L

LEUKE RESTAURANTS IN ELBURG: 6 x TIPS

Restaurant elburg centrum - Restaurant Elburg Vischstraat - Italiaans restaurant Elburg - eten in elburg - lunchen in elburg - restaurant elburg haven - visrestaurant Elburg - Elburg hotspots - elburg restaurant tips -

Elburg is een Hanzestad die je vindt aan het Veluwemeer in Gelderland. Naast dat er in het historierijke vissersstad genoeg te zien is, zijn er ook genoeg leuke restaurants in Elburg. Waar je kunt aanschuiven na, voor óf als pitstop tijdens het rondstruinen & winkelen. Hieronder vind je onze tips!

Van een fijn restaurant aan de haven tot leuke plekjes in Elburg centrum: hier vind je 6 x leuke restaurants waar je kunt eten in Elburg >

1. ‘t Olde Regthuys

Voor de mensen die regelmatig in Elburg zijn, klinkt ‘t Olde Regthuys niet vreemd in de oren. Al meer dan 20 jaar kun je hier midden op de Vischmarkt aanschuiven. Voor biertjes uit de streek, gerechten van lokale ondernemers. En om van de sferen van oud én nieuw Elburg te proeven.

2. Bistro Zilverzoen

Een andere leuke restaurant in het centrum van Elburg is Bistro Zilverzoen (tegenover ‘t Olde Regthuys). Het is een hippe plek met rotan stoelen met bontjes en een modern interieur die om de tijd verandert. En waar je kunt aanschuiven op elk moment van de dag: ‘s ochtends voor een bak koffie, middags om samen lekker te lunchen in Elburg na het winkelen. En ‘s avonds om de dag af te sluiten met een (tapas)diner!

Meer leuke restaurants in Elburg waar je kunt eten >

3. Restaurant Elburg aan de haven: Aan de Gracht

Aan de Stadsgracht – vandaar de naam – vind je het leuke plekje aan de gracht. Maar dit plekje is meer dan alleen een fijn restaurant in Elburg met gezellig terras aan de haven. Voor de creatievelingen is hier ook een kunstatelier en voor de fijnproevers een stadsbrouwerij met lokaal bier. Kortom: voor ieder wat wils.

Ook leuk! 5 x fijne restaurants in Velp >

4. Achter de Poorte

Achter de Poorte is een charmant restaurant, gelegen naast de enige poorttoren die in dit middeleeuwse vestingstad nog staat. Hence, de naam. Bekend om haar Frans Mediterrane keuken, eigentijdse kookstijl, dagverse gerechten. En een menukaart die met het seizoen verandert. Do we need to say more?

5. Italiaans restaurant Elburg: Da Pietro

Bij Girls Who houden we van de Italiaanse keuken, waar we op de wereld zijn. Dus ook in een pittoreske Nederlands vestingstadje! Wie deze liefde deelt, schuift aan in Elburg bij het Italiaans restaurant Da Pietro. Midden in het historisch binnenstad geniet je dan van Italiaanse klassiekers, fijne muziek in een ontspannen en gastvrije sfeer.

6. At Sea

Deze leuke restaurant vind je net buiten Elburg, maar is het omrijden of fietsen zeker waard. At Sea is een plek waar je aan het water dineert, met uitzicht op de Drontermeer. En waar culinaire klassiekers van zee en land de menukaart sieren.

En, bij welke leuke restaurants in Elburg schuif jij aan?

Omslagfoto: ‘t Olde Regthuys

CategoriesFijne Foodspots