L

LAST VAN WESPEN? ZO BLIJVEN ZE WEG

Wespen verjagen - wat trekt wespen aan - lavendel tegen wespen - kruidnagel tegen wespen -wat te doen tegen wespen - wat te doen tegen wespennest - last van wespen

We houden van de zomer, maar tegelijkertijd houden we niet van de geel-zwart gestreepte gasten die onze tijd in de buitenlucht komen verpesten. Ja, de wesp is niemands favoriet & we doen er dan ook alles aan om deze vervelende insecten zo ver mogelijk op afstand te houden. Hieronder vind je hoe wespen kunt verjagen én bestrijden.

Van het gebruiken en weglaten van geurtjes tot het hangen van een nep-nest: dit kun je doen tegen wespen >

1. Draag geen zoete parfum

Een feestje voor onze neus, een zoet luchtje als de Opium Yves Saint Laurent, maar bewaar het sprayen van dit luchtje voor de avonduren en feestjes waar de wespen niet zijn uitgenodigd. Die oh zo vervelende insecten komen namelijk af op zoete geurtjes. Het is dus handig om in de zomermaanden (overdag) even voor een iets minder zoete parfum (of deodorant) te gaan en je zult zien dat ze minder snel op je afkomen.

Last van muggen? Dit is wat je kunt doen >

2. Pas op met andere zoetigheid

Wespen houden van zoetigheid. Dus net zoals het niet handig is om een zoete parfum te dragen, kun je beter ook uitkijken met het nuttigen van zoete drankjes en producten tijdens een picknick. Want wespen zijn (altijd) op zoek naar jouw limonade, cola of ijs om hun zelf daar mee te voeden.

3. Gebruik andere geuren om de wespen tegen te houden

Hoe je wespen kunt lokken met (zoete) geurtjes, kun je ze ook verjagen met andere geuren. Kijk dat is goed nieuws! Zo werkt lavendel tegen wespen, net zoals kruidnagel, (verbrande) koffiebonen of de geur van citroen. Of smeer jezelf in met Tea tree olie en Citronella olie om de geel-zwarte insecten op afstand te houden.

4. Laat de felle kleuren in de kast

Last van wespen? Dan kun je beter (sorry) de felle kleuren in de kast laten. Blijkbaar trekt felgekleurde kleding wespen aan, terwijl kleuren zoals groen, lichtbruin en wit juist de wespen tegenhouden.

5. Hang een nep wespennest op

Een gevalletje beter voorkomen dan bestrijden: hang aan het begin van de zomer een nep-nest op. De wespenkoningin zoekt dan een ander plekje. Je koopt het hier >

Last van muggen? Dit kun je doen >

6. Hang horren en vliegengordijnen op

Oké, buiten lastig gevallen worden door een wesp is al bloedirritant. Maar een wesp die binnen een kijkje komt nemen, willen we al hélémaal niet. Hang daarom horren of vliegengordijnen voor deuren en ramen zodat wespen niet binnenkomen. En, zo blijven overigens ook andere insecten zoals muggen en vliegen buitenshuis!

7. Laat geen afval slingeren

Je denkt misschien dat het apart zetten van zoete drankjes voldoende is, maar de oh zo vervelende insecten zijn ook wel érg geïnteresseerd in jouw afval. Allerlei verschillende geuren, op één plekje is voor wespen écht de hoofdprijs. Zorg er dus voor dat je jouw afval niet laat slingeren, dat je vuilniszakken goed dicht zijn én in een afgesloten bak zitten.

Zomerhack! Verbrand door de zon? dit kun je doen >

Tips voor als ze wel in de buurt komen >

  • Ga niet met je armen wapperen op het moment dat een west te dicht bij komt. Zo maak je ze boos. Wat wel kan helpen wespen verjagen door je handen te draaien. Zo ontstaat er wind, en daar hebben wespen een hekel aan.
  • En sla vooral een wesp niet dood! Want wist je dat als een wesp doodslaat er een stofje Feromonen vrijkomen waar andere wespen juist op afkomen? Dan heb je meerdere boze wespen jou kant op…
  • Is er in de buurt een wespennest? Houd zoveel mogelijk afstand, ga niet zelf de nest weg proberen te halen en roep de hulp in van professionele bedrijven als een wespennest buiten voor overlast zorgt.
  • Toch gebeten? Zuig de angel dan NIET uit, zoals altijd gedacht wordt. Je kunt het gif er niet uit zuigen, door dit te doen beschadig je de huid juist waardoor het kan gaan ontsteken.

En, welke gouden tips gebruik jij om wespen te verjagen?

CategoriesNiet gecategoriseerd