J

JE WENKBRAUWEN FIXEN: ZO DOE JE DAT

wenkbrauwen fixen - wenkbrauwen vormen - wenkbrauwen in vorm brengen - wenkbrauwen make-up - wenkbrauwen epileren - perfecte wenkbrauwen

Je kan het niet gemist hebben: volle, strakke wenkbrauwen zijn hot. Ze zijn vaak het eerste wat mensen zien en zorgen dat de focus op je ogen komt te liggen. Niemand is symmetrisch en daarmee je wenkbrauwen ook niet. Toch kun je moeder natuur een handje helpen om ze iets meer gelijk te krijgen. Met deze tips heb jij zometeen de perfecte brow game.

Lees meer tips om je wenkbrauwen te fixen >

1. Laat je wenkies groeien

Soms pluk je – zonder dat je het zelf echt door hebt – te veel haartjes weg. Het doet wonderen als je je haartjes een tijdje niet plukt. Wanneer de haren teruggegroeid zijn, kun je makkelijk een nieuwe vorm bepalen.

Free the boobies! 9 x Voordelen van geen BH >

2. Stimuleer de haargroei

Je haren worden dikker, voller en glanzender als je ze verzorgt met een voedend product. Breng elke avond voor het slapen gaan een voedende olie aan op je wenkbrauwen en na een paar weken zie je resultaat. Oliën die bijvoorbeeld werken zijn castorolie, kokosolie, maar ook vaseline.

3. Gebruik een gewone spiegel

Bepaal de vorm voor een gewone spiegel en niet voor een vergrootspiegel. Een vergrootglas maakt elke haar enorm en daardoor haal je voordat je het weet makkelijk te veel weg. Dat is natuurlijk zonde!

4. Een kam is je vriend

Kam je brows met een wenkbrauwborstel omhoog en verwijder alleen de haartjes die nog uitsteken aan de onderste rand van je wenkbrauw. Probeer de haren boven je wenkbrauwen met rust te laten.

5. Gebruik wenkbrauwgel met een kleurtje

Dit zorgt ervoor dat de haren de hele dag in model blijven én het geeft kleur en textuur af, waardoor je wenkies een stuk voller lijken. Borstel de gel met de groeirichting van de haartjes door je wenkbrauwen mee voor een natuurlijk effect.

Curly girl methode: methode & stappenplan >

6. Kies: potlood of poeder

Beide hebben namelijk een ander effect. Kies voor wenkbrauwpoeder voor een zacht effect. Ga voor een strakker effect voor een potlood of een dipbrow. Tip: borstel bij een dipbrow of een potlood je wenkbrauwen nog even door voor een natuurlijk effect.

7. Vergeet je highlighter niet

Gebruik een highlighter boven je wenkbrauw precies boven je ‘boog’. Op deze manier creëer je de illusie dat je boog hoger is. Ook kun je highlighter onder je wenkbrauwen aanbrengen. Op deze manier lijken ze gelift en strakker. Ook vallen je ogen meer op omdat je door een highlighter een open blik creëert. 

Zo, nu weet je alles om jouw wenkbrauwen te fixen!

CategoriesDress Up