G

GEK GEDROOMD? DIT IS DE BETEKENIS VAN JOUW DROOM

Betekenis dromen - enge dromen betekenis - dromen over achtervolging - droom betekenis tanden uitvallen

Ken je dat? Je doet je ogen dicht en opeens… Kom je te laat voor een belangrijke afspraak, sta je, uit het niets, poedelnaakt in het openbaar of schrik je wakker na een enge achtervolging. Je bent hierin niet de enige, het zijn namelijk veelvoorkomende dromen. En daarom wordt het hoogst tijd om deze nachtelijke avonturen onder de loep te nemen. Hier vind je de betekenis van jouw droom.

Dromen, of je het onthoudt of niet, we hebben ze allemaal. Hier vind je de betekenissen van veelvoorkomende dromen >

Maar eerst, wat zijn dromen eigenlijk?

Een reeks verschillende beelden, gedachten & emoties die je lijkt mee te maken tijdens bepaalde fasen van de slaap. Een soort film van je eigen gedachten. Dat is hoe je een droom kan beschrijven. The magic happens tijdens de REM-slaap van het menselijke slaapcyclus. Het is de laatste face van de cyclus waarbij je hersenen het meest actief zijn én waar gegevens worden opgeslagen in het lange termijngeheugen. Daarnaast zijn er verschillende dromen die je kan hebben. Van lucide dromen, waarin je bewust bent dat je droomt, en realistische dromen tot nachtmerries en herhalende dromen.

Ook leuk: wist je dat je per nacht ongeveer 2 uur droomt, verdeeld over 5 à 7 dromen? Dat betekent dat we in totaal 2000 dromen per jaar hebben, bizar hé?

Je dromen opschrijven? Dat kan hierin: 10 x Mooiste dagboeken voor volwassenen >

Betekenis van jouw droom >

Droom betekenis tanden uitvallen

Tanden zijn een belangrijk onderdeel: je gebruikt het bij het bijten van eten of bij het glimlachen naar mensen. Als jij in je droom je tanden verliest, dan kan dat voor krachteloosheid of onzekerheid staan. Laat een bepaalde situatie je zwak voelen, vind je het lastig om je gevoel te verwoorden of maak jij je zorgen over je uiterlijk? Dan is dit de reden van je droom!

Enge dromen betekenis

Nachtmerries, niemand vindt ze leuk. Het zijn extreme dromen met een zeer negatieve toon en we schrikken er vaak wakker van. Niet zo gek met al die rare figuren en gekke gebeurtenissen. Maar wat betekent het eigenlijk? Het uitvogelen van de échte betekenis van een enge droom zit verstopt in je onderbewustzijn en bepaalde elementen van je droom. Zoals het vallen van een grote hoogte wat eigenlijk draait om onzekerheden en overweldigende gevoelens. Let dus goed op de elementen én zoek deze op een droomzoekmachine. Toch, gaan in het algemeen de meeste enge dromen over hetzelfde: angst, onderdrukken van gevoelens, onzekerheid en verlies van controle.

De zee

Of je in je droom werkelijk op zee bent of naar de zee kijkt: de zee is een reflectie van hoe jij je voelt. Is het water helder? Dan heb jij waarschijnlijk je emoties goed onder controle. Terwijl viezig water juist betekent dat je moeite hebt met het omgaan van je gevoelens. Ook uit de stand van de golven kan je veel informatie halen. Zo duiden rustige vloeiende golven op het kalmer worden van emoties en een vloedgolf op het overspoeld worden van sterke gevoelens.

betekenis droom - betekenis droom zee - b

Betekenis dromen // enge dromen betekenis // dromen over achtervolging // droom betekenis tanden uitvallen

Droom betekenis iemand zoeken

Bij een droom dat je iemand zoekt, kan je de behoefte hebben om iets te vinden dat je in je leven mist of nodig hebt. Dat ‘iets’ hoeft niet specifiek de persoon waarover je droomt te zijn. Maar kan wel een representatie zijn van wat je wilt of de oplossing van een bepaald probleem. Droom je bijvoorbeeld over het zoeken van je moeder, dan gaat het eigenlijk om het verzorgende aspect van moeder én niet over jouw moeder persoonlijk.

