1

15 x DINGEN OM TE DOEN IN BERLIJN VOOR EEN ONVERGETELIJKE TRIP

berlijn tips - wat te doen in berlijn - east side gallery - leuke wijnen in berlijn - biergarten berlijn - leuke dingen om te doen in berlijn

Berlijn. Een stad die je écht moet leren kennen om ‘m leuk te vinden. Waar je moet weten welke je plekken je wel (en niet) moet bezoeken. Maar als je die eenmaal gevonden hebt, is het een stad die je snel in je hart zal sluiten. In dit artikel vind je daarom de leukste dingen om te doen in Berlijn, voor een onvergetelijke trip.

Leuke dingen om overdag te doen in Berlijn >

Het Mauerpark bezoeken

Iedere zondag staat een bezoekje aan het Mauerpark op de agenda van de locals. Hier wordt op de laatste dag van de week namelijk een gigantische vlooienmarkt georganiseerd waar de Berliners vintage spullen op de kop tikken. Ook zijn er veel (lokale) eetkraampjes te vinden en verzorgen live bands de muziek.
Google Maps: Gleimstraße 55, 10437 Berlin, Duitsland

De Berlijnse sfeer proeven in Friedrichshain

In Friedrichshain in het Oosten van de stad heerst de typische, Berlijnse alternatieve sfeer. Naast technoclubs zoals Berghain vind je hier de East Side Gallery en een stukje van de Berlijnse Muur met prachtige (politieke) muurschilderingen. De kasteelachtige Oberbaumbrücke over de Spree verbindt Friedrichshain met de wijk Kreuzberg.



Bewonder het kleurrijke vredesmonument

Als je in Friedrichshain bent, vergeet dan ook zeker niet langs de East Side Gallery te wandelen. Dit is een bekend deel van de Berlijnse muur en tevens een van de meest beroemde symbolen voor de vrede. De 1,3 kilometer lange muur is volledig versierd met kunstwerken van wereldwijde kunstenaars. Adembenemend.
Google Maps: Mühlenstraße 3-100, 10243 Berlin, Duitsland

Meer toffe culturele activiteiten in Berlijn vind je hier >

berlijn tips - wat te doen in berlijn - east side gallery - leuke wijnen in berlijnEast Side Gallery // wat te doen in Berlijn // Berlijn City Guide // Berlijn Tips // Wijken in Berlijn // Berlijn Muur

 

Eten & drinken bij Martkhalle Neun

Deze tip vind je in vrijwel alle ‘wat te doen in Berlijn’ lijstjes. En terecht. Een bezoekje aan Markthalle 9 is namelijk zeker de moeite. Vind er gezellige en chaotische drukte, verschillende eet & drink zaakjes en veel jonge ondernemers die hun producten uitstallen.
Ook leuk is om even de straten rondom Markthalle te verkennen!
Google Maps: Eisenbahnstraße 42/43

Spendeer een middag op het industrieterrein RAW-Gelände

Ben je op zaterdag of zondag in Berlijn, sla een bezoekje aan het oude industriecomplex RAW Gelände dan zeker niet over. Op dit voormalige fabrieksterrein is door de afgelopen jaren heen een gigantisch cultureel complex is ontstaan.

Je kunt er streetfood proeven, strollen over de vlooienmarkt (op zondag), chillen op een terrasje of tot in de late uren doorgaan in een van de clubs op het terrein. In de zomer vind je er ook een openluchtbioscoop en kan er gezwommen worden bij Haubentaucher. Dit, en nog veel meer. Ga het vooral ontdekken!
Google Maps: Revaler Straße 99

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

in the mood to dye my hair.

Een bericht gedeeld door sarah kuhn (@ohwyouknow) op

Onbeperkt opscheppen op zondag

Voor een vast bedrag eten opscheppen op een (brakke) zondag? In Berlijn kan het op meerdere plekken in de stad. Vooral in de (hele leuke straat!) Simon-Dach-Straße heb je bij verschillende zaakjes keuze uit een buffet met onder andere salades, verschillende kaassoorten en Duitse broodjes. Deze worden van 10:00 tot 16:00 geserveerd.

Op zoek naar een andere plek om leuk en lekker te brunchen in Berlijn? Ga naar ABC-Allans Breakfast & Wine Club. Je schept hier niet onbeperkt op, maar zowel de sfeer als het eten is te gek!

6 x bijzondere brunchplekken in Berlijn >

Reserveer een tafeltje bij Crackers

Aan goede en leuke restaurants in Berlijn geen gebrek, maar wil je een avondje écht uitpakken, reserveer dan (optijd!) een tafeltje bij Crackers. Alles is hier een ervaring, en dat begint bij het vinden van de ingang van het restaurant. Eenmaal gevonden loop je een paar mysterieuze deuren door om in de keuken uit te komen. Dat alles nog vóórdat je het prachtige ‘verstopte’ restaurant binnenloopt.

