8

8 BIJZONDERE WERELDKEUKENS IN AMSTERDAM

wereldkeukens amsterdam - bijzondere keukens amsterdam - wereldwijde keukens - onbekende keukens - georgische keuken - georgisch restaurant

Amsterdam kent natuurlijk vele verschillende culturen en invloeden. Dat zie je ook terug in het enorme aanbod aan restaurants met keukens van over de hele wereld. Van syrisch tot georgisch en surinaams, met deze tips kun je jouw culinaire kijk verbreden. Hieronder vind je een aantal leuke (en iets minder bekende) restaurants met internationale keukens.

Vind hier leuke restaurants met internationale keukens in Amsterdam > 

Georgisch eten bij Batoni Khinkali 

Een kleine uitleg is hier zeker handig om te begrijpen wat het allemaal betekent. Op de kaart vind je drie verschillende Pkhali: verschillende kleine hapjes met aubergine, paprika, bonen of kaas. Ook eet je hier heerlijke dumplings (khinkali) met verschillende vullingen én het bekende gerecht van Georgië: acharuli kachapuri. Daarnaast ben je bij Batoni Khinkali aan het goede adres voor een goed Georgisch wijntje en serveren ze er de traditionele drank Chach.
Google Maps: Willemsparkweg 177, Amsterdam
Batoni Khinkali >

Syrisch eten bij Sham 

Sham is het eerste Syrische restaurant in het hart van Amsterdam Centrum. Officieel geopend op 2 februari 2017 om Syrische vluchtelingen aan het werk te helpen en de Syrische keuken aan de wereld te introduceren. Ze zijn gespecialiseerd in de authentieke keuken, die bereid wordt door hun meest ervaren chef-koks uit Syrië. Je kunt hier terecht voor heerlijk eten en prettige sfeer met livemuziek.
Google Maps: Warmoestraat 36, Amsterdam
Sham >
wereldkeukens amsterdam - bijzondere keukens amsterdam - wereldwijde keukens - onbekende keukens - syrisch restaurantBron: Sham

Lekker multicultureel! Vind hier 6 x eetadressen in Osdorp >

Afrikaans eten bij Abyssinia

Abyssinia is een gezellig, klein restaurant/eetcafé in Amsterdam Oud-West. Hier kan je de sfeer proeven van het echte gastvrije Eritrea. Alle gerechten zijn authentiek Abessijns en variëren van eenvoudig, smaakvol tot feestelijke maaltijden die bij bruiloften en festiviteiten worden gegeten. Bijzonder zijn ook de drankjes, van bananenbier (Mongozo) uit een kalebas tot honingwijn (Mès) uit Eritrea/Ethiopië. Of natuurlijk een smaakvolle zuid-afrikaanse wijn.
Google Maps: Jan Pieter Heijestraat 190, Amsterdam
Abyssinia > Indiaas eten bij Sizz 

Zodra je hier binnenstapt, zie je al dat Sizz het traditionele India combineert met moderne invloeden. Prachtig ingericht met hippe fluwelen bankjes en gouden accenten, een coole verlichte bar en streetart op de muren. Dit is een Indiaas fusion-restaurant, waar ze ernaar streven hun gasten smaken van wereldkeukens te laten proeven met behoud van de authentieke Indiase geur en smaak.
Google Maps: Weteringschans 187C, Amsterdam
Sizz >

wereldkeukens amsterdam - bijzondere keukens amsterdam - wereldwijde keukens - onbekende keukens - indiaas restaurantBron: Sizz // Wereldkeukens Amsterdam // Internationale keukens Amsterdam // Syrisch restaurant Amsterdam // Indiase restaurants Amsterdam // Koreaans restaurant Amsterdam

 

Koreaans eten bij Miss Korea BBQ

Dit restaurant in de Pijp biedt je de mogelijkheid om, zowel met z’n tweeën als met grote groepen, in een hele fijne sfeer onbeperkt te genieten van de beste Koreaanse BBQ en Japanse Tapas. Hier hebben ze een groot assortiment aan van verse, smaakvolle Koreaanse, Japanse sushi en grill -specialiteiten. Ook voor de vleesliefhebbers hebben ze op de Koreaanse BBQ genoeg keuze.
Google Maps: Albert Cuypstraat 66-70, Amsterdam
Miss Korea BBQ > 

Grieks eten bij I-Grec

Verschillende blauwe tegeltjes op de vloer, kleine houten tafeltjes en overal waar je kijkt herinneringen aan Griekenland. I-Grec is een typisch Grieks restaurant zoals je het zelf zou omschrijven. Op de kaart vind je Griekse specialiteiten, variërend van bekende toppers als spanakopita en moussake tot minder bekende gerechten als solomos scharas (zalmfilet met limoen-dilledressing) en melitzanosalata (aubergine salade).
Google Maps: Jean Desmetstraat 121, Amsterdam
I-Grec >
wereldkeukens amsterdam - bijzondere keukens amsterdam - wereldwijde keukens - onbekende keukens - grieks restaurantBron: I-Grec

5 x bijzondere internationale keukens in Antwerpen vind je hier >

Braziliaans eten bij Samba 

Samba Kitchen brengt een klein stukje Brazilië naar Amsterdam. Met populaire ingrediënten als cassave en guarana én een bijzondere manier van serveren: Rodizio. Hier geniet je van heerlijke gerechten en de gastvrije, warme ontvangst waar Zuid-Amerika om bekend staat. Met verse ingrediënten en veel liefde bereiden de chefs de gerechten en malse vleesspiesen. De exotische cocktails en desserts brengen je helemaal in tropische sferen.
Google Maps: Ceintuurbaan 63, Amsterdam
Samba > 

 Surinaams eten bij The Pom Bar

Door de authentieke smaken van Suriname te combineren met hun huidige bewuste levensstijl creëerde ze een plek waar je kan genieten van de authentieke smaken van de Creoolse keuken in een modern jasje. Een plek waar elke liefhebber van soul food zich thuis voelt: vleeseter of geen vleeseter. Bij The Pom Bar willen ze je kennis laten maken met een andere kant van de Surinaamse keuken.
Google Maps: Cabralstraat 49h, Amsterdam
The Pom Bar >

Bij welke van deze speciale restaurants schuif jij binnenkort aan?

Bron omslagfoto: Batoni Khinkali

CategoriesFijne Foodspots