W

WHAT WE LEAVE BEHIND – DIT HYPNOTISERENDE THEATERPERFORMANCE IS ER EEN VOOR OP JE PLANNING

what we leave behind - theather in amsterdam - voorstellingen in amsterdam - toffe vorostellingen - theater voorstellingen amsterdam - frascati - Davy Pieters

Soms stuitten wij op iets waarbij we niet anders kunnen dan het aan jullie door te vertellen. Of het nou gaat om verborgen culinaire parel, een speakeasy bar of een eventtip: wij brengen jullie op de hoogte. Ditmaal is het de beurt aan een héle toffe voorstelling, die eind oktober en begin november te zien is in Amsterdam. De perfecte periode om het theater in te duiken!

We hebben het over What We Leave Behind een beeldende, fysieke en muzikale theaterperformance van het Utrechtse gezelschap Theater Utrecht, waarbij maar liefst zestien getalenteerd performers en mimetalenten je op bijzondere manier een timelapse in real time laten beleven. Wat leeft voort, wat gaat er verloren? Wat laten we achter en wat nemen we mee?

Waat gaat het over?

Kort gezegt gaat het theaterstuk over hoe mensen invloed uitoefenen op elkaar en op de wereld. De voorstelling, die van woensdag 30 oktober t/m woensdag 2 november te zien is in Frascati in Amsterdam, zoomt in op hoe grote veranderingen diepe wortels hebben in het verleden.

Zo zien we vaak pas veel later het effect van onze daden. Maar om de toekomst te zien, moeten we volgens deze voorstelling juist achteromkijken. Precies dát wordt op een spectaculaire en hypnotiserende manier naar voren gebracht in deze voorstelling.

Ook leuk: deze culinaire show in Hilversum >

Over de regisseur

Theatermaker Davy Pieters ontwikkelde de afgelopen jaren een eigenzinnige en herkenbare stijl. In haar werk onderzoekt ze hoe de mens wordt beïnvloed door technologische ontwikkelingen. Dit vertaalt zij naar fysieke, filmische en beeldende performances waarin zij speelt met verschillende media en genres als televisie, film en science fiction. Dat zorgt er mede voor dat haar voorstellingen geen moment zullen vervelen, en hetzelfde geldt voor What We Leave Behind.

Hapje eten voor of na de voorstelling? Hier moet je zijn >

Dit zei andere pers over de voorstelling

Tegen de hossende massa in worstelen’ ★★★★ NRC
‘Davy Pieters creëert fraaie tableaux vivants’ ★★★ de Volkskrant
‘Indrukwekkende mimeperformances’ Theaterkrant

Hier koop je tickets voor deze fascinerende voorstelling >

Ps. De voorstelling is ook in andere steden te zien, t/m 24 november 2019.

Foto door roel van berckelaer // theatherperformance What We Leave Behind

Theater voorstellingen 2019 // What We Leave Behind // Theater Utrecht // Davy Pieters

CategoriesWeekend tips