8

8 x LEUKE BADPLAATSEN IN TURKIJE

Grootste Turkse badplaats - Antalya - Badplaatsen Turkse Rivièra - vakantieplaatsen Turkije - Populaire Turkse badplaats - vakantie Alanya - Boulevard Side Turkije - mooiste streek Turkije -

Met warme temperaturen, azuurblauwe wateren en prachtige kustlijnen is het niet zo gek dat Turkije een populair vakantieland is. Maar de vele mogelijkheden maakt het kiezen wáár je dan precies je vakantie doorbrengt knap lastig. Daarom helpt Girls Who een handje en zet 8 x leuke badplaatsen in Turkije voor jou op een rijtje.

Van Bodrum aan de Egeïsche kust tot Alanya aan de Turkse Rivièra: dit zijn 8 x leuke badplaatsen in Turkije >

Kemer

We beginnen het artikel met de veelzijdige badplaats Kemer. Hier rol je – je handdoek uit aan de rand van de helderblauwe Middellandse zee met prachtige bergen op de achtergrond. Proef je van de Turkse keuken bij de vele gezellige restaurantjes. Of gaan de actievelingen onder ons raften in de Köprülü Kloof.

Ook leuk! 11 x mooie plekken aan de kust van Kroatië >

Bodrum

Aan de Egeïsche kust vind je een van de mooiste badplaatsen van Turkije: Bodrum. Vroeger behoorde het eiland tot Griekenland en met de smalle straten, wit geverfde huizen en een Grieks theater op de Göktepe heuvel – zie je dat tot de dag van vandaag terug. Maar ook voor bakken in de zon en wandelingen langs het water, zit je door de zandstranden en grote haven goed.

Antalya

Antalya is niet alleen de hoofdstad van de Turkse Rivièra, ook is het één van de grootste en mooiste badplaatsen in Turkije. Het is een stad met een rijk cultuur, authentieke straatjes, lokale restaurantjes. Maar staat vooral bekend om de vele all-inclusive hotels op een rijtje. Perfect als je op zoek bent naar een luxueus verblijf!

Lara

In het verlengde gedeelte van Antalya vind je de badplaats Lara. Hier vind je meer fijne zandstranden en nóg meer luxe all-inclusive hotels. Terwijl je tegelijkertijd de drukte van de hoofdstad van de Turkse Rivièra ontsnapt. Dit maakt van Lara een geweldige uitvalsbasis om de rest van Antalya te ontdekken: het is natuurlijk niet voor niets een favoriet van velen.

Side

Óók Side heeft fijne uitgestrekte zandstranden en luxe resorts. Maar wat deze badplaats in Turkije écht bijzonder maakt, is de historische stadskern, vol met ruïnes uit de Romeinse tijd. Met een groot amfitheater, tempels en een Romeins aquaduct is het net alsof je terug in de tijd stapt.

Dit zijn 10 x mooie hotels aan de kust in Nederland >

Alanya

Met mooie brede stranden, azuurblauwe zee, de Taurusgebergte op de achtergrond, een haven vol met boten. Én een sprookjesachtige stad, voelt het in Alanya net alsof je in een schilderij rondwandelt.

Marmaris

Gelegen in een grote baai omringd door een heuvelachtige omgeving vind je Marmaris. Een bruisende badplaats met gezellige restaurantjes, barretjes en uitgaansgelegenheden. En met een zandstrand die overgaat tot één van de grootste havens. Hoe leuk!

Kusadasi

Kusadasi is een badplaats met een uitgestrekte kust en een lange – maar vooral ook gezellige – boulevard. Wil je – je strandvakantie combineren met cultuur snuiven? Dan kun je in deze badplaats de ruïnestad Efez – vol met historische opgravingen – bezoeken óf een bottocht maken naar duiveneiland Güvercin Adasi en het Griekse eiland Samos.

En, hoe graag wil jij nu op één van deze leuke badplaatsen in Turkije zijn?

CategoriesNiet gecategoriseerd