanaf het stadsstrandje op de NDSM-werf geniet je met een pilsje in je hand van een prachtig uitzicht over het IJ en kun je daarnaast genieten van biologisch en verantwoorde gerechten. Veel Amsterdammers strijken hier dan ook neer op warme dagen, maar komen ook regelmatig hun dancemoves laten zien tijdens evenementjes die ze organiseren. nacht) je ook komt.
Google Maps: Pllek, tt. Neveritaweg 59 

Bron: Pllek | Stadsstranden in Amsterdam

Het Stenen Hoofd 

Ook relatief onbekend bij menig Amsterdammer is Het Stenen Hoofd. Deze kleine stadsoase bevindt zich bij het Amsterdamse Westerdok, vlakbij Centraal Station. Dit stadsstrandje zit verstopt op een pier die uitmondt in het IJ. De grond is niet alleen bedekt met zand maar ook bezaaid met gras en er zijn op de pier vaak verschillende culturele evenementen te vinden, zoals culinaire festivals en openluchtbioscoop.
Google Maps: Stenen Hoofd, Westerdoksdijk  

stadsstranden in Amsterdam

Amsterdam Roest

Ook Amsterdam-Oost is ‘in het bezit’ van een waar stadsstrand. Roest is hier the place to be voor zand, uitzicht op water (en het station), ijskoude biertjes en borrelhappen. De oude loods biedt niet alleen onderdak aan een geinig café, ook maken ze regelmatig plaats voor live muziek, markten en feestjes. Roest heeft het hele pakket en staat mede daarom in de top 10 beste stadsstranden van Europa!
Google Maps: Amsterdam Roest, Jacob Bontiusplaats 1 

Zandstrand & Groenstrand Ouderkerkerplas

Je moet er ff zo’n 40 minuten voor fietsen maar dan heb je wel wat. Twee schattige strandjes aan de Ouderkerkerplas met uitzicht op het dorp en het water (duhhhh). Aan de noordoever van de plas vind je het zandstrand en aan de zuidoever kun je terecht op het groenstrand. Op beide staan speeltoestellen voor de kids en het water is binnen de ballenlijnen niet meer dan 1.40 meter diep. Ideaal voor tropische dagen als deze!
Google Maps Ouderkerkerplas, Ouderkerkerplas

stadsstranden amsterdamStadsstranden Amsterdam

Ga je liever naar een écht strand, met uitzicht op de zee en een flesje rosé van een fijne beachclub? Kies dan een van deze 10 strandtenten in Nederland uit!

PIN IT!

8 X plekken waar je goed kan afkoelen in Amsterdam namelijk de stadsstranden. Deze kan je hier vinden

Bron: I Amsterdam & UnsplashGerelateerde artikelen