R

RECEPT VEGGIE REGENBOOG BOWL MET AVOCADO EN COURGETTE

buddha bowl - buddha bowl recept - vegetarisch recept - vegtetarische bowl - regenboog bowl - vegetarische gerechten - veggie bowl

Leuke kommetjes en schaaltjes vol met hartige en gezonde ingrediënten, ook wel Buddha bowls genoemd. Ze zijn super populair, en dat is niet zo gek: het is een heerlijk en gezond gerecht dat makkelijk zelf te maken is. In dit artikel vind je het recept voor een vegetarische variant, met onder andere avocado en courgette.

Vind hier het vegetarische Buddha Bowl recept > 

De basis van een Buddha Bowl bestaat vaak uit vezels. Dit kan quinoa zijn, couscous, parelgort, bijvoorbeeld wilde rijst. In dit recept is er gekozen voor farro, een Italiaans graanproduct, dat gemaakt wordt van spelt. De smaak van farro is licht nootachtig, een klein beetje zoet, en de korrel blijft heel stevig na het koken.

Ingrediënten Regenboog Bowl

(Recept voor 6 personen)

Voor de dressing:

350 gr magere Griekse yoghurt
120 ml melk
2 tl witte azijn
2 el olijfolie
1 teentje knoflook
1 tl zout
1 tl dille
1 handvol verse peterselieblaadjes
1 handvol bieslook
1 jalapeño peper 

Voor de bowls:

250 gr ongekookte farro
700 ml groentebouillon
195 gr ongekookte gekiemde linzen
1/2 el boter of olie
250 gr maïskorrels afgesneden de kolf
250 gr gesneden kerstomaatjes
1 tot 2 avocado’s
250 gr gesneden komkommers
250 gr kopjes peultjes
Verse kruiden naar keuze
Noten of zaden naar keuze
Zout en peper naar smaak

Ook lekker! Vind hier nog 10 gezonde en makkelijke Buddha Bowl recepten >

Bereidingswijze Regenboog Bowl

1. Mix alle ingrediënten voor de dressing in een keukenmachine.

2. Spoel de farro af en breng de groentebouillon aan de kook in een middelgrote pan. Als de bouillon kookt, voeg je de farro toe en kook je het volgens de aanwijzingen op de verpakking.  Daarna zet je het mengsel opzij om goed af te koelen.

3. Kook ondertussen ook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4. Verwarm daarna eventueel de boter of olie in een pan en bak de maïs. Je kunt de maïs natuurlijk ook ongekookt door de bowls doen.

5. Nu is het tijd om de vegetarische buddha bowls te ‘bouwen’. Begin met de bodem: beleg deze half met de farro en half met de linzen. Verdeel dan de groenten als een regenboog over de bodem en leg daarna de avocado in mooie plakken aan de zijkant.

6. Bestrooi de bowls dan met jouw favorieten kruiden, noten/zaden en besprenkel als laatste met de dressing.

7. Nu kun je gaan genieten van dit lekkere en kleurrijke gerecht.

Wanneer ga jij dit recept voor een heerlijke én vegetarische Buddha Bowl maken?

Bron: Pinch of Yum