1

12 x LEUKE PLEKJES IN BEIEREN, DUITSLAND

Leuke plekjes in Beieren // Beieren bezienswaardigheden // Nymphenburg // Beierse Alpen // Doen in Beieren // leuke plekken in Duitsland // concentratiekamp Dachau // Neuschwanstein

Duitsland heeft werkelijk waar alles. Denk aan pittoreske dorpjes, grauwe steden & prachtige natuurgebieden. Maar ook een flink portie geschiedenis & in de winter sprookjesachtige kerstmarkten. Zo ook in het veelzijdige Duitse Beieren, ruim 6 uur rijden van de Nederlandse grens vandaan. Hier staan de leuke plekjes in Beieren op een rijtje

Van kastelen en prachtige landschappen tot leuke steden. Hier vind je 12 x leuke plekjes in Beieren, Duitsland >

Nymphenburg

Stap terug in de tijd en ontdek het voormalige zomerresidentie, Nymphenburg, van het Beierse Hof. Wandel hier door de fraaie parken, bezoek de vele (ingebouwde) musea en de prachtige kamers vol met Franse, Chinese, maar ook Nederlandse invloeden. Bonuspunten als je de kamer met de 2000 Delfts Blauwe tegels vindt!

Ook leuk! 10 x doen in Wallonië, België >

Residenz-Paleis

In de andere seizoenen was het hof te vinden in hun reguliere Residenz-Paleis. En, laat je hier ook een kijkje mogen nemen! In deze eeuwenlange zetel van hertogen, keizers & koningen vind je naast 7 grote binnenplaatsen, ook een schatkamer, een hofkerk én een theater. In het theater worden tot de dag van vandaag regelmatig voorstellingen gehouden, wat ook weer een unieke manier om het paleis te ontdekken!

Slot Neuschwanstein

Kastelen, we houden ervan! Zeker wanneer het lijkt alsof de architectuur van een sprookjesboek is gekopieerd. Zo vind je het sprookjesachtige Neuschwanstein bovenop de Beierse bergen, in het dorpje Hohenschwangau. En, het lijkt hier werkelijk waar alsof je een sprookje binnenstapt. Niet zo gek dat het kasteel van Doornroosje geïnspireerd is door Slot Neuschwanstein. Dat zie je dus ook erg goed in terug. De vergelijking is treffend, kijk zelf maar:

Extra tips voor een bezoek aan Neuschwanstein: je kunt het kasteel alleen bezoeken met een rondleiding. Boek deze van te voren hier. En oh, als je er toch bent. Vergeet ook niet de omgeving rondom het kasteel te bezoeken. Dat is ook zeker de moeite waard! Hier vind je alle informatie >

De grote steden: München & Neurenberg

Ook in Beieren zijn er een aantal grote(re) steden te vinden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo vind je de derde grootste stad, en tevens ook de hoofdstad van Beieren, München in dit gebied. Waar je plekken zoals de Marienplatz met het uurwerk, de Frauenkirchen en de drie Pinakotheken zeker niet mag missen. Geniet tussen het ontdekken door van koude Beierse biertjes en Duitse lekkernijen als pretzels of een grote schnitzel!

Ook leuk! Bezoek München tijdens het Oktoberfest. Dan leeft de stad helemaal op met biertjes die blijvend over de toonbank schuiven en iedereen in traditionele kleding danst.

Ook leuk! 10 x gezellige steden in Duitsland voor een stedentrip >

Neurenberg

Een andere grote stad in Beieren is Neurenberg. Het oude stadscentrum wordt omgeven door een kilometerslange stadsmuur die dateren uit de 12e tot 16e eeuw. Binnen deze stadsmuren torent het kasteel van Neurenberg boven de stad uit. Naast dat het een mooi plaatje is, behoort het ook nog eens tot de best bewaarde middeleeuwse forten van Europa. Dus leuk om te bezoeken!

