E

EEN PLEK VOOR ZOWEL CARNIVOREN ALS VEGANISTEN: RESTAURANT SPINGAREN

Restaurant Spingaren. Diner Amsterdam. Uiteten Amsterdam. Herengracht. Food Amsterdam. Iedereen moet zich welkom voelen. Dat is het uitgangspunt van restaurant & proeflokaal Spingaren op de Herengracht. Van volhardend carnivoor, alleseters tot fanatieke veganisten. De op maat gemaakte menu’s van Spingaren maakt iedere eter blij. Wat alles met elkaar verbindt? De aandacht en tijd die in ieder gerecht gestoken is. Believe me, dat proef je terug! We hebben weer een hele fijne foodspot voor jullie klaarstaan: Restaurant Spingaren.

Iedereen moet zich welkom voelen. Dat is het uitgangspunt van restaurant & proeflokaal Spingaren op de Herengracht. Van volhardend carnivoor, alleseters tot fanatieke veganisten. De op maat gemaakte menu’s van Spingaren maakt iedere eter blij. Wat alles met elkaar verbindt? De aandacht en tijd die in ieder gerecht gestoken is. Believe me, dat proef je terug! We hebben weer een hele fijne foodspot voor jullie klaarstaan: Restaurant Spingaren.

De Sfeer & Het Interieur – vele gezichten

Niet alleen de flexibele menukaarten verbindt de gasten met elkaar. Ook de sfeer en het interieur van restaurant Spingaren draagt daar aan bij bij. Met zo’n 250 couverts krijg je misschien een vreetschuur-idee, maar niets is minder waar. De zaak heeft veel verschillende intieme ruimtes waardoor het – zelfs als het vol zit – rustig lijkt. Er zijn tafeltjes aan het raam, om over de grachten uit te kijken. Tafeltjes naast de bar, waar je zonder dat andere dit horen je nieuwe vlam kunt uitkoren. Meer achterin, na verschillende trappetjes, is er plaats voor groepen. Een stukje naar rechts krijg je een soort privé-bar en uitzicht op de keuken. Ja, het interieur van restaurant Spingaren kent vele gezichten en biedt sfeer voor allerlei gelegenheden. Overkoepelend is toch wel het Scandinacische karakter van de zaak. Mosgroene, grijze en onafgewerkte muren, grote (dak)ramen en veel licht. Ik zou zeggen: check for yourself.

Restaurant Spingaren

Het Personeel – plezier uitstralen

Het team van Spingaren doet iedere dag hetzelfde – en toch is iedere dag anders. Dat is precies wat het zo leuk maakt voor hen, en dat is ook precies wat ze uitstralen. Ze vinden het leuk om de gasten te helpen met het kiezen van hun eten en stralen plezier uit bij het uitserveren van jullie perfect serve. Vertel hen je allergieën en ze zorgen ervoor dat het goed zit. Het doel van Eigenaar Jan en zijn team is dan ook om iedereen met een lachend gezicht de deur uit te laten gaan. Bij ons is dat in ieder geval er goed gelukt! We hadden ook niet anders verwacht trouwens. Een doorgewinterde horecaondernemer met liefde voor het vak en goed eten, dat zit wel goed!

Eten & Drinken –  Charcuterie & Shared dining

In één week bezoeken Jan en zijn team 42 zaken in New York. Wat?! Yes, je leest het écht goed. In The Big City gingen ze op zoek naar pastrami-inspiratie en ontdekten ze de vegetarische & veganistische creativiteit van The Big Apple. Zo groeide het idee en de specialiteit voor Spingaren – charcuterie. Omdat het gewoon lekker is, omdat het kan en omdat worst & co in steeds meer bars, restaurants en woningen een vast deel van de borrel zijn geworden.

Restaurant Spingaren

Gasten vullen naar smaak een plank met o.a. Iberico pancetta of New Yorkse pastrami. Maar daarnaast krijgen een zalmmouse, kabeljauwrillete, vegetarische chorizo, labhne, gerookte biet en zuren een plek op het menu. Stuk voor stuk volkomen huisgemaakt. ‘De ontwikkeling van onze lucht gedroogde worst kostte maanden. Je moet steeds 4 tot 5 weken wachten om de smaak te kunnen testen. Het is een tijdrovend maar liefdevol proces.’

Deze bourgondische Instagram accounts moet
elke foodie volgen!

Krijg je dorst van de worst? Jullie kunnen de plank laten vergezellen van een bijpassende wijn of biertje. Of ga voor één (of twee, of drie etc..) van de 14 handcrafted cocktails of Gin & Tonics.

Naast de gevarieerde social dining planken serveert Spingaren hoofdgerechten waarvan de ingrediënten leidend zijn en hun basis het gerecht maakt. Maak een keuze tussen onmiskenbare vlees- en visgerechten als schouderbiefstuk, vissoep, lende-steak en mosselen. Maar zoals we al zeiden slaan niet alleen de carnivoren hiet hun slag – ook groentes spelen een belangrijke rol op de kaart. Restaurant Spingaren laat hun vegetarische creativiteit zien met gerechten als tempeh koekjes, rode curry met pastinaak en peterseliewortel of sticky bloemkool. Onze tip: Ga voor de laatstgenoemde!

Restaurant Spingaren

De Rekening – Flexibel 

Jullie vinden het fijn om te weten; welke prijzen kun je verwachten na een restaurantavondje? Nou, bij Spingaren ligt dat eraan. Zoals een vliegticket niet altijd hetzelfde kost, zo eindigt ook een etentje bij Spingaren niet elke keer met dezelfde rekening. Zij maken namelijk gebruik van een reserveringssysteem waarbij gebruik wordt gemaakt van een flexibele prijsstelling. De prijs wordt bepaald door meerdere factoren. De gast boekt via de website van Spingaren in vier stappen een reservering en ontvangt dan een kortingspercentage. De gast kan zelf de korting beïnvloeden door een bepaalde dag of tijdstip te kiezen. Dit percentage wordt aan het eind van de avond verrekent over alles wat men eet en drinkt. Je kunt korting krijgen tot wel 25%!

Spingaren 
Herengracht 88
(020) 624 96 35
info@spingaren.nl

Iedere dag geopend van 17:30-22:00

CategoriesFijne Foodspots