R

RESTAURANTS AAN DE ALMALFIKUST: 7 x HOTSPOTS

Amalfikust

Azuurblauw water, idyllische baaitjes en Italiaans eten? De Amalfikust has it all! Wij hebben voor jullie de 7 restaurant hotspots op een rijtje gezet.

1. Il Pirata

We beginnen met waarschijnlijk een van de bekendste hotspots aan de Amalfikust: Il Pirata. Dit restaurant heeft een Mediterraans menu en is een must-try op je lijstje. Probeer de shrimps carpaccio en sluit af met de chocolate and almonds cake. Je weet niet wat je proeft! Geniet tegelijkertijd ook van de sunset. Reserveren is noodzakelijk, het liefst al een paar maanden van te voren.

Lees hieronder meer over de leuke restaurants aan de Amalfikust >

2. CHEZ BLACK

Restaurant CHEZ BLACK is een ideale plek om even bij te komen van alle drukte aan de Amalfikust. Met uitzicht op de baai van vertical village geniet je van een heerlijk drankje en verse vis. De mosselen zijn zeker een aanrader!

3. Da Ciccio Cielo Mare Terra

Aan de Amalfikust vind je zo’n beetje in elk restaurant verse vis. Zo ook bij Da Ciccio Cielo Mare Terra. Dit restaurant is een van de oudste restaurants van de Amalfikust. Geniet van een heerlijke zeevruchtenpasta met een heerlijk wit Italiaans wijntje. Ook niet geheel onbelangrijk is het supermooie uitzicht over de Tyrreense zee.

Met een Vespa touren door de Amalfikust? Dit zijn onze tips >

4. Franco’s Bar

Nee, niet wéér een van de vele barretjes aan de Amalfikust. Bij Franco’s Bar kom je voor de allerlekkerste cocktails en een late-night borrel. De bar staat bekend om de gouden fontein in barokstijl en de koningsblauwe tafeltjes. Het uitzicht is waanzinnig mooi. Dat mag ook wel met die prijzenlijst… Een drankje kost je al gauw €15, maar dan heb je ook wat! Ze nemen geen reserveringen aan, dus ga op tijd om een plekje te bemachtigen.

Scroll door voor meer restaurants aan de Amalfikust >

5. Ristorante La Sponda

Onderdeel van het prachtige hotel Le Serenuse: Ristorante La Sponda. Liefhebbers van oesters en champagne opgelet: hier kom je voor de allerbeste oesters en een goed glas bubbels. Het groen omrande interieur is absoluut een Instagram hotspot voor veel influencers. Je vindt hier ook de jetset van Italië. Kortom: je kijkt je ogen hier uit.

6. Ristorante La Tonnarella

Sinds de jaren 60 dé hotspot van de Amalfikust: Ristorante La Tonnarella. Je kunt op twee manieren bij het restaurant komen: per boot of door een paar honderd treden af te lopen vanaf het strand. Vroeger kwamen er veel beroemdheden naar het restaurant en dat heeft er voor gezocht dat La Tonnarella een gerecht heeft vernoemd naar Jacqueline Kennedy: Spaghetto di Jaqueline is een mix van courgette, parmezaanse kaas en pancetta. Een aanrader!

7. Villa Treville

We sluiten af met deze absolute stunner: Villa Treville. De locatie van dit 5-sterren hotel en restaurant is geweldig. Misschien wel een van de mooiste plekjes van de Amalfikust. Je kunt hier goed lunchen of dineren. Ga hier voor de pasta vongole of de burrata salade. You won’t regret it!

Wij weten in ieder geval waar we heen gaan deze zomer. Aan welkevan deze hotspots aan de Amalfikust schuif jij aan?

CategoriesEuropa