I

INTERACTIEF UITJE VOOR JONG & OUD: YOUSEUM AMSTERDAM

youseum amsterdam - tickets yousum - youseum leidschendam

Op zoek naar een ‘doe-eens-wat-anders-museum’? Maak dan een middagje vrij om je te laten verwonderen in dé social media experience bij Youseum. Even aan de realiteit ontsnappen, je creativiteit boosten en originele kiekjes voor op je Insta maken. Hier lees je meer over Youseum Amsterdam.

Interactief ‘museum’

Geen plaatjes kijken en lappen tekst lezen, maar een interactieve museum-tour: dat is wat je kan verwachten tijdens een middagje Youseum. Samen met jouw gezelschap tour je via verrassende en soms verborgen doorgangen door allerlei verschillende ruimtes. Deze zijn voorzien van maar liefst 25 installaties die de meest unieke TikTok video’s en foto’s gaan opleveren.

Meer leuke weekend tips Amsterdam >

Loop door een infinity room, zie jezelf terug op 80 tv’s met verschillende effecten, poseer op de trap van de Truman-show of slinger aan een discobal net als Miley Cyrus. It’s all there. Niks is te gek. En er is meer: glijbanen, schommels voor volwassenen, een roze ballenbak, optical illusions. Kortom: prepare to be surprised in dit social media museum. 

Tekst gaat door onder de foto

Meer over Youseum Amsterdam >

Diepere boodschap

Er wordt niet alleen gelachen en geschommeld bij Youseum. Wat dit museum bijzonder maakt is dat er goed wordt stilgestaan bij maatschappelijke onderwerpen, die in de verschillende ruimtes worden uitgelicht.

Een voorbeeld hiervan is de ruimte waar je wordt omringd door spiegels, projecties én geluiden van echte bomen die door Talking Trees zijn gemixt in tracks. Hier word je aan het denken gezet over duurzaamheid en het onnodig kappen van bomen, én kun je direct ook zelf je bijdragen leveren door een boom te kopen die in jouw naam wordt gepland. Hoe mooi is dat?

Meer toffe musea in Amsterdam >

Twee locaties

Youseum Amsterdam begon in – jawel – de hoofdstad, maar heeft onlangs een nieuwe locatie geopend op een hele toffe plek. Middenin de grootste retail, leisure en entertainment hub van Nederland: Westfield Mall of The Netherlands in Leidschendam. Met 280 restaurants, winkels en recreatiegelegenheden zoals een bioscoop, kun je van je bezoek aan Youseum’s TikTok museum een volledig dagje uit maken.

Tekst gaat door onder de foto

Youseum Tickets & tijden

Youseum is (afhankelijk van de corona-maatregelen) iedere dag van de week geopend van 10:00 tot 20:00 uur. Tickets voor Youseum Amsterdam (Weesperzijde 150 Amsterdam) en Youseum Westfield Mall of The Netherlands zijn aan de deur te koop en via de website en kosten €19,95 voor volwassenen en €12,50 voor kinderen tot en met 12 jaar oud.

CategoriesWeekend tips