5

5 x LEUKE KOREAN BBQ IN ROTTERDAM

Korean barbecue Rotterdam - Koreaanse barbecue - Seoul Sista Rotterdam - Seoul Sista Witte de With - Seoul Sista Weena - Korean restaurant Rotterdam - Koreaanse restaurants Rotterdam - Gangnam Rotterdam - Asian fusion Rotterdam

Een belangrijk onderdeel binnen de Koreaanse keuken is de Korean BBQ. Dit houdt in dat je aan je eigen tafel, je eten bereidt op een ingebouwde barbecue. En lucky us, hoeven we niet helemaal naar Azië te reizen om dit te ervaren. Bij deze 5 x Korean BBQ in Rotterdam beleef je het gewoon in eigen land!

Een avondje genieten van een Koreaanse Barbecue in Rotterdam? Dan kun je bij deze hotspots aanschuiven >

1. Seoul Sista op 2 plekken in Rotterdam

Seoul Sista is één van de populairste Korean barbecue in Rotterdam. Je vindt deze parel ál op twee plekken in het centrum van de stad: in de altijd levendige Witte de With en bij Weena vlakbij centraal station. Via een tablet bestel je verschillende soorten vlees en groenten, maar ook hapjes zoals noedels, gyoza’s en loempia’s. En voor wie daarna hun buik wil laten zakken met een klassiek potje karaoke: dat kan hier ook!

2. Gangnam Korean BBQ in Rotterdam

Vanaf de Markthal en de Kubuswoningen sta je binnen een paar minuten in het mooie entree van Gangnam Rotterdam. Waar het even écht voelt alsof je Azië binnenstapt. De menukaart is hier ietsjes anders. Naast de traditionele vlees- en visgerechten (die overigens halal zijn!), kun je hier ook onbeperkt sashimi’s, sushi en mini pokebowls bestellen. Yum!

3. Korean Food by Allegaartje

Waar je vroeger Korean Food by Allegaartje door heel land vond – op wielen de menig festivalganger blij maken met Koreaanse Lekkernijen. Vind je Korean Food nu gewoon standaard in Rotterdam Noord als restaurant. Wekelijks kun je hier van woensdag tot en met zaterdag aanschuiven voor Rotterdamse bieren, Aziatische drankjes en natuurlijk een BBQ. Aanschuiven doe je gewoon aan tafel – dat zit toch nét wat anders dat op een festivalveld!

Dit zijn 10 x leuke Aziatische restaurants in Rotterdam >

4. Asian Fusion

Buikspek, garnalen, gemarineerde kip: bij Asion Fusion in Rotterdam leg je alles wat je ook maar wilt op de grill. Je geniet hier namelijk onbeperkt van een gevarieerde en uitgebreide menukaart vol met Aziatische gerechten. Uit Korea, maar ook de Japanse eenhapswonder (sushi) en lekkernijen uit de Chinese keuken zijn van de partij. Heerlijk om van alles met elkaar te delen!

5. Japanese BBQ – Oniku

Oké, dit mag dan geen Korean barbecue in Rotterdam zijn. Maar een Japanse variant vlakbij de Kuip (Rotterdam Zuid) en die zeker ook de moeite is om te bezoeken. Het lijkt een beetje op Koreaanse barbecue, alleen vind bij Oniku niet-gemarineerde hapklare stukken die je daarna in saus kunt onderdompelen. Op niet-voetbaldagen kun je gratis bij de Kuip parkeren. En schuif je binnen 2 minuten met je gezelschap aan de tafels met grills in het midden!

En, bij welke Korean BBQ restaurant in Rotterdam schuif jij aan?

Omslagfoto: Asian Fusion

CategoriesFijne Foodspots