Dé Italiaanse citroenlikeur is verrassend genoeg heel makkelijk zelf te maken! Met maar 3 ingrediënten en een beetje (lees: veel) geduld zit jij volgende week van je zelfgemaakte drankje te nippen. Hieronder vind je het recept om de perfecte Limoncello te maken.
Vind het limoncello recept hier >
Voor we beginnen een klein weetje! Wist je dat een echte, authentieke en biologische Limoncello makkelijk te herkennen is? Het heeft dan namelijk het Italiaanse I.G.P. keurmerk, gedrukt op het etiket. Naast het keurmerk is troebelheid van de likeur een teken van kwaliteit. Echte Limoncello is altijd een beetje troebel, wat goed zichtbaar is in een heldere fles.
Ingrediënten
500 ml wodka
4 (biologische) citroenen
150 gr kristalsuiker
300 ml kraanwater
Benodigdheden
Bereidingswijze
2. Doe de suiker en het water in een steelpan en breng aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en neem van het vuur. Laat het suikerwater afkoelen. Voeg het suikerwater toe aan de citroenwodka en sluit de fles of pot weer goed af. Laat nog 1 week staan op een donkere, koele plek.3. Schenk de likeur door een zeef en vang op in een maatbeker. Schenk terug in een schone fles. Zet de fles of pot in de vriezer zodat de Limoncello goed gekoeld blijft.4. Serveer de limoncello koud na de maaltijd of maak bijvoorbeeld een frisse cocktail door een scheutje in een glas prosecco te schenken.
5. Nu is het tijd om te gaan genieten van dit heerlijke frisse Italiaanse drankje!
Meer inspiratie nodig? Vind hier 4 heerlijke cocktails met Limoncello om zelf te maken >