8

8 x TIPS OM EEN OCHTENDMENS TE WORDEN

ochtendpersoon - ochtendmens - tips om een ochtendmens te worden - tips om een ochtendpersoon te worden

Heb je moeite met vroeg opstaan of heb je vaak gewoon ‘geen zin’ om uit bed te komen? Dan beschrijf jij jezelf vast niet als een ochtendmens. Toch zijn er een aantal trucjes die óók jij kan toepassen om de ochtend vroeg en vol energie te beginnen. Wij helpen je een handje. Hieronder vind je 8 tips om een ochtendmens te worden!

Een ochtendmens: je bent het of je bent het niet. Maar dat betekent niet dat daar geen verandering in kan komen!
Hier vind je de 8 x tips om een ochtendmens te worden >

Ga niet gelijk all in & bouw af

In het begin wil je er meestal gelijk 100% voor gaan. Maar als je normaal gesproken om 12 uur je bed uitrolt, is het niet zo slim om gelijk de eerste dag je wekker om 6 uur te zetten. Er is dan namelijk een grote kans dat je het niet volhoud. Begin daarom eerst met een halfuurtje eerder je wekker te zetten en bouw het langzaam af naar je gewenste tijd!

Romantiseer de ochtenden

Maak jezelf enthousiast met de kleine dingen. De eerste heerlijke bakje koffie, het nooit meer missen van de zonsopgang, de stilte voor de storm of de extra tijd om dingen af te maken. Zo kijk je altijd uit naar de volgende ochtend!

ochtendmens worden - hoe word ik een ochtendmens

Zorg voor ritme

Breng je lichaam niet in de war door in het weekend een heel ander slaapritme aan te nemen. Probeer consequent te zijn! Zorg dat je op tijd naar bed gaan en voldoende slaap krijgt. Maar let op: het hebben van een goed slaapritme begint in de avond. Als je laat naar bed gaat, wordt het vroeg opstaan opeens een stuk lastiger.

Hydrateer & eet een voedzaam ontbijt

Na een lange nacht heeft je lichaam behoefte aan nieuwe energie om goed te kunnen functioneren. Ook heeft je lichaam de hele nacht geen vocht binnen gehad. Zorg dat je begint met een grote glas water en vergeet niet te ontbijten. Ze zeggen niets voor niets break(your)fast! En je zal merken dat je na een goed ontbijt, je al een stuk energieker voel!

15 x Makkelijke ontbijtrecepten voor thuiswerkers >

Maak gebruik van je tijd

Het voordeel van een ochtendpersoon is het hebben van extra tijd. Bedenk dus van te voren wat je met ál die extra tijd wil doen om er optimaal gebruik van te maken. Het leuke is: je mag je tijd helemaal zelf invullen! Zo kan je extra werk afmaken (en je middag vrijhouden), sporten of rustig een boekje lezen.

Voorbereiding is key

Niets is stressvoller dan in de ochtend door je huis heen razen om alles bij elkaar te rapen. Zorg dat je in de avond ervoor al je kleding, werk- en schoolspullen al klaar heb staan. En maak een to do lijstje met dingen die je de volgende dag wil doen. Op deze manier begint je dag al een stuk rustiger!

hoe word ik een ochtendmens - een ochtendmens worden - moeite met vroeg opstaan

Zet vrolijke muziek op

Waarom jezelf kwellen met een irritant wekkertoon als je de dag ook kan beginnen met een leuk muziekje? Geluid heeft namelijk invloed op je humeur en met een vrolijk geluidje begin je de dag (letterlijk) met een dansje!

Hou vol!

Wist je dat het 21 dagen duurt voordat iets een gewoonte wordt? En zelfs 66 dagen tot dat de gewoonte in je systeem zit en dus automatisch gaat. Accepteer de ongemakken en bijt door de zure appel heen: voor je het weet ben jij een echte ochtendmens!

En, ga jij de uitdaging aan om een ochtendmens te worden?

CategoriesChill