D

DIT ZIJN DE BESTE EN MOOISTE STRANDEN VAN MALLORCA

mooiste stranden mallorca - rustige stranden mallorca - verstopte stranden mallorca - snorkelen mallorca

Jaarlijks vinden duizenden zonaanbidders hun zomergeluk op het prachtige eiland Mallorca. Op zoek naar heerlijke tapas, zwoele temperaturen en rust en ruimte. Wat het eiland nog meer zo aantrekkelijk maakt? Adembenemende, witte stranden. Maar de keuze is reuze (maar liefst 200 stuks!), dus dit lijstje gaat je op weg helpen om de fijnste kuststroken van Mallorca te vinden.

De mooiste stranden van Mallorca, hoe maak je die keuze tussen de 200 ‘exemplaren’? Nou, alle stranden op Mallorca met 100 of meer recensies zijn onderzocht door Holidu. Aan de hand van de gemiddelde beoordeling van strandgangers in combinatie met het aantal recensies dat de stranden kregen, is er een top tien opgesteld. Hier vind je er 5, de complete lijst vind je onderaan dit artikel.

5. Cala Agulla

Naast de nummer vier van deze lijst ligt een minstens even mooi, maar iets drukker strand genaamd Cala Agulla, een strand op zo’n 2 km van het prachtige plaatsje Capdepera. Dit mooie strand op Mallorca is een populaire zwemplek omdat er helderblauw water is. Ook het zachte zandstrand scoort punten en het uitzicht op een rotsachtig landschap is adembenemend. Dit is tevens een fijn strand voor gezinnen, dankzij het ondiepe water en de aanwezige strandwacht, parasols, ligbedden en toiletten. Alles dat we nodig hebben voor een lange stranddag op Mallorca!

14 x Eten, drinken & doen in Palma de Mallorca >

4. Cala Mesquida

Dit fijne strand op Mallorca ligt in een grote, mooie baai ten noorden van het eiland. Het witte zandstrand ligt tussen de duinen prachtige duinen en rotsen en het helderblauwe water is perfect om in te snorkelen. Goed om te weten: in het hoogseizoen zijn er wc’s, ligstoelen die je kunt huren en barretjes om versnaperingen te halen. Dit is het perfecte strand op Mallorca als je op zoek bent naar iets meer rust. Bonustip: de leuke dorpen Arta en Capdepera liggen in de buurt van dit strand, ideaal voor een combi-middag.

Wat te doen in Sollèr, Mallorca >

3. Caló des Moro

Dit fijne strand op de derde plek in deze lijst, wederom een rustig strand op Mallorca, in de zuidelijke hoek van het eiland. Het strand is vlakbij Santanyi, een klein stadje om te bezoeken in combinatie met een heerlijke stranddag. Een mooi voordeel van dit strand is dat het in een baai ligt tussen mooie witte kliffen en dat het vrij afgelegen en rustig is. Houd er daarom rekening mee dat er geen faciliteiten zoals toiletten, barretjes of een strandwacht op het strand zijn. Slim om dus zelf wat lekkers in te pakken en goed voorbereid naar dit strand te gaan.

2. Cala Llombards

Net niet gewonnen maar wél hoog op de ranglijst is deze strandparel: Cala Llombards heeft een wit zandstrand en ligt in de zuidelijke hoek van het eiland. Dit strand is een echt paradijs en is ontzettend populair onder de lokale bevolking van het eiland. Je zult hier dan ook relatief weinig toeristen aantreffen. Mogen we dit dan eigenlijk wel verklappen? Oops ;-). Dit strand is een fijne plek om te zwemmen en snorkelen dankzij het rustige water, het heldere zicht en de weinige golven. Ook liggen er veel boten en is er een prachtige klif waar je onderdoor kunt zwemmen.

1. Cala Figuera

Ennnn de winnaar van deze strand-ranglijst is: Cala Figuera, een prachtige kuststrook in het noorden van het Spaanse eiland. Dit strand is ontzettend geliefd onder wie de drukte wil ontsnappen. Zie foto hieronder! Wel goed om te weten is dat het strand voor het grootste deel bestaat uit kiezels, grind en rotsen. Maar, er zijn er ook een paar zanderige stukken waar je met een handdoekje kunt neerstrijken. Willen wij naartoe!

Tekst gaat door onder de foto

De volledige top 10 met mooiste stranden op Mallorca vind je hier >

Geen zin om de hele dag te luieren of een boekje te lezen op het strand? Hier vind je nog een aantal suggesties voor leuke activiteiten op het strand:

Flessenpost: neem, voordat je naar het strand gaat, een schoongespoelde glazen (wijn)fles mee, wat briefpapier en een pen. Schrijf gedurende de dag al je gedachtes of wensen voor een ander op en gooi de fles aan het einde van de dag in het water.

Scrubben: Om een lekker bruin tintje te krijgen, is het altijd slim om goed te scrubben. Kan in de douche, maar als je toch op het strand bent: doe het lekker met zand! Neem een verfrissende duik in het water, scrub je lekker glad en smeer je daarna goed in! Hello new tan!

(Avond)picknicken: tapas halen op de markt, een grote handdoek van hotel meenemen en in de avonduren neerstrijken op het fijne zand. Geniet van de zonsondergang!

Strand yoga: een yogasessie vermindert stress en angstgevoelens en verbetert slaap, concentratie, bloedcirculatie. Daarnaast word je sterker en flexibeler. En het mooie is: yoga kan ook prima buiten, lekker met je tenen tussen het zand!

Bron omslagfoto: Tommie Hansen 

CategoriesEuropa