W

WAT TE DOEN IN RAVELLO: 10 x TIPS, ACTIVITEITEN & BEZIENSWAARDIGHEDEN

doen in Ravello - overnachten in Ravello - restaurants in Ravello - Ravello tips - hoe kom je in Ravello - Bezienswaardigheden in Ravello - dagtrip Amalfi Ravello - activiteiten in Ravello -

Hoog boven de Amalfikust schittert het sprookjesachtige dorp Ravello. Met dromerige tuinen, romantische straten & adembenemende uitzichten is het een plek die je zeker niet mag missen aan deze befaamde Italiaanse kust. Hieronder vind je wat te doen, zien & waar je kunt overnachten in Ravello.

Van struinen in tuinen en genieten van uitzichten tot zelf je handen uit de mouw steken tijdens een kookworkshop: dit kun je doen in Ravello >

1. Overnachten in Ravello

Op vakantie (en zeker met een locatie als Ravello) wil je natuurlijk wel in een gezellig hotel overnachten. Dat begrijpen wij bij Girls Who maar al te goed. Daarom zochten wij alvast leuke hotels voor je uit, zodat je leuk kunst overnachten in Ravello:

  • La Moresca: in het centrum van Ravello ontmoet het klassiek Italiaans de moderne inrichting. Het adembenemende uitzicht accentueert de unieke ingerichte kamers. En heeft verder alles wat je nodig hebt.
  • Maera B&B: voor wie zichzelf al helemaal ziet wakker worden op een ‘dakterras’ met praaaachtig uitzicht, verse broodjes en koffies, is deze Bed & Breakfast the place to be. Want ondanks de kamers prima en ruim zijn, is het terras toch écht wel de eyecatcher.

Na de afbeelding tips, bezienswaardigheden & activiteiten in Ravello >

BRON: La Moresca Ravello

2. Dwaal door de tuinen van Villa Rufolo

Eén van de bekendste bezienswaardigheden in Ravello is Villa Rufolo. Deze sprookjesachtige villa is vooral populair om haar adembenemende tuinen waar je heerlijk doorheen kunt dwalen. Het is niet voor niets een inspiratiebron voor veel films, ooit van de befaamde componist Richard Wagner en de meest gefotografeerde plek in Ravello.

3. Bezoek Villa Cimbrone

Naast een fijne slaapplek (die niet voor veel mensen is weggelegd), is Villa Cimbrone ook één van de hoogtepunten om te bezoeken als je hier niet slaapt!

Met een ligging hoog boven de Amalfikust heb je prachtige uitzichtpunten. Zowel tijdens je wandeling vanuit Ravello naar Villa Cimbrone, als in de prachtige tuinen. Door de mooie bloemen, standbeelden, groen begroeide kerkjes en fonteintjes in deze villa, voelt het net alsof je in een romantische film loopt. Voor wie doorwandeld naar het Terras der Oneindigheid, wordt begroet met eindeloos uitzicht op zee.

Meer tips, bezienswaardigheden & activiteiten in Ravello >

4. Struin door ‘Centro Storico’

Met pittoreske straatjes, charmante gebouwen en gezellige pleintjes is het vooral leuk om zonder plan door het oude centrum van Ravello te dwalen. Het oude centrum is compact en barst, zoals in de meeste dorpen langs de Amalfi, van de goede shopplekken waar je keramiektegels, limoncello of andere lokale producten scoort.

5. Feest bij het Kunstfestival

Ben je in de periode van juni tot oktober in Ravello? Dan is in het dorp het Kunstfestival gaande, een zomers muziek- en kunstevenement dat jaarlijks plaatsvindt. Het gebied is beroemd om haar prachtige kliftuinen die het perfecte achtergrond voor de concerten is. En is het dorpje een inspiratiebron voor vele kunstvormen zoals film, foto en muziek. Die twee elementen komen in het festival samen.

Ook leuk! Roadtrip met vespa’s door Italië >

6. Wandel naar de ruïne van basiliek di Sant’Eustachio

Deze verborgen parel vind je in de stad Ponton, in de bergvallei boven Amalfi, en kun je alleen te voet komen. Na een semi-lange wandeling door allerlei gezellige dorpjes, zie je de ruïnes van Sant’Eustachioal dominant uitkijken over de valleien van Amalfi en Atrani. Het moest ooit een indrukwekkend basiliek zijn geweest, nu zie je alleen de overblijfselen van de muren, zuilen én machtig mooi uitzicht over de kust.

Meer tips, bezienswaardigheden & activiteiten in Ravello >

7. Proef de wijnen van Ravello

Wist je dat Ravello ook bekend staat om haar wijnen? Wij bij Girls Who zijn niet vies van een drankje en daarom is het volgens ons echt een must om deze wijnen te proeven! Je herkent de Ravello-wijnen aan de label. Er staat namelijk Denominazione di Origine Controllata op de etiketten.

8. Volg een kookworkshop bij Mamma Agata

Een van de leukste activiteiten in Ravello – of überhaupt in Italië – is het volgen van een kookworkshop. Bij kookschool Mamma Agata dompel je zelf van 10 uur ’s ochtends tot in de middaguren om in de Italiaanse eetgewoonten. In de keuken komen de smaken, geuren en kleuren van de Amalfikust samen in de allerlekkerste, traditionele gerechten. Die je uiteraard ook kunt proeven!

Meer Ravello tips >

9. Wandel de Antrani Walk

Wandelliefhebbers kunnen hun hart luchten in Ravello: er zijn talloze wandelopties. De befaamde Antrani Walk van ongeveer 2 uur is de bekendste. Het is een wandeling naar beneden van Ravello, via Antrani naar Amalfi. Met onnoemelijk veel trappetjes, spectaculaire uitzichten over de kust en salamandertjes die voor je voeten wegschieten. De echte die-hards nemen de wandeling ook weer naar boven, maar dat is in de hitte een stuk pittiger.

Wat te doen op Capri: 8 x activiteiten & bezienswaardigheden >

10. Maak een boottocht

Hoe leuk is het om de kust vanuit een ander perspectief te zien? Huur een boottocht en leun achterover terwijl de prachtige kust voorbij je raast. Laat je langs de kust van Sorrento varen, kust, zie Positano en Amalfi vanaf de zee. Of maak een dagtrip naar het Italiaanse eiland Capri, die je alleen per boot kunt verkennen. Boek hier je boottocht >

10. Bezoek vanaf Ravello andere plaatsen aan de Amalfikust

Deze Italiaanse kust strekt zich uit van Positano tot Vietre sul Mare en elk dorpje heeft weer haar eigen charme. Ravello is dus een ideale uitvalsbasis – en een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld Positano en Amalfi – om de rest van de kust te ontdekken.

En, wat staat er op jouw ’te doen’- lijstje in het sprookjesachtige Ravello?

CategoriesEuropa