De kleine stad Rothenburg-ob-der-Tauber

Oké, ondanks dit stadje niet echt bij de grote steden hoort, is het zeker wel de moeite waard om Rothenburg-ob-der-Tauber te bezoeken. Dit sprookjesachtig dorpje, in het midden van Duitsland, is omringd met een eeuwenoude stadsmuur dat voor mooie uitkijkpunten over Rothenburg zorgt.

Wandel hier door de schattige straten, proef de traditionele gebakjes (schneeballen) en struin langs de leuke markt op de Marktplatz. Die overigens in de winter wordt omgetoverd tot een gezellige kerstmarkt. Hier vind je 15 x bezienswaardigheden in Rothenburg >

Leuke plekjes in Beieren // Beieren bezienswaardigheden // Nymphenburg

Concentratiekamp Dachau

In Beieren vind je het decor van flink wat gruwelijkheden uit onze geschiedenis terug. In het noordwesten vind je namelijk het eerst grootschalig opgezette concentratiekamp. Het terrein met barakken, pleinen en gaskamers kun je met een georganiseerde tour beter leren kennen of bezoek gratis het herdenkingscentrum. Een heftig & emotioneel, maar leerzaam uitje. Boek hier je bezoek >

Skiën & wandelen op de Zugspitze

Of je nu wilt skiën, hiken of lange wandelingen wilt maken. Op de Zugspitze kan het allemaal! Dit is de hoogste berg van Duitsland en je vindt hier allerlei uitgestippelde wandelroutes op alle niveaus. In de winter ook, alleen dan helemaal bekleed met sneeuw en racen de skiërs om je horen. Ook leuk: op 2950 meter hoogte vind je een panoramische restaurant. Dat is pas dining with a view!

Wow! Dit zijn 5 x verrassende skigebieden in Europa >

De Beierse Alpen

Ontsnap de drukte van de (grote) steden en zet koers naar de Beierse Alpen in het zuiden van Duitsland. Hier vind je verschillende bergtoppen waarvan sommige wél de 3000 meter aantikken. Tussen deze bergen zijn er genoeg mooie valleien, watervallen en talloze meren om te ontdekken. Wat perfect is voor lange wandelingen door het gebied.

Königssee

Om nog een beetje in de Beierse Alpen sferen te blijven, is hier een tipje dat je écht niet mag missen in dit gebied: de Königssee. Het is een smaragdgroene meer omringd door steile beboste berghellingen. Je herkent het meer direct aan de kerk met rode koepels aan de overkant. Je kunt je vast voorstellen dat het uitzicht adembenemend is! Ook tof dat je hier een boottocht kunt boeken om de prachtige uitkijken vanuit het water te bezichtigen.

Leuke plekjes in Beieren // Beierse Alpen //

Kasteel Linderhof

Naast het Neuschwanstein en het Neurenberg kasteel, vind je in de staat Beieren ook het kasteel Linderhof. Het is voor geschiedenisliefhebbers geen geheim dat Lodewijk II dol was op het bouwen van kastelen. Het bijzondere aan Linderhof is dat het – het enige kasteel is waar deze koning de voltooiing beleefde en ook werkelijk in woonde.

Alles wat we van Lodewijk II kennen, vind je in kasteel Linderhof terug. Denk aan prachtige wandtapijten, fonkelende spiegels, kristallen kroonluchters, talloze schilderijen en vooral blinkend goud, overal. Wanneer ga jij het met je eigen ogen bekijken? Hier vind je alle informatie >

Wandelen door de Partnachklamm

In het zuidoosten van de Duitse Beieren vind je de Partnachklamm. Deze kloof is maar liefst 700 meter lang en heeft rotswanden van 80 meter hoog. Ondanks de wandeling (700 meter) niet erg lang en/of moeilijk is, ben je met de vele stoppen en prachtige fotomogelijkheden wel iets langer bezig. Helemaal worth it dus, kijk maar!

Dit waren 12 x leuke plekjes in het Duitse Beieren op een rijtje. Wat ga jij als eerst bezoeken?

CategoriesEuropa