V

VIJF STAPPEN OM JE WEERSTAND TE VERHOGEN

tips betere weerstand - weerstand verhogen tips - wat te doen voor een hogere weerstand - weerstand verhogen hoe - gezond eten tips

Je weerstand verhogen beschermt je tegen allerlei kwalen, problemen en mogelijke ziektes. Maar hoe doe je dat eigenlijk, zorgen voor een betere weerstand? Hieronder vind je vijf makkelijke tips voor een verbeterd immuunsysteem, om ervoor te zorgen dat je minder snel ziek wordt.

Ligt er een griepje op de loer? Vind hier hoe je je weerstand kan verhogen >

Weerstand in de winter

Vooral in de donkere wintermaanden is het belangrijk om goed te letten op je weerstand. Als de R in de maand zit loop je namelijk een grotere kans om een virus, zoals een verkoudheid of griep op te lopen.

Door de kou kunnen virussen namelijk langer overleven en in de wintermaanden verblijven mesen over het algemeen dichter op elkaar, waardoor virussen en bacteriën sneller worden overgedragen. Toch kun je zelf stappen ondernemen om dat griepje zoveel mogelijk te voorkomen, door je weerstand te verhogen. Zo doe je dat >

1. Denk positief

Lichaam en geest zijn sterker met elkaar verbonden dan veel mensen denken. Liefde, blijdschap, dankbaarheid en geluk zijn gevoelens die je gezond houden. Door positief te denken houd je je immuunsysteem sterk en in balans.

Gevoelens van angst, stress en negativiteit verzwakken je je lichaam. Je lijf maakt stresshormonen aan en wordt hierdoor vatbaarder voor ziektes zoals griep. Positief proberen te denken is echt de eerste stap in een verbeterde weerstand.

2. Eet natuurlijke producten

Probeer meer natuur te eten en minder technologie. Dit wil zeggen: meer producten die groeien op, onder of boven het land (of in de zee) en minder producten die door middel van moderne technologie geproduceerd zijn. Veel fabrieksproducten bevatten tegenwoordig chemische toevoegingen die slecht zijn voor je lichaam en je immuunsysteem kunnen verzwakken.

tips betere weerstand - weerstand verhogen tips - wat te doen voor een hogere weerstand - weerstand verhogen hoe - gezond eten tips - voedingssupplementen - vitamine d - holland & barret - beter immuunsysteem tipsWeerstand verhogen voeding // weerstand verhogen tips // weerstand verhogen vitamine

Inspiratie nodig voor een gezonde maaltijd? Vind hier 100 x gezonde recepten voor het hele jaar > 

3. Zorg voor voldoende voedingsstoffen

Deze voedingsstoffen krijg je binnen door gevarieerde natuurlijke voeding te eten. Wanneer je lichaam tekorten opbouwt kan hij zichzelf niet optimaal beschermen en verlaag je dus je weerstand. Je voedingsstoffen kun je ook verhogen door voedingssupplementen te slikken. Preventief, of als je het gevoel hebt ziek te worden.

Voorbeelden van goede voedingssupplementen voor een betere weerstand zijn Vitamine D en Echinaforce.

Traditioneel kruidengeneesmiddel

Echinaforce is een traditioneel kruidengeneesmiddel dat rode zonnehoed bevat: een krachtige plant die het immuunsysteem ondersteunt en de weerstand verhoogt tegen bacteriële infecties. Echinaforce kopen helpt je dus om minder snel ziek te worden én zorgt voor sneller herstel in geval van ziekte.

Vitamine D

Dat hebben we nodig om gezond te blijven. Ons lichaam kan het zelf aanmaken, maar ook als je genoeg buitenkomt en gezond eet, krijg je niet altijd genoeg vitamine D binnen. Een supplement aanschaffen om je weerstand te verbeteren is dus zeker geen slecht idee. Goed om te weten is dat vitamine D3 tabletten (cholecalciferol) een de actievere vorm van vitamine D hebben dan D2. Kies dus bij voorkeur deze variant.

4. Denk aan je hygiëne 

Het goed wassen en schoonhouden van je handen is zo simpel nog niet. Zo wordt er gemiddeld maximaal 10 seconden vrijgemaakt om de handen te wassen, terwijl na 30 seconden pas de meeste bacteriën écht zijn verwijderd van de handen.

Naast het wassen van de handen is er ook de mogelijkheid om handen te desinfecteren d.m.v. handalcohol. Vermijd bacteriën op je handen, want deze kunnen zonder dat je het doorhelpt een virus veroorzaken.

Alles over hand hygiëne vind je via deze brochure van het RIVM >

5. Vermijd stress

Stress is een enorme aanslag op je immuunsysteem en zorgt ervoor dat je lichaam versnelt voedingsstoffen gebruikt. Tevens zet het je aan tot negatief denken, ongezond eten en weinig bewegen.

Doe er dus ook echt alles aan om stress zoveel mogelijk te vermijden! Ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen (yoga!) en meditatie helpen je op een dagelijks niveau stress los te laten, en op die manier snel en eenvoudig je weerstand te verhogen.

6 x makkelijke yoga oefeningen om thuis uit te voeren >

Welke van deze tips gaan jou helpen om je weerstand te verhogen?

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Menu