H

HET IS WAAR: VAN SAMEN ETEN WORD JE GELUKKIGER!

Wat maakt ons zoal (on)gelukkig? Onderzoekers van het National Centre for Social Research en Oxford Economics vroegen het aan 8000 Britten in opdracht van winkelketen Sainsbury’s en dat leverde een opmerkelijk resultaat op: mensen die alleen eten zijn ongelukkiger.

Geluksfactoren

Mensen die vaak in hun uppie aan de eettafel zitten met lege stoelen, scoren 7.9 punten lager op het gemiddelde ‘geluksniveau’, dat gemeten werd in het Verenigd Koninkrijk. Het werkt ook de andere kant op: mensen met veel eetgezelschap, die vrijwel iedere avond met gezelschap eten, noemden dat als een van hun belangrijkste geluksfactoren.

Om deze reden zijn de stukjes Tony Chocolonely oneerlijk verdeeld >

Sociaal contact

What else? Goed slapen, genoeg tijd hebben voor leuke dingen en een goed seksleven scoorden hoog. Volgens de onderzoekers springen deze elementen eruit omdat het vormen van sociaal contact zijn. Belangrijke note: fysiek sociaal contact. Dit houdt in dat het digitaal sturen en ontvangen van mails en apps in dit onderzoek niet wordt geassocieerd met geluk.

”De kwaliteit van onze relaties en het samen tijd doorbrengen, fysiek en dus niet digitaal, draagt voor een groot gedeelte bij aan ons levensgeluk: niets overtreft de kracht van menselijke interactie”, aldus Mike Coupe, een betrokkene bij het onderzoek.

Goed te begrijpen is dat de sterkste, meest negatieve associatie met geluk werd gevonden in een slechte mentale gezondheid. Zoals het hebben van depressies, angststoornissen of paniekaanvallen.

Deze producten moet je nooit in je koeling bewaren >

Het onderzoek wijst in ieder geval uit hoe belangrijke het sociale aspect van eten is, en hoe nóg leuker eten is als je dit met (leuk) gezelschap doet. Met wie eet jij het liefst?

PIN IT!

waarom alleen eten slecht voor je is? Je leest het hier!

Bron tekst: Metro Nieuws