6

6 x VERRASSEND LEUKE HOTSPOTS IN TILBURG

hotspots Tilburg - dineren in Tilburg - lunchplekken in Tilburg - tips eten in Tilburg

Local Anne van Anne Travel Foodie ging voor Girls Who Magazine op zoek naar de fijnste foodspots van Tilburg. Daar was het tijd voor, want 013 is op horeca-gebied ontzettend aan het ontwikkelen. Alle hotspots in dit lijstje zijn dan ook pas in de afgelopen jaren open gegaan. Wij tippen: 5 x hotspots in Tilburg!

De Houtloods

Bij de Houtloods krijg je letterlijk een blik in de pannen, want de keuken staat midden in het restaurant. Aan een van de tafels of aan de marmeren bar om de keuken heen kan je genieten van een heerlijke lunch of diner. Het geeft echt een extra dimensie aan je gerecht als je ziet hoeveel moeite er in is gestopt.

Het gebouw van De Houtloods is ook prachtig. Gelegen in het opkomende gebied De Spoorzone vlak achter het centraal station, is er in het pand een mooie combinatie gemaakt van oud en nieuw.
Google Maps: Burgemeester Brokxlaan 1041, Tilburg >

Buutvrij

Deze hotspot noemt zichzelf een Creatief Koffiecafé. En met recht; ze hebben namelijk een wisselende collectie van werken van kunstenaars aan de muur hangen en organiseren regelmatig avonden waarbij je aanstormend talent kan ontdekken.

Bij dit huiskamer café kan je vanaf 9:00 terecht en ben je ook welkom om je laptop uit te klappen. Buutvrij is een favoriete plek voor een lekkere kof koffie of thee en een goede lunch. Onze tip voor de lunch is de vegetarische versie van de ‘Truffeltastisch’ met truffel-manyonaise, kaas en pijnboompitten.
Google Maps: Stationsstraat 49, Tilburg >

hotspots Tilburg - dineren in Tilburg - lunchplakken in Tilburg - tips eten in TilburgBron: Buutvrij // hotspots Tilburg – dineren in Tilburg – lunchplekken in Tilburg

De Visserij

Zoals de naam doet vermoeden ligt de focus in dit restaurant op vis. In de kroeg, genaamd Het Kleine Café, bestel je een lekkere Oesterstout of een bordje ‘Wal of Schip’. In De Visserij zelf krijg je in de zomer het heerlijke gevoel alsof je aan het strand ligt. In de zon, aan het water met een bordje fish & chips of plateau fruits de mer. Feest!
Google Maps: Havendijk 36, Tilburg >

Locals

Bij Locals is je kopje koffie echt verser dan vers, want de koffiebonen worden ter plekke in de zaak gemalen. Zoek een fijn plekje binnen of op het terras en geniet van je verse kopje koffie. Neem er vooral wat lekkers bij, want Locals heeft handgemaakte zoetigheden.

Ook leuk; je kan er koffie kopen voor thuis. Kies je land en of je bonen of gemalen koffie wil en je krijgt ze vacuüm verpakt mee naar huis.
Google Maps: Heuvelstraat 128, Tilburg >

hotspots Tilburg - dineren in Tilburg - lunchplekken in Tilburg - tips eten in TilburgBron: Locals // Hotspots Tilburg – dineren in Tilburg – lunchplekken in Tilburg – tips weekend Tilburg

RAK

Het gebied rondom de Piushaven in Tilburg is enorm in ontwikkeling. Er hebben zich de afgelopen jaren allerlei restaurants gevestigd aan het water en er komen nog regelmatig nieuwe bij.

Een van de leukste is Restaurant Rak, dat letterlijk op het water ligt. Het interieur met zacht roze, groen en donkerblauw doet niet onder voor een hip restaurant in New York. Als lunch serveert RAK brood, salades en soft shell taco’s (aanrader!) en de gerechten op de dinerkaart variëren van bavette tot mosselen. Smakelijk!|
Google Maps: Hopliedenkade 249, Tilburg >

De VisserijZoals de naam doet vermoeden ligt de focus in dit restaurant op vis. In de kroeg, genaamd Het Kleine Café, bestel je een lekkere Oesterstout of een bordje ‘Wal of Schip’. In De Visserij zelf krijg je in de zomer het heerlijke gevoel alsof je aan het strand ligt. In de zon, aan het water met een bordje fish & chips of plateau fruits de mer. Feest!Google Maps: Havendijk 36, Tilburg >Bron: Restaurant RAK // Restauranttips Tilburg – Hotspots Tilburg – Dineren in Tilburg

De Groene Chef

Deze healthy hotspot zit in Bank15, een creatieve hub op een steenworp afstand van het centraal station van Tilburg. Alles op het menu van de Groene Chef is vrij van geraffineerde suikers én geheel vegetarisch.

Maar er is meer! De Groene Chef kookt zoveel mogelijk met biologische producten, glutenvrij en gebruikt totaal geen dierlijke producten zoals zuivel. Alles op het menu is dus lactose vrij en veganistisch. Wat voor allergieën of dieetwensen je ook hebt, je kan bij de Groene Chef terecht voor een heerlijke maaltijd.
Google Maps: Spoorlaan 350, Tilburg

Dit vind jij misschien ook leuk..

5 x koffie en lunch in Den Haag >
De leukste visrestaurants van Amsterdam >
Tips voor een weekendje Gent >
Gezellig en betaalbaar dineren in Antwerpen >

In welk fijn restaurant in Tilburg schuif jij aan?

Bron omslagfoto: De Houtloods

CategoriesFijne Foodspots