Z

ZO OVERLEEF JE EEN LANGE VLUCHT: 9 x TIPS

zo overleef je een lange vlucht

Het vooruitzicht van een lange vlucht kan zowel excited als ontmoedigend zijn. Terwijl je je verheugt op de bestemming en avonturen die je te wachten staan, kun je je ook zorgen maken over hoe je die uren in de lucht zult doorbrengen. Maak je geen zorgen; met een beetje planning en enkele slimme tips kun je een lange vlucht comfortabel doorstaan. GIRLS WHO heeft 9x tips op een rij gezet om je te helpen overleven en zelfs genieten van die lange reizen door de lucht.

Zo overleef je een lange vlucht: hieronder vind je 9 x tips >

1. Kies de juiste stoel

Een van de belangrijkste factoren die je reiscomfort beïnvloeden, is je stoelkeuze. Als je de mogelijkheid hebt om je stoel van tevoren te kiezen, overweeg dan een gangpadstoel voor meer bewegingsvrijheid of een raamstoel om te genieten van het uitzicht. Vermijd middelste stoelen als je kunt, want die bieden meestal minder comfort en bewegingsruimte!

2. Draag comfortabele kleding

Je kledingkeuze is van heel erg belangrijk voor je comfort tijdens een lange vlucht. Kies losse, ademende kleding en vermijd strakke jeans of ongemakkelijke stoffen. Laagjes zijn ook handig, omdat het toch fris of wat warmer kan zijn in de vliegtuigcabines.

Dit zijn 8 x fijne sportsets om in te vliegen >

3. Hydrateer, hydrateer, hydrateer

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: hydrateer! Een van de grootste boosdoeners van ongemak tijdens lange vluchten is uitdroging. De lucht in vliegtuigen is meestal erg droog, dus drink veel water om gehydrateerd te blijven. Vermijd alcohol en cafeïne, omdat deze je nog meer kunnen uitdrogen.

4. Beweeg regelmatig

Langdurig stilzitten kan leiden tot stijve spieren en een ongemakkelijk gevoel. Sta op, loop rond en doe lichte stretching oefeningen om de bloedcirculatie te verbeteren en spierstijfheid te verminderen. Once again: een gangpadstoel geeft je meer ruimte en de mogelijkheid om er even tussen uit te piepen.

5. Verwen jezelf met comfort

Neem je eigen comfortaccessoires mee, zoals een nekkussen, oogmasker, oordopjes en een deken. Deze kleine voorzieningen kunnen een wereld van verschil maken als het gaat om rust en ontspanning tijdens je vlucht!

17 x Goede mini series op Netflix om te bingewatchen >

6. Pak goed in

Overweeg wat je in je handbagage meeneemt. Essentials zoals medicijnen, reisdocumenten, en persoonlijke hygiëneproducten moeten gemakkelijk toegankelijk zijn. Breng ook enkele vormen van entertainment mee, zoals een boek, tijdschriften, of download je favoriete films en muziek.

7. Eet verstandig

Tijdens je lange vlucht krijg je vaak maaltijden en snacks, maar het is een goed idee om ook wat gezonde snacks mee te nemen. Vermijd zware, vette maaltijden en kies eerder voor lichte, healthy opties om een opgeblazen gevoel te voorkomen.

8. Pas je slaaproutine aan

Als je van plan bent te slapen tijdens de vlucht, probeer dan je slaaproutine aan te passen aan de lokale tijd van je bestemming. Gebruik een slaapmasker en oordopjes om storend licht en geluid te verminderen, en laat je stoel iets naar achteren zakken als je in de economy class reist.

9. Maak gebruik van technologie

Hoe chill is dat?! Tegenwoordig kun bij veel lange vluchten gebruik maken van internet aan boord (dit is niet altijd gratis). Download films, tv-programma’s of podcasts van tevoren op je tablet of telefoon om jezelf te vermaken tijdens de vlucht. Daarnaast bieden noise-cancelling koptelefoons de mogelijkheid om jezelf volledig af te sluiten van de omgeving.

inside airplane

En? Welke tips ga jij gebruiken tijdens je lange vlucht?

CategoriesReistips