6

6 TIPS VOOR HET BOEKEN VAN DE JUISTE AIRBNB

Ben je er nog steeds niet helemaal over uit van je nou van Airbnb moet vinden? Voor de Girls Who Travel hebben wij een aantal geweldige voordelen van Airbnb op een rijtje gezet. Pas wel op, want voor je het weet heb je je hele bankrekening geplunderd met Airbnb-boekingen..

Met een regelmatig groeiend aantal gebruikers is Airbnb de flexibelste manier om met vrije woonruimte slapend geld te verdienen. De homesharing organisatie is een soort marktplaats, maar dan voor unieke accommodaties over de hele wereld. Hoe bijzonder is het om in een huis van een local te overnachten?

1. Huur een Airbnb, bespaar vakantiegeld.

Je kunt er niet omheen dat Airbnb’s over het algemeen een stuk goedkoper dan een andere manier van overnachten in een stad. Hotels zijn fancy and all, maar daar betaal je ook flink voor. In Budapest sliepen wij met 4 meiden in een superluxe Airbnb voor €19 p.p.p.n. De gemiddelde hotelprijs lag rond de €35 p.p.p.n.

2. Laat je informeren door een local

Over het algemeen zijn Airbnb hosts’ hartstikke bereid om hun tips te delen. Ze kennen de stad op hun duimpje, en delen dit maar al te graag met je. In hotels werken conciërges vaak met commissies, waardoor de kans groot is dat zij drukbezochte toeristenattracties aanraden.

3. Kies een toplocatie

Airbnb’s zijn meestal gelegen in lokale buurten (in plaats van toeristische gebieden, waar veel hotels staan). In de lokale buurten vind je veel authenticiteit, restaurants, vriendelijke mensen en de winkels zijn vaak wat goedkoper. Verblijf je liever buiten de stad? Ook mogelijk! Je kunt precies aangeven waar je in een stad wilt verblijven.

4. Eindeloze opties

Airbnb zit inmiddels in meer dan 34.183 steden en 192 landen. Neem Amsterdam bijvoorbeeld, in letterlijk elke straat wordt er een woning aangeboden. Liever een privé woning of een gedeelde woning? Op zoek naar een Superhost of maakt het je niet uit? Maximaal €30 per nacht kwijt zijn, dat kan. Wil je drie katten meenemen? Vink dan even pets allowed aan. Zo stel je alles in gebaseerd op jouw voorkeuren, en nog blijven er vaak 100en opties beschikbaar.

Deze Europese stad is verkozen tot dé citytrip bestemming van 2019 >

5. De betrouwbaarheid

Dankzij het stimuleren van reviews weet je waar je aan toe bent. Mensen hebben een mening, en deze delen ze maar al te graag. Laten gasten alleen maar slechte reviews achter? Dan gaat Airbnb even op onderzoek uit.

Daarnaast worden de gegevens van de host streng geverifieerd. Ook de foto-eisen zijn streng. De beelden moeten scherp en duidelijk zijn waardoor je niet voor een nare verrassing komt te staan. Je kun tevens alleen een recensie achterlaten als je echt ergens bent geweest.

6. Verhuur je huis, en wordt slapend rijk.

It sounds too good to be true, right? Maar echt, als je nog een bank of kamer over hebben, dan kun je uiteraard ook jezelf aanmelden als verhuurder! Terwijl jij op vakantie in andermans huis slaapt, kan jouw bankrekening dik aangevuld worden door de gasten die in jouw huis verblijven.

Zijn jullie er al van overtuigd dat jullie volgende reisverblijf een Airbnb gaat zijn? Nog niet? Oke, check deze huizen dan even, die voor minder dan €100 per nacht online staan.

Privéstrandhuis in Brazilie, vanaf €54 per nacht

Bron: airbnb

Modern appartement in IJsland, vanaf €90 per nacht

BRON: airbnb

Een privé riad met 3 badden in Marrakech, vanaf €66 per nacht

bron: airbnb

Een bamboehuis in de rijstvelden van Ubud, vanaf €54 per nacht

bron: airbnb


CategoriesReistips