K

KLEINE DIP IN JE RELATIE? HIER ZIJN 3 TIPS

dip in je relatie tips

Merk je op dit moment op dat je relatie niet helemaal goed zit? Dit is alleen door jou en je partner op te lossen. Ga daarom met elkaar in gesprek, deel je zorgen en maak allerlei zaken bespreekbaar. Vervolgens is het zaak om samen hard te werken aan de relatie. Dat is eigenlijk de enige manier om uit een relatiedip te komen. Met onderstaande drie tips kun je in ieder geval uit zo’n relatiedip komen.

Dip in je relatie? Dit zijn 3 dingen die je kunt doen >

1. Breng veel tijd met elkaar door

In de huidige maatschappij leven veel mensen gehaast. Er is namelijk sprake van een flinke druk om te presteren. Veel mensen zijn hierdoor erg druk, stellen hoge eisen aan zichzelf en maken mogelijk vaak veel overuren. Geldt dit ook voor jou en/of je partner? Dan is het belangrijk om dit een halt toe te roepen. Werken is zeker belangrijk in het leven, maar er zijn nog veel meer zaken belangrijk. Jullie relatie, bijvoorbeeld.

Het advies is om veel tijd met elkaar door te brengen. Breng bijvoorbeeld veel avonden met elkaar samen door of ga in het weekend leuke dingen met elkaar doen. Leg hierbij beide jullie smartphone weg, zodat er een stuk minder sprake van afleiding is. Zorg er ook voor dat jullie niet alleen maar elke avond Netflixen op de bank, want dat is eigenlijk ook niet echt qualitytime te noemen. Ga eens aan tafel zitten om een spelletje te spelen of sla aan het puzzelen samen. Zo komen jullie sowieso tot meer en betere gesprekken dan wanneer jullie elke avond alleen maar voor de tv hangen.

Ook interessant: 5 x podcasts over relaties & liefde >

2. Probeer nieuwe dingen uit

Wat denk je dat de reden is dat jullie in een relatiedip zitten? De kans is aanwezig dat dit komt door de ‘sleur’. Als jullie altijd alles op dezelfde manier doen, gaat dit uiteindelijk vervelen. Het is daarom zaak om nieuwe dingen uit te proberen. Dit kan bijvoorbeeld een nieuwe hobby zijn die jullie samen kunnen doen. Denk eens aan een nieuwe sport, zoals padellen. Of wat dacht je van samen danslessen of schilderlessen nemen? Wie weet vinden jullie een nieuwe passie door nieuwe dingen te proberen. 

Daarnaast is het ook een goed idee om eens wat nieuwe dingen in de slaapkamer uit te proberen samen. Dit doen jullie bijvoorbeeld met seksspeeltjes, zoals een dildo of buttplug. Ook kunnen jullie nieuwe standjes uitproberen. Overigens kun je bij veel standjes ook seksspeeltjes gebruiken. Maar, dit hoeft niet per se. Een masturbator kun je bijvoorbeeld prima buiten een standje om gebruiken.

3. Heb elkaar lief

Uiteindelijk draait alles om het liefhebben van elkaar. Geef elkaar complimentjes, breng veel tijd met elkaar door en wees lief voor elkaar. Verras je partner ook eens en spreek je liefde regelmatig uit. Daarmee komen jullie ongetwijfeld uit de relatiedip!

Zelf nog tips om een dip in je relatie aan te pakken? Laat het ons weten!

CategoriesNiet gecategoriseerd