D

DUURZAME ALTERNATIEVEN VOOR PLASTIC RIETJES: 6 x TIPS

herbruikbare rietjes - eetbare rietjes - biologisch afbreekbare rietjes - bamboe rietjes - papieren rietjes - duurzame rietjes - milieubewuste rietjes

Wist je dat er per jaar ruim 8 ton plastic afval in de zee terecht komt? Eén van de dingen die we kunnen doen om dit te verminderen, is het gebruiken van herbruikbare rietjes. Want, álle kleine beetjes helpen én het staat ook nog eens leuk in je glas! Hieronder vind je alternatieven voor plastic rietjes voor al je favoriete drankjes.

Van siliconen en metalen rietjes tot eetbare varianten: dit zijn duurzame alternatieven voor plastic rietjes >

Metalen rietjes

Rietjes van mentaal zijn herbruikbaar, duurzaam, bevatten geen schadelijke chemicaliën én zijn ook nog eens vaatwasmachinebestendig. Neem een variant in een leuk kleurtje (zoals deze) en je bent helemaal stijlvol & duurzaam. 

Herbruikbare rietjes schoonmaken? Hier vind je handige schoonmaakborsteltjes >

Rietjes van siliconen

Siliconen rietjes zijn vooral populair bij de kleintjes, want deze rietjes zijn buigzaam, zacht én onbreekbaar. Maar ook voor volwassenen is het een handige optie in plaats van plastic. Het flexibele en buigzame materiaal is perfect voor onderweg én je kunt het herbruiken. Win-win, als je ’t ons vraagt!

Meer herbruikbare, duurzame rietjes >

Papieren rietjes

Oké, misschien niet ons favoriet. Want ze worden in een drankje al snel sompig en het blijft toch een wegwerprietje, maar het is wel één van de populairste alternatieven voor de plastic rietjes. En ze zijn in allerlei patronen en kleuren verkrijgbaar. Zoals deze variant met vrolijk gekleurde strepen of juist deze met zwart, witte stippen.

Bamboe rietjes

Bamboe is een natuurlijk materiaal, biologisch afbreekbaar, je kunt het meerdere keren gebruiken en valt daarom ook onder een duurzaam alternatief voor plastic rietjes. Met deze 6-delige set kun je wel even vooruit!

Ook leuk! 5 x alternatieven voor plastic tasjes >

Eetbare rietjes

Eén van de originele alternatieven voor rietjes is een eetbaar variant. Niet perse herbruikbaar, wél erg lekker. Een soort treat nadat je – je favoriete drankje hebt opgedronken. Zo kun je rietjes van koek al bij de Starbucks scoren, heb je ook varianten met suiker en riet die je drankje extra zoet maken. Maar de Spaanse start-up Sorbos maakt ook rietjes in de smaken chocola, citroen en kaneel. Yum!

Enige nadeel: na een bepaalde tijd in de drank wordt het rietje zacht.

Rietjes van glas

Naast dat dit originele alternatief is voor de plastic variant, zijn de glazen rietjes herbruikbaar, bevat het materiaal geen schadelijke ingrediënten. En wil je er van af? Dan kun je het gewoon met het glasafval weggooien. Plus, zeg eens eerlijk: hoe chique is een glazen rietje in je favoriete drankje?

En, welke alternatieven voor plastic rietjes gebruik jij voortaan?
Ook leuk: 12 x ‘groene’ cadeaus voor duurzame vrienden >

Omslagfoto: Dille & Kamille

CategoriesNiet gecategoriseerd