In het eetgedeelte loopt goede bediening rond en hangt een hele relaxte sfeer. De menukaart is niet heel uitgebreid, waardoor het relatief makkelijk kiezen is. Bekend staan ze om hun goede cocktails, dus bestel er een voor of nadat je aan de wijn gaan.

Goog to know is dat restaurant Crackers op vrij- en zaterdagen na het diner wordt omgetoverd tot club. Ideaal als je dining & clubbing wil combineren.
Google Maps: Friedrichstraße 158, Berlijn (zelf m.b.v. Google Maps lastig te vinden)

crackers berlijn - restaurants in berlijn - hotspots berlijn - dineren in berlijnHotspots Berlijn // Restaurants Berlijn // Wat te doen in Berlijn // Restaurant Crackers // Berlijn bezienwswaardigheden

 

Bezoek een (kerst)markt

Als je Berlijn in de wintertijd bezoekt, vind je zo’n beetje op iedere hoek een kerstmarkt. Leuk, maar het is goed om te weten welke wel en niet de moeite zijn. Eentje je die ábsoluut niet moet skippen is de markt Heissa Holzmarkt 25. Dit is er eentje in de categorie die je moet meemaken om erachter te komen hoe leuk ‘ie is. Gelukkig is de markt ook in de zomer geopend. Hier vind je het programma van deze toffe plek aan de Spree.
Google Maps: Holzmarktstraße 25, 10243 Berlin, Duitsland

Hier vind je meer markten in Berlijn >

Drink bier in een Biergarten

Zonder biergartens, geen Duitsland. Het bekende fenomeen van een biertuin is onlosmakelijk verbonden met Berlijn (en Duitsland in z’n algemeenheid). Berlijn heeft dan ook talloze gartens in en buiten de stad. Van heel klein tot groot, goedkoop en duur en bekend tot bijna onvindbaar.

Er zijn er heel veel, maar deze 3 biergartens in Berlijn raden wij (onder andere) aan >

Prater Biergarten
is een van de meest bekende in Berlijn. Deze biergarten in Prenzlauer Berg is staat vol met  prachtige kastanjebomen en is al meer dan 100 jaar oud.
Google Maps: Kastanienallee 7-9, Prenzlauer Berg.

Golgatha – Biergarten am Kreuzberg is misschien wel de mooiste biergarten in Berlijn, is Golgatha in Kreuzberg om precies te zijn. In de jaren 70 werden hier al de leukste feestjes georganiseerd en ook anno nu is hier genoeg te beleven
Google Maps: Viktoriapark, Dudenstraße 40-64, Kreuzberg.

Emils
biergarten is gelegen op het oude terrein van het Zollhaus aan de Berliner Strasse en is ideaal voor een gezellige zomeravond in Berlijn. De garten is enkel bij mooi weer geopend, van april t/m oktober.
Google Maps: Berliner strasse 80-82, Pankow.

berlijn tips - wat te doen in berlijn - east side gallery - leuke wijnen in berlijn - biergarten berlijn - leuke dingen om te doen in berlijnBerlijn Tips // Biergarten // Wat te doen in Berlijn // Berlijn bezienwswaardigheden

Ga naar het C/O fotomuseum

C/O is het internationale fotomuseum van de stad, gespecialiseerd in fotografie en andere visuele media. Het komt niet vaak voor bij musea, maar deze is ook bij de locals erg geliefd. Mensen staan ervoor in de rij!
C/O Berlin >
Google Maps:
Hardenbergstraße 22-24, 10623 Berlin, Duitsland

Tip: een ander tof museum om te bezoeken in Berlijn is het Urban National Streetart museum.
Google Maps: Immanuel Kanthof 1, 1064 VR Amsterdam

Slapen in Berlijn

Wie een citytrip naar Berlijn op de agenda heeft staan is natuurlijk op zoek naar een accommodatie. Een centrale plek die betaalbaar is en het liefst ook nog een beetje hip. Right? Die elementen vonden bij in het ibis Styles Hotel Berlin Mitte.
Het Superior-hotel is ideaal gelegen op onder andere maar een paar minuten lopen Alexanderplatz en Hackesche Höfe. Ook het metrostation Rosenthaler Platz (U8) ligt recht tegenover het hotel, zodat je vanaf daar alle kanten op kunt.

Je kunt de grootte van de kamers (en dus de prijs) zelf bepalen, maar omdat je waarschijnlijk niet héél veel tijd in het hotel zal doorbrengen, kun je gerust een wat goedkopere variant uitkiezen. De overgebleven centen kun je dan mooi uitgeven in de stad. Win win!
Ibis Styles Hotel Berlin Mitte >



Booking.com

En, ben jij overtuigd om een citytrip naar Berlijn in te plannen? Met deze leuke Berlijn tips weet je in ieder geval wat te doen in Berlijn!

 

CategoriesEuropa