W

WAT TE DOEN OP MADEIRA? 10 x ACTIVITEITEN & TIPS

mooiste plekken Madeira - wandelroutes madeira - madeira bezienswaardigheden - excursies madeira - madeira activiteiten - Madeira tips - wat te doen op madeira?

Prachtige landschappen variërend van jungle, kliffen en ondergrondse grotten. In combinatie met schattige dorpjes en gezellige steden. Het vulkanische eilandje Madeira is een uniek stukje Portugal en zeker één voor op de bucketlist! Hieronder vind je de mooiste plekken op Madeira.

Van mooie hikes en paragliden langs de kust tot aan het bezoeken van voormalige vissershuisjes: dit zijn 10 x tips, bezienswaardigheden en activiteiten om te doen op Madeira >

1. Wandel de mooiste hikes en geniet van de mooiste uitzichtpunten

Een ding is zeker: wandelliefhebbers zitten op het Portugese eiland wel goed. Er zijn maar liefst 100 wandelroutes op Madeira om uit te kiezen en allemaal – hoe kort of lang dan ook – uniek. Zo wandel je de ene dag langs de hoge kliffen of klim je naar het hoogste punt van het eiland. Terwijl je een andere dag langs oude kanalen door de jungle loopt. Vaak word je tijdens en na je hike begroet met mooie uitkijkpunten. Dat maakt alles het natuurlijk dubbel en dwars waard! Hier staan de wandelroutes in Madeira op een rijtje >

2. Bezoek de hoofdstad Funchal

In het zuiden van Madeira vind je de hoofdstad van Madeira: Funchal. Deze witte stad is een perfect uitvalsbasis om de rest van het eiland te verkennen. Maar ook in de stad zelf is er genoeg te doen. Zo zijn er talloze gezellige terrasjes, schattige straten om doorheen te slenteren, mooie parkjes met kleurrijke bloemen en kunstwerken, een overdekt landbouwmarkt waar je verse vis, groene en fruit scoort. En een botanische tuin waar je de flora van Madeira kunt bewonderen.

Op zoek naar een leuk hotel in Funchal? Bekijk dan het Three House Hotel, waar je alles hebt wat je zoekt in een accommodatie. Een tv met Netflix, een gym, een goed restaurant en een prachtig uitzicht over de hoofdstad. Ook heb je hier een fijne rooftop bar met een zwembad en de locatie is geweldig.

Ook leuk! 8 x tips om te doen in Sintra >

3. Loop over de Cabo Girão Skywalk

De Cabo Giaro is de op één na hoogste klif van de wereld. Dat is natuurlijk al hartstikke tof, maar wat deze 580 meter hoge klif nóg toffer maakt? Op de rand vind je een glazen loopbrug, waar je door het glas naar het voet van de klif kijkt. Een leuke stop om van het uitzicht te genieten, een leuk kiekje te schieten en een koffie te doen!

4. Paragliden & basejumpen

Voor de échte waaghalzen onder ons! Naast de skywalk, is de Cabo Girão ook een populaire plek om te paragliden of basejumpen. Oftewel van de hoge kliffen afspringen met een parachute. En ja… waar doe je dat beter dan op de één na hoogste klif van de wereld! Boek hier de sprong >

Madeira bezienswaardigheden >

5. Spot dolfijnen en walvissen

Naast mooie natuurlandschappen op het vulkanische eiland, is Madeira ook een perfecte bestemming om dolfijnen en walvissen te spotten. Tussen april en oktober heb je maar liefst 95% kans dat je de dieren ziet of dat de dieren enthousiast uit het water springen. Dan is namelijk het klimaat van Madeira het meest aangenaam. Hier boek je een tour >

Ook leuk! 11 x tips en bezienswaardigheden in Porto >

6. Ontdek de grotten van Sao Vicente

Hoe bovengronds allerlei mooie landschappen te bewonderen zijn, gaat het ondergronds gewoon verder! In het noorden van het Portugese eiland vind je de grotten van Sao Vicente. Miljoenen jaar geleden werd door vulkaanuitbarstingen een archipel gevormd, vandaag de dag kun je met een tour door deze lava gevormde gangenstelsel lopen. Hoe cool is dat? De tickets koop je ter plaatse.

7. Bekijk de Santana huisjes

Vervang de prachtige natuurlandschappen voor een dagje Santana en bekijk de typische vissershuisjes van Madeira. Deze schattige driehoekige huisjes herken je aan de dak van stro, blauwe en blauwe kozijnen met rode deuren en witte muren. Vroeger woonde de mensen hier, tegenwoordig zijn de huizen omgetoverd tot winkeltjes en een populaire bezienswaardigheid op Madeira voor (dag)toeristen.

Meer tips voor wat te doen op Madeira vind je onder de foto >

8. Proef een glaasje Poncha & eet pastel de nata

De pastéis de nata is een van de meest bekende lekkernijen uit de Portugese keuken. En de glaasje poncha van Madeira. De Girls Who eat en drink kunnen natuurlijk niet naar huis, zonder van deze Portugese lekkernijen te genieten!

Een stukje Portugal in Nederland: 6 x pastel de nata eten in Amsterdam >

9. Zwem in de baden van Porto Moníz

Van het zuidwesten gaan we naar het noordwesten van Madeira. Hier vind je de bijzondere natuurbaden van Porto Monìz en daarmee één van de mooiste plekken van Madeira. Tussen de, door lava gevormde rotsen, liggen baden die gelijk aan zeewaterniveau liggen. Golfen vanuit de zee zorgen voor genoeg water in het bad. Heerlijk voor een dagje ontspanning!

10. Bezoek het vissersdorpje dorpje Camara de Lobos

Het vissersdorpje Camara de Lobos is met witte huizen en rode daken, kleurrijke bootjes in een afgeschermde baai en groene hoge kliffen één van de meest schilderachtige plekken op Madeira. Je vindt hier verder niet veel bezienswaardigheden, maar alleen het mooie decor en de fijne sferen is al de moeite waard om hier te stoppen.

En, welke leuke tips om te doen op Madeira staan op jouw bucketlist?

CategoriesEuropa