W

WEL OF NIET BELEGGEN? HIER MOET JE REKENING MEE HOUDEN

Wanneer het goed gaat, komt de vraag op: wel of niet beleggen? Het is risicovol, maar je kunt er meer uit halen dan enkel geld te sparen. Toch moet je rekening houden met verschillende aspecten wanneer je beleggen overweegt – wij helpen je een handje.

1. Je hoeft niet te zwemmen in het geld

Een mythe rondom beleggen is dat je rijk moet zijn om het te kunnen doen. Veel aanbieders hebben niet zo’n hoog minimuminleg. Dit maakt het juist makkelijker om je teen in het water te dippen en te zien of het beleggen wat voor jou is. Hoe meer je inlegt, hoe meer je kunt winnen – maar ook: hoe meer je kunt verliezen.

2. Denk aan de lange termijn

Beleggen is populair geworden sinds de spaarrentes dalen en dalen. Om toch iets uit het geld te halen, nemen veel mensen het risico. Belangrijk is dat je daarbij een langetermijndoel voor ogen hebt, zoals een studie of een huis. Op deze manier heb je meer motivatie het beleggen vol te houden.

Vind hier tips om slimmer te werken, niet harder >

beleggen // tips // sparen // geld
beleggen // tips // sparen // geld

10 x apps die jouw leven nét iets makkelijker maken >

3. Je hoeft het niet zelf te doen

Je kunt het ook een expert laten doen. Op deze manier vertrouw je jouw geld toe aan een expert op dit gebied, waardoor je meer kans hebt op slagen. Daarnaast scheelt het je tijd, aangezien jij niet de beurzen in de gaten hoeft te houden. Let er wel op dat zij natuurlijk een deelpercentage van de winst krijgen.

4. Grote voorwaarde

Beleg het geld alleen als je het kan missen! Wanneer je binnenkort een grote uitgaven hebt, maar je buffer wat klein is, wacht dan even. Zorg dat je een goed budget overhoudt wanneer je wilt beginnen met beleggen. Op deze manier voorkom je eventuele problemen bij onverwachte kosten.

CategoriesWork