T

TIP: DINEREN OP EEN MALLORCAANSE WIJNGAARD

mesquida mora restaurant - wijngaard mallorca - diner op een wijngaard - mesquida mora wijnen - bijzonder restaurant mallorca -

Tripje Mallorca op de planning staan en op zoek naar een onvergetelijke diner ervaring op het Spaanse eiland? Mesquida Mora is the place to remember. Eten bij een oude graanmolen, met uitzicht over druivenranken en topwijnen in het glas. Je wil het.

Hidden gem

Zo’n tip die nog niet in alle Mallorca-lijstjes staat en waar geen speciale website voor is, maar waar je via via achter moet komen en waarbij reserveringen via de Instagram-DM lopen (althans, op moment van schrijven in september 2021). De zogenaamde hidden gems, wij zijn er dol op.

Zo organiseert Barbara Mora, eigenaar van familie-winery Mesquida Mora, regelmatig diners, en dus ook in de periode dat wij op Mallorca waren. Kijk, dan moeten we daar natuurlijk bij zijn! De openlucht diners (althans, het moet wel mooi weer zijn) organiseert ze met chef Miquel Gelabert van het restaurant Can March. ‘A full menu with wines, price per person is €65 euros, at 19:00’, liet ze ons weten via Instagram. Kijk, wij waren om.

Het vooruit plannen van dit diner bleek een goede zet. Het was inderdaad een diner om niet snel te vergeten. En dat gunnen wij jullie ook.

mesquida mora restaurant - wijngaard mallorca - diner op een wijngaard - mesquida mora wijnen - bijzonder restaurant mallorca -

Een Mesquida Mora diner

De locatie van de diners bevindt zich dichtbij Porreres en als we je gelijk een tip mogen geven: kom – als het ff kan – met de taxi (want wijnen, wijnen, wijnen). Om 19:00 verzamelen dus, in ons geval met een gemixt groepje Spanjaarden, Belgen en een Amerikaans koppel. Ieder krijgt z’n eigen tafeltje met allemaal een fenominaal uitzicht op de graanmolen en de wijnranken.

De avond begint met een korte uitleg van the winemaker herself Barbara. Fantastische vrouw met enorme passie voor het vakmanschap. Na een familieruzie nam ze de wijngaard over, maar verder verklappen we niet te veel. Lees haar verhaal hier of hoor het aan als je het diner in de wijngaard bezoekt.

14 x Doen, zien, slapen en eten in Port de Sollèr >

Topdiner met wijnen van eigen bodem

Tijdens het diner worden de meest verrassende gerechten geserveerd door enorm vriendelijk personeel. Van een Mallorcaanse Coca met lardo en vijg, brood met de beste olijfolie van het eiland en tartaar van watermeloen met manchego. De chef weet potverdikkie wat ‘ie doet.

De wijnen (drie verschillende, allemaal gemaakt op Mesquida Mora) worden rijkelijk bijgeschonken en je begint je langzaam af te vragen waarom dit diner – dat in de eerste instantie door corona tot stand is gekomen, Barbara verveelde zich – ‘slechts’ €65 kost.

Nu haar gasten keer op keer zo enthousiast reageren hebben ze besloten de diners vaste stek te maken. Er komt een optie aan om de agenda te bekijken en reserveringen te maken via hun website, maar tot die tijd kun je Barbara een DM sturen op Instagram. Laat haar even weten dat je de tip hier hebt gelezen, aangezien het nu nog een beetje via via gaat. Dat maakt het extra leuk.

Lees onze Palma de Mallorca tips hier >

Bekijk onze reel alvast voor een sfeerimpressie