8

8 x BIZARRE BEROEPEN WAAR (VEEL) GELD MEE VERDIEND WORDT

bizarre banen - gekke beroepen - bizarre beroepen - rare vacatures - gekke vacatures

Girls Who Work! Wil het nog ff niet lukken met je carrière-keuze, of ben je je huidige baan meer dan beu? Dan zit er in dit lijstje met bizarre banen misschien iets voor jou bij. Voor de één misschien een droombaan, voor de ander een nachtmerrie. Wij wisten in ieder geval niet dat ze bestonden..

Yes, deze rare vacatures bestaan echt..

1. Plekkenvuller

Ooit bij een uitreiking als de Oscars aanwezig willen zijn? Je maakt kant! Er zijn namelijk mensen die precies niks met de filmindustrie te maken hebben, maar daar toch zitten. En daar worden ze nog voor betaald ook. Hoe dan? Nou, stel een celebrity zit ergens front row maar moet even toiletteren of zo, dan is er iemand nodig op die plek. Best leuk, toch?

2. Zeemeermin

Lukt het jou om minimaal 2,5 minuut je adem in te houden? En lijkt het je wel wat om in een groot aquarium voor pottenkijkers een zeemeermin te spelen? Dan is deze baan wat voor jou!

Zo ontdek je welke carrière bij je past >

3. Bruidsmeisje

Niemand in je omgeving die binnenkort in het huwelijksbootje stapt, maar toch zin in een huwelijksfeestje? Dan is deze baan iets voor jou: betaald krijgen om bruidsmeisje te zijn, en dus om feest te vieren.


4. Chocolade proever

Krijg je zelfs na kilo’s chocolade eten geen buikpijn, en blijft je ervan genieten? Dan is de vacature ‘chocolade proever’ wellicht iets voor jou. Iemand moet namelijk beoordelen welke chocolade geschikt is voor productie en verkoop. Vervelend hoor..

7 technieken om je brein te blijven trainen >

5. Dierenvoeding proeven

Iets minder smakelijk dan de vorige bizarre baan, maar ook dierenvoeding moet voorgeproefd worden. En weet je wat, daar valt veel geld te verdienen (€38.000 per jaar). Verschillende bedrijven hebben mensen nodig die feedback geven op de structuur (iew) en de smaak van het voer, maar vanwege gezondheidsrisico’s hoef je het niet door te slikken.

6. Eiland nanny

Betaald krijgen om op een eiland te passen? Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar toch is het een bestaande vacature. Er zullen vast wel wat minder leuke taken bij komen kijken (muggen, gebrek aan Wi-Fi), maar voor mensen een minimalistische levensstijl is dit een droombaan.

7. Treinduwer

Wie dacht dat Nederlandse treinen tijdens de spits vol staan, moet eens door Japan gaan reizen. Om de overvolle treinen daar op de minuut te laten vertrekken, zijn zogenaamde treinduwers die de hele mensen horde zo efficiënt mogelijk laat instappen. En met een beetje proppen hebben zij geen enkel probleem – ‘vol’ is in Japan een relatief begrip.

8. Bedden testen

Sleeping for a living. Waar kunnen we ons aanmelden? Nee zonder gekkigheid, er zijn écht mensen die deze baan op hun cv hebben staan. Zij worden betaald om bedden uit te testen. Op matrassen springen is ook een manier. Zo is Reuben Reynoso uit San Francisco professioneel matrassentester. Hij springt op en neer om de vering te testen. Hoe leuk?!

Zo, dat is nogal wat anders dan een negen-tot-vijf-kantoorbaan. Op welke vacature zou jij (durven) solliciteren?

 

CategoriesNiet gecategoriseerd