5

50 VAKANTIEDAGEN IN 2022: MET DEZE TRUC LUKT HET

slim vakantiedagen opnemen 2022 - vakantiedagen slim inplannen 2022 - beste dagen om vrij te nemen in 2022 - haal het meeste uit je vakantiedagen 2022 - vakantiedagen verdubbelen - vakantiedagen 2022 nederland - meer vakantiedagen -

Wist je dat door slim je vakantiedagen in te zetten, je 50 (!) vakantiedagen in 2022 kunt hebben? En, dat je daar maar 18 dagen voor hoeft in te leveren. Handig voor die leuke trip naar het buitenland of als je gewoon even tot rust wilt komen. Hieronder vertellen we het geheim!

Wil jij ook 50 vakantiedagen in 2022? Met deze truc lukt het >

Hét trucje voor 50 vakantiedagen in 2022

Er zijn een aantal ‘betere’ dagen om vrij te nemen in 2022. Wanneer je vrije dagen combineert met nationale vrije dagen en weekenden – van uitgaand dat je niet hoeft te werken op feestdagen – kun je heel makkelijk het aantal vakantie dagen in een jaar verdubbelen. Girls Who doet het denkwerk voor je en zet de beste dagen om vrij te nemen in 2022 hieronder op een rijtje >

Dit zijn de voordelen van een vierdaagse werkweek >

Goede vrijdag en Pasen

Niet iedereen is op goede vrijdag vrij, dus het is handig om dit van te voren even te checken. Maar heb je dit wel dan kun je vanaf 15 april (goede vrijdag) tot en met 1 mei vrij zijn. Met dagen zoals Pasen en Koningsdag ertussen ben je meer dan twee weken vrij (17 dagen), terwijl je maar 8 dagen inlevert. Wil jij dit ook? Neem dan deze dagen vrij: 19 t/m 22 april, 25, 26, 28 en 29 april.

Heb je geen vrij vanaf 15 april. Dan begint je vakantie simpelweg op 16 april. Ook dan heb je meer dan twee weken vakantie, voor maar acht dagen. Of je neemt één extra vakantiedag op.

Vakantie inspiratie nodig? Hier vind je alle Girls Who reisrips >

Meivakantie en Hemelvaartsdag

Een maand later kun je – je alweer voorbereiden op de volgende vakantie. Aan het einde van de maand mei (de 26e) hebben we namelijk Hemelvaartsdag, waar de meeste van ons vrij zijn. Neem de dag erna een ‘Out Of Office’ day en je hebt een lang weekend te pakken. Hier hoef je maar één vakantiedag (27 mei) voor aan te vragen.

Pinksteren

Vlak na Hemelvaartsdag is het alweer tijd voor Pinksteren. Dit valt dit jaar op zondag 5 juni en maandag 6 juni. Wil je er een weekje vrij aan vast plakken: dan vraag je snipperdagen voor 7 juni t/m 10 juni. Dat zijn dan 4 vakantiedagen voor 9 ‘echte’ dagen vrij. Hoppa!

Óf je neemt de week tussen Hemelvaart en Pinksteren vrij en je ruilt 6 vakantiedagen in voor 12 vrije dagen.

Ook leuk! Dit zijn de beste steden voor een Workation in Europa >

Kerst en Oud & Nieuw

Na een tijdje geen ‘speciale’ dagen’, staan de feestdagen weer voor de deur. Dit jaar met een beetje pech, want Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag vallen beide op een zondag in 2022. Maar dat betekent niet dat je kunt genieten van een welverdiende vakantie! Tweede Kerstdag valt wél op een maandag, dus je kunt hier vier vakantiedagen aan vastplakken. Zo heb je alsnog 9 dagen achter elkaar vrij!

Ga jij dit jaar voor de 50 vakantiedagen in 2022?

CategoriesNiet gecategoriseerd