Dieren in je droom

Je zou het misschien niet verwachten maar een dier in je droom vertelt enorm veel over je onderbewustzijn. Dieren symboliseren namelijk fysieke eigenschappen en bepaalde behoeftes. Droom je bijvoorbeeld over een beer dan staat dit voor agressie en obstakels. Je wordt dan met een bedreigende situatie geconfronteerd. Maar droom je over een konijn? Dan voorspelt dit juist geluk en een fijn verloop van omstandigheden. Kijk dus goed naar het dier en zoek op wat het dier symboliseert.

Naast het soort dier, liggen er ook boodschappen verstopt in wat het dier precies doet. Zo duiden sprekende dieren op kennis en wijsheid. Betekent het vechten met een dier dat je een verborgen aspect van jezelf dieper probeert te verstoppen én staat het redden van een dier voor succes.

droom betekenis dieren - betekenis van jouw droom - betekenissen dromen - betekenis droom beer - droom betekenis beer

Betekenis dromen // enge dromen betekenis // dromen over achtervolging // droom betekenis tanden uitvallen

Je bent naakt

Alles is compleet normaal. Je staat in de trein onderweg naar werk of houdt een presentatie voor de klas. Tot dat je het in één keer realiseert: je hebt geen kleding aan én bent in het openbaar. Naaktheid is een afspiegeling van kwetsbaarheid. Zonder kleding kan iedereen je zien zoals je bent, terwijl je dat in het echte leven misschien probeert te verbergen. Je bent bang dat andere mensen recht door je heen kijken of dat mensen je zien zoals jijzelf je ziet.

Achtervolgd worden

De oorsprong van achtervolgingsdromen liggen in angsten uit het dagelijkse leven. Wordt je achtervolgd in je droom én ben je in het echte leven een uitsteller? Dan kan het goed zijn dat de persoon die je achtervolgd een representatie is van jouw deadline. De achtervolger kan namelijk heel goed een deel van jezelf vertegenwoordigen. Zo ook met boosheid, jaloezie, liefde en verdriet. Let dus goed op de achtervolger, die zegt meer dan dat je denkt!

Je zit in een auto

Rijd je de auto zelf of rijd je met iemand mee? Het zegt iets over de mate van afhankelijkheid in jouw leven. Als je achterin zit, dan is het een teken dat je jezelf laat overheersen door anderen. Maar rijd je zelf? Dan neem jij controle over je eigen leven. Een auto kan veel zeggen. Zo staat een geparkeerde auto voor het laten rusten van huidige zaken, een gestolen auto over een flinke klap in je identiteit en een oververhitte auto zegt dat je teveel hooi op je vork neemt.

droom betekenis auto - droom betekenis oververhitte auto - droom betekenis geparkeerde auto - droom betekenis gestolen auto

Betekenis dromen // enge dromen betekenis // dromen over achtervolging // droom betekenis tanden uitvallen

Te laat komen

Hoe hard je ook rent, hoe vroeg je ook vertrekt, in je droom kom je consistent te laat op die ene belangrijke afspraak. Wat betekent dit nu eigenlijk? Er zijn twee verklaringen. Zo kan het zijn dat je het gevoel hebt dat je tijd opraakt en je het lastig vind om beslissingen over je toekomst te maken. Of dat je bang bent voor veranderingen en moeite hebt met het grijpen van nieuwe kansen. In beide situaties is het niet erg om even een stapje terug te doen en rustig na te denken over wat jij écht wil!

Gek gedroomd? Nu dat je betekenis van jouw droom weet & wat je onderbewustzijn écht wilt vertellen,
kan je (hopelijk) weer met een gerust hart slapen!

CategoriesChill