W

WIJNFESTIVALS 2023: DIT ZIJN DE LEUKSTE IN NEDERLAND

Wijnfestivals 2023 - Leukste wijnfestivals in Nederland - Wijnfestivals Amsterdam

Een zonnetje, een dagje uit en vooral: héél veel wijn: wijnfestivals zijn áltijd goed. Je ontdekt er nieuwe wijnen, leert veel meer over hoe de drank gemaakt wordt, ontmoet mede-Bourgondiërs en kunt, uiteraard, vooral veel lekkere wijn drinken! Daarom maakten we dit lijstje met de leukste wijnfestivals in Nederland voor je, wijnfestivals 2023, here we come!

Welke wijnfestivals zijn de moeite waard? Nou, deze! >

1. Wijnfestivals 2023 in Amsterdam

Zin in een feestje? In het Rembrandtpark in Amsterdam speelt van 25 tot en met 29 mei (Pinksterweekend) het Fête du Champagne & Vins af. Je waant je er in een tijdelijk stukje Frankrijk midden in Amsterdam, met echte Franse chansons en potjes petanque. Kosten: 20 euro per dag.

Meer dan 300 verschillende wijnen, meerdere podia om bij te dansen én twee verschillende weekenden: in het Amsterdamse bos kun je in het weekend van 2 juni tot en met 4 juni, of in het weekend vanaf 9 juni tot en met 11 juni naar Bacchus wijnfestival. Kosten: 17,50 euro inclusief proefglas.

2. Wijnfestivals 2023 in Den Haag

Een half uurtje van Den Haag af: Het Wijnfestijn in Leiden! Op de Garenmarkt kun je vanaf 26 tot en met 28 mei genieten van de aftrap van Het Wijnfestijn, die daarna doorreist naar Breda, Nijmegen, Maastricht, Den Haag (11, 12 en 13 augustus) en Rotterdam. Er worden meer dan honderd verschillende wijnen, kaasplankjes en disco’s beloofd. Kosten: 10 euro.

3. Wijnfestivals 2023 in Rotterdam

Het Wijnfestijn reist ook af naar Rotterdam, sterker nog, de doorreis van het festival stopt daar. Je moet er op 18 en 19 augustus dus bij zijn als je Het Wijnfestijn dit jaar nog mee wil maken! Het Grotekerkplein wordt er omgetoverd tot een wijn-walhalla, hoe leuk. Kosten: 11,50 euro.

4. Wijnfestivals 2023 in Utrecht

In Utrecht kun je op 12, 13 én 14 mei afreizen naar Janskerkhof, want dan speelt daar Wijnfestival Fonteyn af! “Een waar wijnparadijs met wijnbarren, foodtrucks, livemuziek en spelletjes”, wordt beloofd volgens de organisatie. Ook leuk: je kunt er een wijnproeverij boeken! Kosten: 10 euro.

De nacht van de wijn: dáár kun je op 13 en 14 oktober 2023 heen in Utrecht. Meer informatie volgt vanuit de organisatie zodra de datum dichterbij komt, maar blok die dagen vast in je agenda!

En, naar welke van deze leuke wijnfestivals in Nederland ga jij?

CategoriesChill