D

DE GEZELLIGSTE WEEKEND TIPS VOOR EEN VROLIJK PASEN IN AMSTERDAM!

Maak je borst maar nat en je broekknoop alvast los. Er staat namelijk een 4-dagen durend weekend voor onze deur! Niet zomaar een weekend: het Paasweekend! Dat betekent dat alles weer staat in het teken van uitgebreide ontbijtjes, brunches, borrels en diners. Dit zijn de Paastips Amsterdam!. To do pasen. Things to do Easter. Activiteiten Pasen. Uitstapjes Pasen. Dagje weg pasen Amsterdam. Paasbrunches Amsterdam

Maak je borst maar nat en je broeksknoop alvast los. Er staat namelijk een 4-dagen durend weekend voor onze deur! Niet zomaar een weekend: het Paasweekend! Dat betekent dat alles weer staat in het teken van uitgebreide ontbijtjes, brunches, borrels en diners. Omdat we tijdens dit weekend nét wat extra mogen eten & drinken, hebben we de leukste activiteiten op een rijtje gezet. Van een Easternoon Tea, een Balinese brunch tot het zoeken van officesuppleieren. Dit zijn de Paasweekend tips!

Nieuw! 14 x Coronaproof Activiteiten voor Pasen 2021 >

Easternoon Tea – maandag 26 maart tot maandag 2 april, THE DUCHESS

De Afternoon Tea in THE DUCHESS is natuurlijk al een ervaring op zich, kijk maar even naar de omslagfoto van dit artikel! Tijdens Pasen gooien ze er nog een schepje bovenop. Verwacht een extravagante selectie van theesoorten – met een glas champagne ernaast natuurlijk – een overdaad aan hartige delicatessen, sandwiches en verfijnde patisserieën. Tijdens de Paasdagen pakt deze culinaire adel extra uit met de tijdelijke Easternoon Tea Edition. Reserveren kan via de website of 020-8113322.

Seafood Festival Amsterdam – zaterdag 31 maart & maandag 1 april, DOK Amsterdam

Yep, het foodfestivalseizoen is weer volop van start gegaan. Dit weekend vindt er wel een hele bijzondere plaats; eentje zonder vlees! Bij het Seafood Festival staat – je kunt het vast wel raden – vis centraal. Vind er vissige stands met oesters, kreeften, mosselen, krabburgers, zeebaars, sushi, fruits de mer en nog veel meer lekkers uit de zee. En omdat vis moet zwemmen zal ook de wijn (en gin-tonic) rijkelijk vloeien. En als je wilt – geheel in stijl – op een boot. April doet wat ‘ie wilt maar dat maakt tijdens dit foodevent niet uit: het is overdekt en de toegang is gratis!

Girls Who Paastips Amsterdam

Vind hier alle culinaire festivals van 2018 op een rijtje! 

Office Suppleieren zoeken – zaterdag 31 Maart, Bar Kantoor

Snap je ‘m? Office Suppleieren? Mooi. Want wie dacht dat je met Pasen enkel chocolade eieren tussen het gras te vinden, heeft het goed het mis. De dag voor eerste Paasdag verstoppen ’t Conscious Hotel en Bar Kantoor namelijk geen normale eitjes, maar kantoorartikelen in het Westerpark. Dus iedereen die het kind in zichzelf nog dagelijks laat touwtjespringen kan aanstaande zaterdag het prachtige park doorzoeken. Er hangt nog een leuke competitie aan ook, want de vinder van de Gouden agenda wint een overnachting met diner in het nog te openen hotel en restaurant.

Edel’s Paasplanning – zondag 1 april & maandag 2 april, Lokaal Edel

Bloody Mary & brunchlovers opgelet! Op zowel zondag als maandag kunnen jullie bij Lokaal Edel – je weet wel, dat prachtige pand aan het water- terecht voor een feestelijke Paasviering. Zondag pakken zij groots uit met het Let There Be Brunch concept van KetelOne. Verwacht goed eten, Bloody Mary’s, live muziek, Paasentertainment en vooral veel gezelligheid! Op tweede Paasdag kun je aanschuiven voor een gevarieerd Paasplateau. Om de paasbeleving compleet te maken, verstoppen zij – naast chocolade eitjes – een Gouden Ei verstopt op het terras. Ga de speurtocht aan, zorg ervoor dat jij dit speciale ei vindt een win een Paasplateau voor twee!

