H

HOE OVERLEEF JE JE EERSTE WEEK OP KAMERS – ZONDER KOOKSKILLS?

Deliveroo. Studenten op kamers. Kookskills. Studenten gerechten. Goedkoop eten.

Als jonge vogeltjes verlaten de kersverse studenten deze weken massaal het ouderlijk nest. Pas wanneer de laatste verhuisdoos door het smalle trappengat de 5m2 kamer in gesleept is slaat de paniek toe.
WAT MOET IK NU ETEN?! Moeders staat niet paraat met haar voedzame prakkies. En met kookskills die slechter zijn dan de gemiddelde Temptation Island aflevering schiet een leven vol instant noodles aan je voorbij..

Geen stress. Waarom koken als je ook voor een prikkie eten kan bestellen? De volgende maaltijden betekenen niet meteen ‘Doei stufi!’ en besparen je kostbare (studenten)tijd.

AMSTERDAM

Perfect wanneer er bijna empa-nada op je bankrekening staat. Deze heerlijke gevulde Argentijnse pasteitjes bestel je al voor €3,80 per stuk.
Turkse pizza kennen we nou wel. Maar dacht je van manoushe? Say what? Deze Libanese opgerolde ‘pizza’ van flatbread bestel je met toppings als halloumi, munt, tomaat en komkommer (Ja, nog gezond ook) voor maar €8.

Toch proberen te koken? Probeer deze 7 gezonde recepten!

NIJMEGEN

Een burger met in-house gerookt rundvlees met huisgemaakte barbecuesaus en pico de gallo – vernoemd naar de beroemdste vrouw van Nimma. De Mariken Burger (of een van de vele anderen) score je al voor €6,80.
 
Normaal is sushi meer een begin-van-de-maand-maaltijd, maar een pokébowl bij Kaniwa kan altijd. Een kleine bowl met bijvoorbeeld zalm en een eindeloze keuze aan toppings heb je al voor €5,95.

DELFT

Klinkt simpel – is het ook. Een enorme keuze aan rijst- en pastagerechten met bijvoorbeeld Thaise curry, Spaanse gehaktballetjes of Cambodjaanse Khmer Lok Lak. En het lekkerste: een maaltijd kost maar €4,50.
Studenten uit Delft hangen het liefst bij The Hangout. Gedeeltelijk omdat het naast de TU ligt, maar ook omdat je er voor een zacht prijsje de lekkerste burgers, spareribs of fish and chips (€8) bestelt.

ROTTERDAM

Mis je je moeders liefdevolle kookkunsten? Vraag dan een van de Surinaamse mama’s bij Warung Mirosso om een lekker bordje roti kip voor je te maken. Een knuffel in maaltijdvorm voor maar €7,50.
 
De populairste studentenmaaltijd is de alom bekende pasta pesto (natuurlijk bereid met een euroknaller potje pesto en droge pasta). Wil je een échte verse pasta pesto, dan bestel je die hier al voor €9,95.

UTRECHT

Oké, iedereen kan een frietje halen bij de lokale snackbar. Maar dit is anders. Dit is sterwaarde frites – nee, geen friet maar frites – van Sergio Herman. Je hebt al een fancy frites met 2 huisgemaakte sauzen voor maar €5.
 
Om de patatjes een beetje te compenseren, iets gezonds als afsluiter. Bij Urban Salad kies je een salade of wrap boordevol met groentjes – bijvoorbeeld de Ceasar of Asian Chicken – voor maar €8,95.

Het leven van een student is al zwaar genoeg. Gelukkig helpt Deliveroo je geld en tijd te besparen met budgettoppers en een handig minimum bestelbedrag van maar €5.