D

DOEN! 5 x ALTERNATIEVEN VOOR PLASTIC TASJES

alternatief plastic tassen - alternatief plastic tasje - alternatief plastic - plastic in huis - plastic minderen

Wist je dat 50 procent van al het plastic dat in de oceanen rondzwerft wegwerpplastic is? Daar kunnen en moeten we wat aan doen. Eén van die oplossingen is redelijk simpel: plastic tasjes vervangen door duurzame alternatieven. Voor de boodschappen of naar de sportschool, deze varianten zijn zoveel leuker dan een plastic supermarkttasje. Hier vind je 5 x alternatieven voor plastic tassen.

Vind hier 5 x alternatieven voor plastic tasjes >

Producten die jarenlang ronddobberen in de zee en ecosystemen verstoren terwijl ze maar één, misschien twee keer gebruikt zijn – zonde natuurlijk! Gelukkig besluiten meer en meer overheden plastic wegwerpproducten in de ban te doen. Zo zijn plasticwegwerpproducten vanaf 2021 verboden in Nederland. Bovendien zijn ook grote bedrijven als McDonalds en Ben & Jerry met wegwerpplastic gestopt – dat zijn al grote stappen!

1. Zero waste nettentasje

Het stevige, nettentasje gemaakt van biologisch katoen heb je vast al eens voorbij zien komen. Sinds kort verkoopt ook Albert Heijn deze tasjes aan de kassa. Het tasje is ideaal voor boodschappen als groenten en fruit. Het oogt klein, maar is enorm rekbaar!

11 x Vegan cadeautips voor je vrienden >

2. Tassen van kraftpapier

Draagtassen van kraftpapier zijn ook een goed alternatief voor plastic zakken. Kraftpapier is een materiaal dat zeer stevig is. Een kleine zak kan tot 12 kilo dragen! Ze zijn makkelijk door het milieu af te breken in slechts enkele maanden. Kraftpapier kan gemiddeld tot zes keer worden gerecycled.

alternatief plastic tassen - alternatief plastic tasje - alternatief plastic - plastic in huis - plastic minderen

3. Katoenen tasjes

Katoenen draagtassen zijn makkelijk op te vouwen waardoor ze in je zak of handtas passen.  Ideaal om mee te nemen on the go. Katoen is van nature een super sterk materiaal: het verslijt nauwelijks.

7 x Aanpassingen voor een duurzame levensstijl >

4. Tasjes van jute

Na katoen is jute de meest gebruikte natuurlijke vezel. Juten tassen zijn duurzaam, zeer sterk en kunnen tot compost worden verwerkt. Ook deze zijn bij bijna iedere supermarkt wel te vinden.

5. Polyester variant

Polyester is een stof die vaak voorkomt in bijvoorbeeld de textielsector. Het neemt vrijwel geen vocht op en is goed bestand tegen zonlicht, wat ideaal is voor gekoelde producten. Deze draagtassen kun je ook eenvoudig opvouwen en zo in je handtas meenemen.

Heb jij al leuke alternatieven voor plastic tasjes?

CategoriesChill