W

WORKSHOP VLAAIEN BAKKEN IN LIMBURG: 4 x HIER KAN HET

Workshop vlaaien bakken in Limburg - Limburg vlaaien bakken - Vlaaien bakken Zuid-Limburg

Een punt vlaai: die kan eigenlijk niet ontbreken als je een dagje in Limburg bent. Kersen, abrikozen, rabarber, advocaat, aardbeien, er is zó veel keus. Maar je kunt je dagje Limburg nóg leuker maken door er zelf één te maken bij een authentieke bakker. Een workshop vlaaien bakken in Limburg: 4 x hier kan het!

Altijd al een workshop vlaaien bakken willen volgen? Hier kan het in Limburg >

1. Vlaaien bakken in Zuid-Limburg: De Bisschopsmolen in Maastricht

De Bisschopsmolen is veruit de meest populaire plek om een workshop vlaaien bakken te volgen. De Bisschopsmolen ligt in Zuid-Limburg, in Maastricht om specifiek te zijn en is één van de oudste werkende molens van Nederland. Je kunt er een groepsworkshop boeken met een groep vrienden, maar kunt er ook als individuen terecht. Voor €27,50 euro per persoon boek je de workshop al, het duurt 2 uur en terwijl je vlaai in de oven staat, kun je een kopje koffie met punt vlaai eten in de molen.

2. Workshop vlaai bakken in Zuid-Limburg: Molen van Medael

In de Vloerstreek in Zuid-Limburg, nét over de Belgische grens, kun je een workshop vlaaien bakken volgen bij de Molen van Medael. Tijdens de workshop leer je een echte Limburgse vlaai bakken in een authentieke houtoven, naar hun oude, regionale recept. De workshop kost €25 euro per persoon, via de mail kun je zelf een datum aanvragen, de molen regelt de rest. Je kunt hier boeken vanaf een groep van 10 personen, maar kunt ook aanschuiven bij een bestaande groep.

3. Sloepentocht met workshop vlaaien bakken: in Zuid-Limburg

Op zoek naar een uniek uitje met een grote groep vriendinnen of collega’s? In Maastricht kun je een sloepentocht mét workshop vlaai bakken in één boeken. Je maakt eerst een leuke boottocht over de Maas en meert daarna aan om een vlaai te bakken in de stad. De prijzen variëren afhankelijk van met hoeveel personen je bent, en na de vaartocht en workshop neem je je heerlijke, zelfgemaakte vlaai uiteraard lekker mee naar huis.

4. Moeder de Gans: workshop vlaaien bakken in Zuid-Limburg

Bij Moeder de Gans kun je een heerlijke, authentieke vlaai bakken in de Vloerstreek in Zuid-Limburg. Je bakt je vlaai hier aan de hand van seizoensgebonden vruchten en bent 2,5 uur in de weer. De workshop kost bij Moeder de Gans €25 euro per persoon en neemt plaats in een schattig schuurtje in de streek. Heb je ook kinderen in je gezelschap? Voor hen betaal je iets minder, namelijk €20 euro.

En, welke workshop vlaaien bakken boek jij?

CategoriesChill