Girls Who Paastips Amsterdam

PaasPlayground (for young & old) –
zondag 1 april, Foodhallen & Kanarie Club 

Op 1e Paasdag worden de Foodhallen en de Kanarieclub van 11:00 tot 13:00 omtoverd tot een mega playground. Kids kunnen zich uitleven in de ballenbak, zich laten schminken, knutselen en last but not least: op zoek gaan naar de verstopte Paaseieren. De ouders zich ff terugtrekken bij De Kanarie Club, waar ze een eggcellent brunch menu hebben opgesteld met klassiekers als Eggs Benedicts en Shakura. Voor je het weet is het G&T- o’clock en daarvoor hoef je gelukkig maar een aantal stappen te zetten. In de Foodhallen zet de DJ (inclusief live-instrumenten) vanaf 17:00 uur de borrel in. Verwacht funky soul tunes, een knuffelbare paashaas en speciale paas G&T’s bij de Gin en Tonic bar – het bewijs dat het Paasfestijn niet alleen voor de kleinsten is.

Paaseieren schilderen & brunchen
zondag 1 & maandag 2 april, Brooks

Brooks staat goed bekend om hun heerlijke brunch, dus het zou raar zijn als ze met Pasen achter zouden blijven. Dar doen ze natuurlijk niet! Gedurende het hele Paasweekend is Brooks the place to be voor jong en oud. Geniet van een uitgebreid Paasmenu, terwijl de kleine ‘brookies’ paaseieren schilderen in de kids-friendly zone. Reserveer hier snel je Paastafel!

Paastips Amsterdam

Family Bali Brunch – zondag 1 April,
Mama Makan

Op Paaszondag kan jij je hele familie uitnodigen voor een unlimited Balineese brunch bij Mama Makan. Dat is weer eens wat anders dan de inmiddels standard brunches die we gewend zijn (hoewel daar ook niets mis mee is). Voor €35 kun je zoveel Indonesische gerechten bestellen als je op krijgt, inclusief een DIY Gado Gado station & Mama’s Indonesische soep. Maar vergeet vooral niet ruimte te bewaren voor de desserts van het uitgebreide dessertbuffet. Daarnaast zijn er speciale Paas verrassingen en er is een kids corner voor de kleintjes: Mama denkt aan iedereen.

Paastips Amsterdam

Bottomless Easterbrunch – maandag 2 april – INK Hotel

Of je nou op zoek bent naar een kater-kater-kuur situatie, een oneindig bubbelfestijn, een heel vrolijk Paasfest of gewoon een hele goede deal voor wat betreft eten & drinken. Deze mogen jullie absoluut niet missen! Aanstaande maandag is het eindelijk weer tijd voor de maandelijkse Bottomless Brunch van INK Hotel en natuurlijk is deze editie volledig gewijd aan Pasen. Tussen 12:30 en 16:00 kunnen jullie voor €29 heel fancy genieten van heerlijk eten, een cocktail en onbeperkte bubbels. Jullie kunnen hier je Paasbrunch tafel reserveren!

Shared Paasdiner – zondag 1 april & maandag 2 april, Spingaren

Voor wie met Pasen liever thuis geniet van een uitgebreide brunch maar wel zin heeft om zich tegen de avond te laten verwennen biedt Spingaren op beide Paasdagen een speciaal driegangenmenu voor € 27,50 per persoon. Je deelt een mooie plank vol charcuterie – waarbij vega of vegan geen probleem is – en kies je voor een eigen hoofdgerecht. Je sluit de avond af met een bijzonder paas plankje met een mix van desserts met unieke paastwist.

Een restaurant voor alleseters, carnivoren & veganisten!

Paasontbijt – maandag 2 april, Bluespoon

Ook bij Bluespoon kun je Pasen in stijl vieren. Geniet op de extra vrije dag van een uitgebreide Paasbrunch met speciale cocktails (dat mag gewoon in de ochtend tijdens pasen). WINNING: Ook Bluespoon heeft een Kids corner waar de kinderen zich kunnen vermaken – zodat jij zorgeloos kan genieten. En ook als je geen ochtendmens bent is er aan je gedacht, op Paasmaandag kun je komen ontbijten tot 15.00 uur mèt Paas-verrassingen! Reserveren kan via de website of 020-5231250.

Girls Who Paastips Amsterdam

Dit waren de Weekend & Paastips van 30 en 31 maart & 1 en 2 April. Told ya, alleen bij het lezen van deze smaakvolle Paastips springt je broeksknoop al open!

CategoriesWeekend tips