Echte Spaanse paella, wij houden ervan! Om deze maaltijd niet alleen te kunnen eten als je op vakantie bent, hebben we een heerlijk recept uitgekozen die je makkelijk thuis kunt maken. Waan je echt even in Spaanse sferen als je geniet van dit gerecht en vergeet er geen glas sangria bij te drinken! Hieronder vind je het recept voor de paella met vis.
Vind hier het recept voor heerlijke Spaanse paella met vis >
Ingrediënten
400 gr Spaanse/paella rijst
2 uien
1 teentje knoflook
2 rode paprika’s
100 gr erwtjes
1/2 citroen, zeste
1,5 l visbouillon
200 ml witte wijn
1 tl gerookt paprikapoeder
1 tl saffraan
8 gamba’s, gepeld, darmkanaal verwijderd, kop eraan
400 gr mosselen, schoongemaakt
250 gr inktvisringen
Bosje peterselie, fijngehakt
Olijfolie
Peper en zout
Bereidingswijze
- Snipper de uien fijn en pers de knoflookteentjes.
- Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd in blokjes.
- Bak de gamba’s heel even aan in olijfolie. Schep uit de pan en zet opzij.
- Bak daarna de inktvisringen goudbruin in de olie. Schep daarna uit de pan.
- Fruit nu de uien met de knoflook glazig in dezelfde pan met olie. Voeg eventueel wat extra olie toe. Bak de paprikablokjes even mee. Voeg het gerookte paprikapoeder en de saffraan toe en schep om. Doe nu de inktvis terug in de pan. Strooi er de rijst over en roer goed. Laat de paella een aantal minuten stoven.
- Giet de witte wijn in de pan en roer om. Giet er 2/3de van de bouillon bij en laat de rijst 20 minuten sudderen. Roer regelmatig om en voeg indien nodig wat extra bouillon toe.
- Strooi er nu de erwtjes over en verdeel er ook de mosselen bovenop. Leg er ook de voorgebakken gamba’s bij.
- Rasp wat citroenschil over de rijst en laat de mosselen opengaan. Proef en kruid de paella eventueel bij met peper en zout. Bestrooi als laatste met de peterselie.
- Nu is het tijd om je te wanen in Spanje en genieten van dit gerecht!
En, wanneer ga jij aan de slag met dit recept voor Spaanse Paella met vis?
CategoriesRecepten & Trends