Z

ZEEHONDEN SPOTTEN IN NEDERLAND: HIER KAN HET

Zeehonden spotten in Nederland - Zeehonden spotten Zeeland - Zeehonden in het wild

Zeehonden spotten in Nederland: hóé leuk is dat! Een heerlijk middagje aan de kust, lekker het water op en dan ook nog eens je ogen uitkijken… Maar waar doe je dat dan in Nederland? Dit zijn 5 x leuke plekken aan de kust waar het kan!

Altijd al wel eens willen doen? Híér kun je wilde zeehonden spotten in Nederland >

1. Zeehonden spotten op de Waddeneilanden: Texel

Dé plek voor zeehonden spotten in Nederland is natuurlijk… Texel! Op het Waddeneiland kun je bij ‘Zeehondentochten Het Sop‘ namelijk een uitgebreide boottocht van anderhalf uur maken waar je de schattige beestjes tegelijkertijd in het wild op zandbanken kunt spotten. Per persoon kost de tocht €30 euro, neem je kinderen onder de 5 jaar oud mee? Dan betaal je voor hen €20 euro voor een tocht!

2. Zeehonden spotten aan de haven: Den Helder

Ben jij een gezellig dagje aan de kust van Breezand, dichtbij Den Helder? Dan kun je aan boord stappen van de Blue Marlin IV! Vanaf De Kooyhaven kun je daar namelijk bijna elke dag een boottocht boeken en zeehonden spotten in hun natuurlijke habitat! Ook hier betaal je €30 euro voor een boottocht, kinderen tot en met 12 jaar oud kunnen mee voor €20 euro per persoon. De tocht duurt zeker 3 uur lang en alle drankjes zijn inbegrepen.

3. Goedkoop zeehonden spotten: Zeehondensafari in Zierikzee

Voor betaalbaar zeehonden spotten in Nederland, moet je in Zierikzee zijn! Voor €17.50 euro kun je daar namelijk al mee op zeehondensafari. De tocht kost voor kinderen tot en met 11 jaar oud zelfs maar €14 euro! De zeehondensafari vertrekt overigens niet alleen vanuit Zierikzee, je kunt ook in St-Annaland en Gorishoek in Zeeland opstappen.

4. Weekendje Vlieland: zeehonden spotten op het Waddeneiland

Ook op Waddeneiland Vlieland kun je zeehonden spotten! Dus, ben je daar een gezellig weekendje weg? Maak dan vooral een stoere tocht met ‘Zeehondentochten Vlieland‘, met een echte stoere boot: een RIB, Rigid Inflatable Boat. Voor €30 euro kun je daar drie kwartier over het water razen en zeehonden spotten, kinderen tot 12 jaar oud kosten €25 euro per tocht.

5. Zeehonden spotten in Nederland: Zeeland

In Yerseke in Zeeland kun je ook een gezellige boottocht maken om zeehonden te spotten, met ‘Marstrand Rondvaarten‘. Je kunt daar in volle glorie van de Oosterschelde genieten, mét de bijkomstige wilde dieren natuurlijk! Naast een zeehondentour hebben ze trouwens ook een hele leuke mossel-tour, oester-tour én een natuurvaartocht met wandeling over de zandbanken. De zeehondentour kost in ieder geval €19,95 euro voor volwassenen en €16,95 euro voor kinderen en duurt 2.5 uur!

En, waar ga jij gezellig zeehonden spotten in Nederland?

Bron omslagfoto: Pexels

CategoriesChill